Pozdrav svima

SnikS

Junior member
Učlanjen(a)
04.01.2010.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svima,vec duze vreme citam teme na forumu i mogu vam reci da ima dosta interesantnih i zanimljivih tema i odgovora.Red bi bio i da se prestavim : Musicarim vec 2 godine,tereni za musicarenje su mi Moravica(Alexinac) lov klena i Moravica (Bovanska klisura) lov pastrmke. Muve sam pravim jedino ih kupujem za mustru :)
Moja artiljerija je Robinson Fly master Aftma 4-5 itd....manje bitno.

Skoro

SnikS

Junior member
Učlanjen(a)
04.01.2010.
Broj reagovanja
0
Imam jedno pitanje.
Pre par mecesi sam dobio na poklon
Competition fly 9'9'' 
Competition fly 5-6 # lenght 2.97 m section 3
Cekrk Robinson 5-6
Kanap Jaxon easy cast fly line WF5S Sinking

Posto sam do sada musicario sa stapom 4-5 dvodelni i koji je kao i svi normalni sa malim rukohvatom iznad cekrka
ovaj sto sam dobio ima tzv dvostruki rukohvat(pluta iznad cekrka pa ide 10 cm osnova stapa bez plute pa opet rukohvat sa plutom).Daleka prezentacija je odlicna ali na blizu prezentaciju (bruka) kao da sam prvi put uhvatio musicarski pribor.Pa me interesuje sta ovde u ovoj opremi ne stimuje i sta bi mi vi preporucili da promenim i kojom tehnikom je moguca prezentacija na blize???
Unapred hvala

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Pozdrav i od mene, dobro doso na forum...
odgovor na pitanje ce ti dati neko od iskusnijih, ja mislim da je problem u duzini stapa, za Moravicu
mislim da je 8 ft optimum, mozda i nesto krace...

SnikS

Junior member
Učlanjen(a)
04.01.2010.
Broj reagovanja
0
ovaj stap sam planirao za Juznu Moravu za lov bucova i klena jer ocigledno nije za Moravicu pogotovo za Alexinac...
Do sada nisam imao iskustva sa Wf5s ove 2 godine sam musicario sam DT5 tako da mi je malo cudno ponasanje ovog WF5S

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
                  Pozdrav SnikS i dobro nam dosao  :tbumb: . Sigurno ce se javiti neki kolega koji ima iskustva sa tim stapom. Jednostavno ima stapova koji nisu pravljeni za blizinu. Mozda je i ovaj takav.
                Ako je stap dobar za blizinu onda se moras prilagoditi malo sinking kanapu. Glava tih kanapa je uza od obicnih. Dakle, ovaj novi kanap ima mnogo manji otpor vazduha nego DT kojim si do sada pecao, a to znaci da se krece brze kroz vazduh.
                      Prilagodjavanje sinkig kanapu bi ukratko znacilo da moras ubrzati casting pokrete, i uciniti pauze kracim. 

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Daleka prezentacija je odlicna ali na blizu prezentaciju (bruka) kao da sam prvi put uhvatio musicarski pribor.Pa me interesuje sta ovde u ovoj opremi ne stimuje i sta bi mi vi preporucili da promenim i kojom tehnikom je moguca prezentacija na blize???

Ovo nije baš idealna kombinacija (mislim na pribor) za ribolov na blizinu.
Ipak moguće je na blizinu pecati isključivo vodenim zabačajima (ili spey zabačajima)
Pošto ti je konac WF-S, to znači da je prednji deo konca tonući, a ostali deo konca je plivajući.
Na Moravici (a i ostalim rekama) ovim kanapom ćeš moći mušičariti isključivo podvodnim muvama, i strimerima

SnikS

Junior member
Učlanjen(a)
04.01.2010.
Broj reagovanja
0
Odlicno,ovaj stap sam i hteo da namenim samo nimfarenju i pecanju na Juznu Moravu.
Jos jedno pitanje: Da li je ovom opremom moguce da se izvuce stuka mislim na izdrzljivost jer celo prolece sam po barama varalicim ali sada bi hteo i da je musicarim strimerima?
Hvala unapred

Vrh Dno