Prvi stap Vison Onki ili Sisu ili nesto bolje ako neko ima

drmimi

Newbie
Učlanjen(a)
29.09.2020.
Broj reagovanja
0
Kao pocetnik, bez iakakvogFF iskustva polako i verovatno pogresno, ili ne idealno, suzavam izbor za kupovinu stapa. Razmisljam o Vision Onki ili Sisu 9 #5. Pecao (ucio) bih se na Nisavi i Moravi. Na prolece ili ako uslovi i ranije dozvole isao bih i na revire po Bosni. Ako neko ima bolje predloge, ili nudi nesto u toj klasi ili bolje bicu zahvalan. T
Takodje sam otvoren za savet i za ponudu za neki kvaliettan kanap i ostali potreban pribor

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.315
Nisam video ni probao nijedan ali pošto ti je u izboru Sisu za koga ćeš lepo da se otvoriš moj savet je razmisli o novom CTS Affinity MX štapu. Za te pare je vrh. MG Servis iz BG ih radi.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
Imas sad uradjene CTS MX i X u #5 na 9 fita. Okreni Gorana u MG servis i pitaj.

drmimi

Newbie
Učlanjen(a)
29.09.2020.
Broj reagovanja
0
Imam u ponudi Sage Method 9 #5.
Da li je to dobar izbor

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Da krenem od naopačke - mislim da Sage Method nikako nije "prvi" štap. To je aždaja sa 3 glave... Šalu na stranu - oštar, preoštar za upoznavanje sa fly fishingom... Pomenuo si Vision Sisu - fenomenalan štap!!! Malo se o njemu zna, retko se pominje a vrhunska alatka. Imam već godinama jednu 4-rku i od mene se nikad neće rastati. I CTS-ovi su odlični, ima još puno dobrih štapova na tržištu, nije ti lako...

drmimi

Newbie
Učlanjen(a)
29.09.2020.
Broj reagovanja
0
Nije mi lako.
A Sisu da li je brz. Onlinke mid fast

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
Ja npr Metod nikada ne bih uzeo. Pre bih uzeo One ako bas moram Sage stapove. Kazu da je i Igniter opasan stap ali ga jos nisam probao (nadam se da cu uskoro). E sad da sam na tvom mestu bih pre uzeo medium fast stap ako vec hoces i lipljena da juris po Ribniku. Ako hoces i Moravu a da ne juris Bucova uzmi neki medium fast u klasi #4 i duzine 8.6 ili 9. To ti pokriva sve.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
drmimi je napisao(la):
Nije mi lako.
A Sisu da li je brz. Onlinke mid fast
Negde pročitah "moderna medium-fast akcija", recimo da mi se taj opis najviše sviđa... Lagan kao perce, precizan, divan moderan štap - verovatno se malo spominje zato što cena nije naivna. Nije ni štap nimalo, ja bih ga svrstao u vrhunsku klasu - VISION je poslednjih godina izbacio puno štapova koji daleko prevazilaze onu "srednju klasu" gde su godinama bili. Nisam probao sve njihove novije štapove ali Nymphomaniac, Sisu i XO razvaljuju...

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Milanče je napisao(la):
Negde pročitah "moderna medium-fast akcija", recimo da mi se taj opis najviše sviđa... Lagan kao perce, precizan, divan moderan štap - verovatno se malo spominje zato što cena nije naivna. Nije ni štap nimalo, ja bih ga svrstao u vrhunsku klasu - VISION je poslednjih godina izbacio puno štapova koji daleko prevazilaze onu "srednju klasu" gde su godinama bili. Nisam probao sve njihove novije štapove ali Nymphomaniac, Sisu i XO razvaljuju...

moderate fast medium action means umjereno srednje-brza akcija

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nije "moderate medim fast" već baš "modern medium fast"... Ja to protumačih kao više fast nego medium pošto su i štapovi sve brži i kanapi sve teži u ova moderna vremena[emoji16]

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Milanče je napisao(la):
Nije "moderate medim fast" već baš "modern medium fast"... Ja to protumačih kao više fast nego medium pošto su i štapovi sve brži i kanapi sve teži u ova moderna vremena[emoji16]

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Posluzih se googleom ali google izgleda nije moderan, ne htjede prikazati niti jedan pojam, riječ niti post vezan za modern medium fast termin [emoji848][emoji16], izgleda da je i google vrijeme pregazilo.

Sent from my C16_Pro using Tapatalk

drmimi

Newbie
Učlanjen(a)
29.09.2020.
Broj reagovanja
0
KUPIO methoda i drugi dan na Moravi pali prvi klenovi
Sve funkcionise savrseno

Vrh Dno