Razne nimfe

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Hvala Mafke.
Ma sa pastrmkom ja nemam problema nego me lipljeni po nekad zezaju  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Eko, prave bombonice!  :tbumb:  Kad dodjem kuci prikazat cu vam nimfu na koju sam toliko ribe ulovio u roku od tri sezone kao na ni jednu drugu. ;-) I danas sam na nju rasturio ribe a lovio sam svega dva sata B-)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ko sto obecah evo moje sada vec u tri sezone najomiljenije nimfe. Naravno, koristim mnogo toga ali ovo najvise. Nema vode na kojoj se nije ta nimfa dobro pokazala. Radim je u tri boje. Zelena, svetlo smedja I siva. Glavice tungsten u roza, oranz, srebrnoj, zlatnoj I bakrenoj boji. Otezane su jos I olovnom zicom a neke sa po jos dve mini tungsten glavice za dublje ili brze vode  ;) Telo je od antrona, a pokrov ili krilni pupoljci isto antron ali uvek crne boje. Rebra srebrna ili bakrena. Znaci nista posebno. Jako efikasna nimfa. Vezem je na udicama od 14 do 10. Radi cele godine. Izuzetna muva. Tu I tamo radim neke verzije na istu temu ali sve su jednako lovne. Ovo je najprostija verzija. To je stara slovenacka muva, ime autora sam zaboravio....muva se u prevodu zove "nesto onako"  :hammer: imitira sve I nista... ;)

Prilozi

• kar neki.jpg
    kar neki.jpg
    33 KB · Pregleda: 240

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Moja omiljena boja za nimfice...kao lesnik, pod vodom dobije pravu nijansu...a tek lipljani sto ovo voleeee  :drool:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Ovo se mora probati...
Posluzicu se nekom drugom bojom perle jer pink nemam.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
udica 8 ...

28aqqgp.jpg

35a3m7s.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Sve mi je jasno ali nije kako si lepo uspeo da umuvaš žicu za rebra ispod perlu  :) stvarno baš pedantno  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nimfa je navezana tradicionalnom tehnikom vezivanja americkih indijanaca  8) veoma malo ljudi poznaje taj nacin izrade :whistle: 
...hvala strelac  :) nisam dugo vezivao nimfe za klena pa me prokenjalo iz prve  :D

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Znači koristio si onu  ;) drevnu metodu, vidim ja nešto mi je tu sumljivo  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
wow  :drool:

ovo mora da se smota SAD MOMENTALNO  :tbumb:

hvala za ideju  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
udica 8 , tungsten 3,8 + malo olovne zice . nece klen da se podigne na muvu ...mora da se spusta muva na dno , a ovakvu kombinaciju boja uzima bez greske

2qx146a.jpg

2u90j1y.jpg

vi16yu.jpg

2ps4kxv.jpg

Vrh Dno