...pozdrav iz Bora...

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Pored duzine i debljine koju ti je falco predlozio, mozes uzeti bez problema i neki od 12ft, 4X, jer je sam stap malo duzi.

Kada mu stavis sam tippet, imaces celokupnu duzinu predveza koja je za pola duzine stapa duza od njega tj bice negde 15ft sto je odlicno za pocetak.

Duzina konektora je nebitna. Par cm izvan kanapa, dok je njegova duzina 6-10cm, zavisi od proizvodjaca.

Samo cepaj druze i pazi na vezbanje. Kako sad pocnes tako ces uvek bacati  ;) 

Mozes poceti i razvijati ``svoj stil`` ili pogledaj naslovnu sajta , gde je donekle objasnjen jedan stil koji bi ti najtoplije preporucio. I da brzo savladas osnove, i kasnije se lako prilagodis samim uslovima na reci.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Simpson nije ironican a ti mako bolje citaj i malo manje budi povrsan. Falco je objasnio o cemu se radi.

simpson jeste ironican i voli da bocka to stoji..al stoji  i da si ovaj put u pravu :hammer:..sad sam i ja razumeo o cemu se radi :doh:......nabijem na onu stvar i njih i njihove mere sa gornjim zarezima ..feet i inch....

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
:D :D :D  gegula druze,ovaj put nas je cika simpson pokopao!!! :naughty: a i stvarno,hebali me zarezi!!!!A i sve sto ne nadjem ovde kod mene,tacno znam ko ima..."da vi podavi sve nas ovde"...jer tako cika simpsone!!!sta ne nadjem ovde u Boru,cika simpson mi salje uz jos nesto,sto smo se vec dogovorili,samo da kompletiram porudzbinu...

@nespetro,nemoj da mislite da ne mislim da je korisno sve ono sto ste mi napisali za predvez,ali trenutno trazim najbrzu-i najefikasniju varijantu,samo da pocnem sto pre da vezbam!!!
..naslovnu str. sa sajta sam vec nabubao napamet....ali,dosta vise "na suvo"...samo me vreme malo koci...iskreno vetar...ali polako...sinoc sam oprao kanap,osusio i ponovo namotao na cekrk...  :whistle: odlepicu od ove apstinencije...

jos jednom СПАСИБО svima,stvarno znaci svaki info,kad nemas koga da pitas...strobi!!! 8)

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
..kupio konektore i predveze....montirao-stavio vunicu....i ovo nije normalno.....otisao sa ujakom na obliznju livadu...cerkici otvorio sator,ostavio da se igra,a ja i ujak smo mahali oko 2 sata....  :drool:
..ono nije normalno koliko je dobro....sve one lekcije i postovi sa foruma STVARNO MNOGO ZNACE... :tbumb:
...zalosno je sto nas je odjednom uhvatio pljusak...pa smo pobegli...zbog moje cerkice...ali ponavljam...ONO MAHANJE NIJE NORMALNO... :yeswink:
....mogu da zamislim kako je na reci kad je onako na livadi...HVALA svima na dobronamernim komentarima i preporukama...nastavljamo dalje...
...jedino sto hocu da pitam je ovo:kod back cast-a,kad posle drift-a prelazim u front-cast,NEKAD,ne uvek mi se cuje kao "samar" ......nekako puca predvez sa vunicom...sta to znaci??
...da mi je tajming malo los ili...
..snimao sam sebe kamerom da vidim gde gresim...loop-ovi su mi "malo" siri,ali jbg prvi put bacam...
..niti se mrsi kanap..niti sta...izbacujem dobru duzinu...samo ti "aplauzi" mi malo smetaju ili to tako treba????
....i da,ubija me ona "navika" od varalicarenja da posle back casta kad treba da zavrsno plasiram musicu-ruka mi sama po sebi krene napred!!!  :doh:
..sto kaze ujak:neces tako dalje da zabacis musicu...
..ali jbg navika...samo to..HVALA i bistro...

