Razne nimfe

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da, ponekada koristim i e-bay... hvala druže! Ma ima ovde kod mene trgovina tipa hobby art gde prodaju kojekakve žice u boji za nakit. Moram baš da malo pogledam ima li kakvih tankih žica. Jednom sam samo kupio jednu zlazno i negde je zaturio jer je bila malo deblja samo za nimfe od #10 pna više.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
sebastian je napisao(la):
...
Za repove nimfica je jako popularan "Coq de leon". Još ga nisam probao ali imam to u planu za ovu sezonu.

Seb, to je popularno, ali se isplati samo ako imas vlastiti peradarnik (iliti kokosinjac). Inace je bacanje novaca.
Vepric, kakvog neki lovac besplatno upuca, ima fino rascufane vrhove dlake. Stavis jednu i to je sve sto treba. Nema sanse da otpadne. Taj je nacin izrade repa '70-tih godina izmislo jedan poznati ribolovac na Gackoj. Vremenom je zaboravljen na stetu ribolovaca, a radost trgovaca. Druga metoda je kist. Slikarski kistovi su napravljeni od najfinijih i najprobranijih dlaka koje postoje. Da neka egzoticna kokos valja ne bi za kistove koristili to sto koriste. Kistova doduse ima raznih. Ovaj dolje, koji se pokazao vise nego odlican za male nimfe i suhe muhe razne, kosta u rangu jedne porcije cevapa. Sto se boje tice ofarbas flomasterom ili ako je netko jako veliki entuzijasta u boji za tkaninu.

Prilozi

• kist.jpg
    kist.jpg
    79,6 KB · Pregleda: 200

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Bas cu pogledati i to. Sutra ako rade popodne idem posle predavanja iz nase RD jos u Kranj pa cu pogledati. Hvala Alp za savet.

Ps.
Za ono "blato" navodno ce da dignu cenu dnevne karte. Iskreno se nadam da nece ali obavestit cu te ako dodje do promene.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Iskreno, a nadam se da nitko od nadleznih ovo ne cita, i sa 10 eura plus bi vrijedilo novce. Doista zalim da nisam prije dolazio.
Ove godine imam u planu nabavke i "super-turbo" belly, samo zbog toga. Iako me ovaj tvoj ribolov sa obale vise privlaci.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Razumijem tvoje misljenje zbog kapitalne natur pastrmke ali da stvarno dignu morali bi kontrolori biti tamo svaki dan bar 2x zbog lopova jer bi posecenost tog blata od strane sportskih ribolovaca bila znatno manja. Jos dosta toga bi tu trebalo u tom slucaju da se promeni ali nadam se da ce ostati ovako kako je...pa povratak na temu ;) upravo sam navezao jednu musicu pod uticajem Benija. Rep pa pod uticajem alpa iz nekog natur kista. Dobro izgleda. Heh kada se setim pocetaka u mom ftu prve repove sam bas radio od kistova :D a vremenom to batalio...

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Još jedna nimfa slična kao prethodna, repić je urađen na prijedlog druga Alp-a sa drugim materijalom, umjesto isperaka fazanovog pera stavljen je sintetički repić, odnosno (may fly tails), a epoxy je  nešto svijetlije nijanse.

004rjm.jpg

003ztb.jpg

002kd.jpg

001axa.jpg

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Nimfe su ti originalne  :tbumb:  . Sa ovim repom ce je riba ispljuvati pre nego sto je uzme. Isuvise je ostar. Za suve da, ali za nimfe nije preporucljivo.

Taj savet je samo jedan od bisera naseg instruktorcica.

Rep kod nimfe je ok imati zbog toga sto je atraktor i deo koji najvise leluja, ali niukom slucaju nije odlucujuci. To je i Ed Zant uvideo kad su mu ribe isposkidale svog fazana sa Pheasant tail nimfe i on sa istim uspehom pecao. Nastavio je kasnije da je pravi bez fazana  (slika)
Smatam dakle da je bolje imati jedan lelujavi repic pa i da ga brzo izgubis, nego ove krute plastikanere.

Prilozi

• ph.tail.jpg
    ph.tail.jpg
    24,4 KB · Pregleda: 203

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Ista kao i prethodna, samo što su izmjene napravljene na:

Repić: Pijetlovo pero, ofarbano u tamno zeleno
Žica: Zlatne boje
Epoxy: Žute boje

mg1326b.jpg

mg1333.jpg

mg1318.jpg

mg1326a.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
bravo...nisam siguran za ovo dal ce da ispljune. ali ne volim vestacke repice. takodje, rep od par fazanovih isperaka zna da mi traje i vise od 20-30 riba....

Benjamin

Senior member
Učlanjen(a)
28.11.2012.
Broj reagovanja
226
Kod ove posljednje nije sintetički repić , nego pijetlovo pero, samo je ofarbano. Za fazanovo perje ne trebam ni da pričam, to je br. 1 za mene. Kada bi morao čitavu sezonu ili život da pecam na samo jednu muhu to bi bio FAZANOV REP
:) .

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
nespetro je napisao(la):
Sa ovim repom ce je riba ispljuvati pre nego sto je uzme. Isuvise je ostar. Za suve da, ali za nimfe nije preporucljivo.

:D Znaci na suhim muhama nece ispljunuti, a na nimfama oce.
Jedno pitanje. Jesi li ti "majstore" u zivotu ulovio 10 riba na nimfu?
Prilicno sam uvjeren da nisi.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
oholi je napisao(la):
bravo...nisam siguran za ovo dal ce da ispljune. ali ne volim vestacke repice. takodje, rep od par fazanovih isperaka zna da mi traje i vise od 20-30 riba....

Ovo sto ti preporucam je prirodna dlaka. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, pa ako ti se nesto ne svidja radi po svom. To je ok.
Sto se pak mog ukusa tice, ne volim muhe koje se zbog svojstava samog materijala raspadaju ili prebrzo ocerupaju.
Sto se pljuvanja od strane riba tice, ispljunut ce svaku. Prvo zato sto nije jestiva, drugo zato sto joj iz "dupeta viri igla" i trece, zato sto je vezana na predvez koji ribama isto tako nije ukusan. Da bi izbjegli da ispljune, dosta korisno je kontrirati nakon sto nimfu uzme u usta.   

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Pozdrav. Da, samo odgovor na citate.
Nista ni u primisli negativno u tvom smjeru.

Vrh Dno