Razne nimfe

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
A jeli Seb,jel ovo nešto na bazi silikona ili vinyl rib-a?
Izgleda kao latex gumica...barem malo...podseća :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Napisao sam dole, od creva je rađeno. Prirodni materijal.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Debelog,tankog ili dvanaestopalacnog :hammer: :hammer: da se nasalimo malo nadam se da se ne ljutis Seb :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
od debelo crevo belog nosoroga  :bleh: :hammer:

Uglavnom se radi od koza ili ovaca. Koristi se u razne svrhe i obrađju je se na više načina. Eto upotrebljava se i u vezanju umetnih mušica. Znam da se na području balkana u ft-u već dosta dugo koristi crevo za suđuk. Lično nikada nisam radio nimfe od toga ali sam čuo da su dosta popularne kod nekih mušičara.

Pet pupa sam uradio na ovaj način: http://hatchesmagazine.com/blogs/Hatches/2013/01/07/adn-another-deadly-nymph-by-lucian-vasies/

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Bio sam u pravu za tanko crevo :) odlična pupa al gde naći ovu cevcicu ?

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Catgut je vrh materijal za nimfe (tulare) što se više baca i lovi na njega on je svce bolji na udici i atraktivniji za lipca. Sad ga već ima i u raznim bojama za kopiti na Plivi ga lipljen uzima dobro na viđeno klasika mi je najbolje radila prljavo bijeli catgut sa malo zeca za grudi i crnim tungstenom.
Materijal je proziran i ljigav kad se skvasi stvarno jedinstvene strukture... Probajte još jelensku kožu trulex za tijelo ovakvih nimfi pogotovo na 14-10 veličinama mislim da će te biti također zadovoljni pastrve a i lipljen ga obožavaju...
Lucijan meni po muhama trenutno najdraži vezač čiji rad poznajem veže također ove muhe a i dosta forma sam usvojio od njega jer jednostavno pale...
http://www.flytying.ro/  Bistro! na ovoj stranici ima toliko toga i mustri koje vrijede i lovne su  :tbumb:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Da to su mačija crijeva koja se koriste u kirurgiji kao konci koji se sami raspadnu-nestanu u tjelu čovjeka nakon nekog vremena.
Dobra stvar je raspitati se kod prijatelja koji rade po kirurgijama oni sigurno znaju a ja imam prijatelja HITNU  :-*

ermedin

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2012.
Broj reagovanja
0
Moja varijacija ephemere

ephemaaa.jpg

ermedin

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2012.
Broj reagovanja
0
Mozda sam stavio previse dabinga, ali to se da srediti na testiranju. Od viska glava ne boli  ::) :smoke:

nimfa-razno.jpg

Vrh Dno