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Pozuris u front!
u centar  :tbumb:

@batarihter
Svaka čast za entuzijazam i vežbanje, ali malo razmisli logično, taj zvuk je posledica nagle promen pravca u kretanju kanapa i predveza kombinovan sa neprikladnim ubrzanjem na početku fronta(efekat biča), znači teško da je bilo drifta i amortizacije u BC jer tad nema pucanja predveza.
  Savet, ako vežbas  a trebalo tako da vežbaš sa manjom metražom kanapa u vazduhu,7-8 m ne razmišljaj o driftu usresredi se na tajming,gledaj da se kanap razmota iza tebe i tek tada sporije kreni u FC.( čuveni primer kako bi zafrljačio jabuku sa vrha oštrog mača).
Nevezano za opisani problem pazi još i na pravolinijsko bacanje gledano iz ptičje perspektive i sa strane (SLP i Tracking) i o poziciji prednjeg i zadnjeg stopa smanjuj postepeno ugao između njih i eksperimentiši tako ces sužavati  loopove sve do tailinga i onda nazad nadji sebi komfornu zonu i uživaj.
Ako imaš snimak bilo bi vrlo korisno da ga vidimo i za tebe i za nas :)
pozz igor

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
...shvatio....
...FC mi je lakse da izvedem kako treba,ali me BC malo muci,jer treba da se okrecem za kanapom,a na to iskreno ne bih voleo da se naviknem...hocu da provalim tajming,a da ne gledam..ali zato i imam "aplauze" pozadi...ali ponavljam,to mi se ne desava svaki put kad odrzavam kanap u vazduhu...
...i iskreno,pocinjem sa 8-9m a zavrsavam sa dobrih 15-16m  jer necu da napinjem ...
..i jos moram mnogo da vezbam zavrsni zabacaj (neznam kako se zove)...ubija me...kad gledam ujaka-kao sa you tuba,a meni se onako 2m ispred musice smezura kanap  :doh:
...vec 2 dana ovde pada kisa,a i ja sam bolestan kao stoka,tako da jedva cekam malo bolje vreme...
..HVALA svima na komentarima,a za snimke mislim da je jos rano..iskreno sramota me je...kad malo bolje naucim,postavljam,ali ovako me je blam stvarno...  :-[

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Ne moras da se okreces za kanapom probaj da bacas ispred sebe tako bez okretanja glave i uvrtanja grudnog kosa vidis i BC i FC i  tako vizualizujes FF feeling odnosno ono sto je osecaj ispravjenog kanapa uslovno receno u isto vreme i vidis a ujedno izbegavas zamke koje mogu da se dese kad se okreces za kanapom.Kad mislis da si ukapirao samo se okrenes za 90 stepeni i nastavis na osecaj.

..i jos moram mnogo da vezbam zavrsni zabacaj (neznam kako se zove)
Zvuci glupo ali moze da bude od koristi , probaj da od pretposlednjeg laznog zabacaja napravis zadnji, kad pomislis sad jos jedan laznjak i u  sledecem FC zabacujem u poslednjem trenutku se predomisli i samo pusti kanap da se razmota, ako je stop bio dobar sve ce biti pravo.
  Nema blama kod ucenja FC to te samo unazadjuje evo ja nemam mnogo snimaka iz perioda kad sam ucio osnove i kad sam bio prinauceni pocetnik ali evo jednog mog pecanja i u to vreme moje najbolje bacanje
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y53W4GNYSFI&list=UUgH6MzwdT0Em5j8fk8zlszw&index=8[/youtube]

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
...tooo mi je trebalo.....dobar klip !!! :tbumb:
"..probaj da od pretposlednjeg laznog zabacaja napravis zadnji, kad pomislis sad jos jedan laznjak i u  sledecem FC zabacujem u poslednjem trenutku se predomisli i samo pusti kanap da se razmota..."
..a to mi je rekao i ujak....da ne razmisljam kad mi je poslednji zabacaj,nego samo da uradim stop i da pustim kanap da ode sam...  :doh:
....hvala...razumeo sam sve....iskreno sve se poklapa sa ujakovim recima,ali ja jbg polu-crnogorac hocu da sve sam resim...dileja..  :hammer:
..cujemo se jos... :zajedno:

