Prilagođavanje situaciji

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Poruke
4.097
Broj reagovanja
295
Lokacija
Svrljig
Drugari mušičari koliko ste prilagodljivi, tj. fleksibilni kada je u pitanju lov suvom ,mokrom muvom ili nimfom? Je sam tvrdoglav kao mazga iako i sam vidim da to nije dobro eto tako je. Pre neki dan odem u klenolov posle pojma nemam koliko vremena i kao i obično vežem suvu muvu na predvez. Iz brzaka u vir iz vira u brzak i tako posle jedno 300m ustanovim da je površinska aktivnost ribe na minimumu. Šta ja radim, ne vezujem ni jednu mokru muvu na predvez nego kao najveći tvrdoglavi stvor ja cepam i dalje suvu. Konačno posle 4 sata pecanja sunce me udarilo u glavu, znoj me oblio celog a od ulova TRT. Činilo mi se da jednog pedljaša lovim i vraćam sve vreme. Da sam vezao makar jednu od mokrih muva koj sam spremio namenski klenu možda bi situacija bila bolja.

Šta Vi radite? Koliko ste fleksibilni po pitanju površine, srednjeg sloja ili dna vode?
 

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Poruke
10.094
Broj reagovanja
1.130
Lokacija
Čačak
Vrlo sam fleksibilan. Koristim sta stignem. Jednom nisam imao glo bug.... na licu mesta sam uzeo onu vunicu za indikatore vezao preko neke nimfe i nastavio da lovim ribe :)
Menjanje suve mokre i nimfe mi je normalna stvar. Cak i nimfu prilagodjavam skoro svakom mestu na koje naidjem. Tako lovim konstantno. Nije svako mesto isto....

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Poruke
3.302
Broj reagovanja
201
Lokacija
Zvornik
Ja ponesem par kutija u kojima imam sve a počnem i završim sa jednom ili još nekom muvom  :'(
Namotao volije i ni jednog nisam zabacio klenovima.
Mada sam ove godine dosta uvidjeo koliko griješim u prezentaciji.Obično žurim i tu najviše se zeznem.Ako zabaciš klenu čekaj strpljivo.Što je veći to sporije prilazi muvi.Bar se kod mene tako ponašaju.
Ovih dana su se nabili na dno virova tako da i ne izlazim,imao sam jedan dan sa strimerima i ništa se nije javilo.A ja dobio otisak od majice  :doh:
 
Vrh Dno