Razne nimfe

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Daj bre zajebi da kvariš više taj biots,donesi kod mene da uradim nešto konkretno sa njim ! :yeswink:

T Rex

Junior member
Učlanjen(a)
22.08.2011.
Broj reagovanja
0
:hammer:
Ma otkud znam ja cemu sluzi to, ja sam varalicar.  Musicarim samo dok odmaram ruku od vralice.  :smoke:

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Odvojih malo vremena za vezanje,em skola em starci laprdaju :doh:

Gamakatsu 16#

dsc01516x.jpg

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Cini mi se mustad 12#

dsc01507ja.jpg

I bas mi se dopada gumica za pletenice,one najmanje sto imaju :lol:

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Pozdrav evo još jedne nimfe, jedne od najlovnijih za lipljana čitave sezone, bar što se mene tiče.

Udica: Sasame FL-1 F-980 vel.14
Tijelo: Paunovo pero
Thorax: Paunovo pero
Pokrov: Kožica od sudžuke, u ovom slučaju se ne vidi zbog preko navučenog epoxy-ja.
Epoxy: UHU ofarban temperom KOH-I-NOOR, dovoljno je dodati samo toliko tempere koliko može stati na vrh čačkalice.
Porebranje: UTC žica, boja wine
Repić: Fazanovo pero.

004aud.jpg

003nmg.jpg

001hnb.jpg

006ctg.jpg

002jtg.jpg

Napomena: Epoxy možete mješati sa (temperom) bilo koje boje, i jeftinije je dosta nego kupovati epoxy u željenoj boji. Tight lines.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
B., obzirom da su ti muhe napravljene zanatski izvrsno, utrosio si isto tako dosta vremena na fotografije, ne razumijem jedan detalj. Sto ce ti rep od fazana? To je najgori moguci materijal za tu namjenu. Traje jednu ribu, ako ne i manje. Volis li "retro" izgled, zamoli nekog lovca da ti da malo dlake s hrpta divlje svinje. To su nepoderivi cetkasti repovi koji za nimfe izgledaju bas kako treba. Za sitnije muhe, na prirodnoj bazi, dobar je fini slikarski kist. Njih ima puno vrsta, da ne u lazim u detalje, ali ako udjes u jednu dobru prodavaonicu s robom za slikare, brzo ces naci to na sto mislim. To je isto prirodna dlaka. Treca opcija su sinteticki repici u ponudi tvrtki za musicarenje, koji nisu losi, ali u odnosu na prethodne dvije opcije predstavljaju nepotrebno bacanje novaca. 

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Pozdrav Alp, hvala na prijedlogu. Hmmm, dlake od divlje svinje nisam se ni sjetio da budem iskren, imam prijatelje koji su lovci, pa ću morati da ih angažujem. Još jednom hvala Ti na pohvali kao i na prijedlozima, puno pozdrava. Tight lines  :bye:.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Bendži sjane nimfe praviš pogotovu ova zadnja izgleda i neobično a ne sumnjam da je lovna za lipljena paun i crveni dodatak na manjim udicama = Lipljen na štapu. :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
mmmm fantastično i prvi put vidim ovakvu nimficu...hvala za ideju  :tbumb:

Za repove nimfica je jako popularan "Coq de leon". Još ga nisam probao ali imam to u planu za ovu sezonu.

Alpovi saveti su odlični! :tbumb:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ma kakav lipljan, ova poslednja je za klena odlična muva, cenim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zbog Benota sam pod velikim uticajem da kupim žicu u bojama jer inače to nikada ne koristim, do sada sve ove godine non stop samo obične bakrene žice...e od sada i srebrne, i zlatne, crvene...  :doh: ja Beno....dodatan trošak  ;) previše me inspirišeš svojim radovima čoveče  :yeswink:

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Sebastiane evo jedan link gdje da nabaviš žice, ako si korisnik ebay-a: Mogu ti preporučiti sa zadovoljstvom.

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
http://www.ebay.com/itm/DIY-jewelry-Mixed-colors-black-gray-Thread-tiger-tail-beading-wire-0-38MM-/190655375748?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2c63f22984

Ili ovaj komplet, ima bolji spektar boja nego prethodni.

http://www.ebay.com/itm/28-GAUGE-CRAFT-JEWELRY-10-COLORS-ARTISTIC-BEADING-WIRE-100-METERS-/390527557687?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5aed41a037

Vrh Dno