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
...sinoc uvece opet vezbao na travi,ali ispred zgrade..od 21h do 23h...po toploj kisici  ::) ... malo se izduvao...."aplauza" od poslednjeg puta vise nema  :D jedino me jos uvek malo kolje taj posledni zabacaj....sto je rekao St.Igor "u  sledecem FC zabacujem u poslednjem trenutku se predomisli i samo pusti kanap da se razmota..."
..ostaci varalicarenja su jos prisutni....trenutno izbacujem nekih 20m...ali bice bolje...i jedno pitanje....pred kraj sam se malo zaneo,i razmahao...i normalno ostao bez vunice na kraju predveza...da li to znaci da,ako se i na reci razmasem pogresno-ostajem bez musice??  :'(
...bistro...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
budeš li bičevao kako si ostao bez vunice ostat češ i bez mušice ;)

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
sebastian je napisao(la):
budeš li bičevao kako si ostao bez vunice ostat češ i bez mušice ;)

Upravo tako,bez ''bicevanja'' i zvuka fijukanja kroz vazduh. Bez musice na kraju tipeta vrlo brzo strada i kanap. Posto sam samouk, jos pre

21-ne god upropastio sam nov CORTLAND za kratko vreme,vezbajuci na livadi skriven od znatizeljnih posmatraca pored puta ( u mojoj sredini

u to vreme ''pesajuci na suvo'' mogla je da mi priskoci ustanova za mentalne bolesti  :doh:),a bicujuci bez muve na tipetu.

Kasno je bilo kada sam naleteo na upozorenje u (sad),starom casopisu.

I dalje sam zagovornik jeftinijih kanapa za pocetnike !

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
Hvala na savetima...sinoc bacao..i kroz 2 sata zavrsio sa musicom na kraju kanapa....jedino sto me jos nervira je zavrsni zabacaj...ne ispadne svaki put kako treba..ali vezbam-bice bolje...
...a sto se tice kanapa,kako izgleda kanap kad se upropasti??jer se vide ostecenja na njemu??i kako??moji kanap je bele boje,a marku neznam,jer ni bivsi vlasnik nije znao sta je namotano..znam samo da ako je kanap malo vise prljav,slabije prolazi kroz provodnike,i samim tim slabije leti,i treba ga oprati...a za ostecenja neznam...  :(

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Na namotanom belom kanapu pojavice se poprecno reckice ,ukoliko se osteti. Nije zgoreg na kraju koriscenja provuci kanap kroz fiber krpicu.

Nisu opasne sitne reckice,ukoliko dodje do ozbiljnije ''pukotine'',iglicom  nanesi malo super lepka. Bar kolko-tolko da jos potraje.

Reckice ce se pokazati na prvih nekoliko metara kanapa. Ako nema  reckica,ne brigaj,ukoliko  mazes kanap ,provuci ponovo kroz krpicu da ne bi

namascen lepio prasinu i necistocu i napravio  kontra efekat. Necistoca na kanapu  lako osteti i vodjice na stapu,sto nije sala.

Starom cetkicom za zube procetkaj i vodjice na stapu povremeno i obrisi uskom krpicom.

Stvaraj naviku za odrzavanje pribora,nemoj da ti to tesko pada. Dace Bog da nabavis vrhunski pribor,pa nije lose imati naviku odrzavanja.

Ni stap ne naslanjaj gde stignes,videces na mnogim fotosima stapove na soderu ili uz stenu,sto i stapu starom 1 sezonu da ''patinu'' :doh:

Moji stapovi izgledaju kao da nisu korisceni,u sta su se uverili neki forumasi,i to uprkos aktivnom visegodinjem koriscenju.

Nisam rob stvari,vec uzivam u odrzavanju pribora. Volim  musicarenje i postujem ''svijetlo oruzje''. :yeswink: ;)

Vrh Dno