Reka Bistra, Rumunija

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Nekada sam ovde pecao lipljena, ali tog dana radila je samo modra mrena i neke beovice sa grudnim crvenim perajima. Izgubio sam 2 lipljena za tih voda mogu reci lepih.
34er.jpg

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
to i ja cekam..... :yeswink: :yeswink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
A ova ribica lici na ono sto bi ameri zvali sucker :) u svakom slucaju verujem da je borbena bas

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

DDj

Newbie
Učlanjen(a)
05.02.2009.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
A ova ribica lici na ono sto bi ameri zvali sucker :) u svakom slucaju verujem da je borbena bas

Ne lici na sucker-a, vec na squawfish ili politicki korektnije na northern pikeminnow, mada sa stukama nema nikakve veze. Ali samo podseca, glava je drugacija, krljust krupnija.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Meni liči na tamišku "krkušu", što i jeste.  :-*

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ili po Bosanski Sapača (potočna mrena) 

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Gledao sam nesto sa la fontainom gde sa nekim likom lovi te suckere, meni lice sad bem li ga moguce i da gresim

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
A ova ribica lici na ono sto bi ameri zvali sucker :)

Americki musicari (bar ja sto sam vidio u jednoj emisiji) sve ribe koje nisu iz roda pastrmke smatraju ribama nize klase... Po meni u tu nizu klasu nije lipljan a ruku na srce i nisu puno pogrijesili :)

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
To mi zvuci kao kad kazu nasi djilkosi "Sve osim Golfa i Nemca nisu kola":)
Pa i nisu, ostalo su automobili  :whistle:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Zbog cega su sve ostale vrste osim salmonida nize kategorije??? Nemamo svi prilike da pecamo na vodama na kojima zive pastrmke jer jednostavno zivimo daleko od tih voda..samim ttim ispada da su I musicari koji musicare na vodama u kojima nema pastrmke nize rangirani..meni je svaka riba ista I svakoj koju upecam se obradujem isto..riba je riba I svaka zahteva odredjeno umece.prema tome svrstavati ribe:  kategorije je cista glupost..mozda po jestivosti ali po lovnosti nikako...

Sent from my NEOBOX using Tapatalk 4 Beta

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Klasicno izvrtanje i pogresna interpretacija. Niko ne smatra da su nesalmonidne vrste nekakva "niza klasa", a pogotovo ne Ameri. Pa zar nema 5x vise lovaca na basa i ostale vrste? Jednostavno americkim musicarima ostale vrste nisu previse interesantne ali ih ne omalovazavaju. Nemaju ni razloga za to.

DDj

Newbie
Učlanjen(a)
05.02.2009.
Broj reagovanja
0
Nije tacno da ne potcenjuju, potcenjuju i to jos kako, i to sa razlogom. Kako Ameri, jos vise Kanadjani.

Stvar i jeste u tome, kako Gegula rece, nisu svi u situaciji da musicare na kvalitetnim pastrmskim rekama. Mnogi musicare po raznim do zla boga zagadjenim i blatnjavim Zapadnim i Juznim Moravama, i po raznim jezerima i barama sve i svasta. Naravno, oni u ribolovu uzivaju, jer nemaju ili neznaju za bolje, sto je konacno i u redu.

Porediti recimo pastrmke iz reka Montane, losose i stilheda sa Skine, Dina, Tomsona, Bulklija, pastrmke iz planinskih jezera Interiora sa sakerom, skvofisom, klenovima i babuskom ili bucovom je najmanje neumesno. Neumesno po mestima gde zive, po neuporedivoj borbenosti, po kvalitetu mesa ili po bilo cemu.

Reci recimo zapadnom Kanadjaninu da ne peca po prelepim salmonidnim vodama, vec da lovi te alternativne ribe kojekude, jer su sve ribe ravnopravne, u najmanju ruku je suludo.

Konacno, neka svako peca gde hoce i moze i neka uziva u tome.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Dobar post DDj :tbumb:
I ja pecam sve i svašta, ali zna se šta je lepše a i zbog čega! Sve si lepo nabrojao :yeswink:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja imam klena na istom lokalitetu gdje imam i mladicu i pastrmku (lipljen skoro iščezao) pa nisu sve vode bare i močvare!
Postoji i populacija mrena i to kakvih a teže je uloviti mušičarskim priborom nego pastmku.
Sigurno neću apstinirati i čekati salamonoide da lovim ako imam mogućnost lova ciprida!

Vrh Dno