reka gokcanica

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
Da li je neko pecao na reci gokcanici,ja sam bio dosta puta i ali nemam slika. Znam samo da je napadnuta sa kederasima ali riblji fond se nekako drzao do skoro. Ove godine ,(na zalost) nisam je onisao...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Možeš li nam reći gde je ova reka, koliko je duga, koje riblje vrste u njoj žive, koje su dominantne larve insekata, ima li gamarusa i u kom broju, koja je prosečna temperatura vode i gde se reka uliva?

Ne moraš odmah odgovoriti na sva pitanja u jednom postu.

p.s. Interna Japi-Goci šala.  ;) Realno me zanima gde je reka i šta ima od riba?

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
p.s. Interna Japi-Goci šala.  ;) Realno me zanima gde je reka i šta ima od riba?
..I da li je pogodna za poribljavanje...  :hammer: :hammer: :hammer:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Da, zaboravih:

Thenk yu Dejan Pykok !

Bistro,

Goci

:lol:

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
Ova reka se nalazi ne pet kilometara od Usca magistralnim putem prema Raski.Ona je desna pritoka ibra gledano iz pravca Kraljeva. Skretanjem uz reku asfaltnim putem,dolazi se do sela Gokcanica po kome reka nosi ime. Reka izvire sa padinama planine Goca i od manjih recica formira imenovanu reku.Reka je velicine poput Gvozdacke reke. U reci ima potocne pastrmke i potocne mrene. Postoji i ribnjak kaliformiske pastrmke,tako da je moguc uloviti po neku pobeglu iz ribnjaka . Od vodenog sveta larvi naj rasprostranjen je cauras,  larva jednodnevki s gamarus moze da se nadje u potocima. Pa navalite ljudi  :hammer:

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
hvalqa dejane sto si me podsetio, bese to  1975, pa negde oko 1980. i nikad vise, protoka je kao gvozdacka no  mnogoooo pristupacnija/ni danas se to valjda nije promenilo/

Radojica-pop

Senior member
Učlanjen(a)
21.10.2010.
Broj reagovanja
0
radezamora je napisao(la):
hvalqa dejane sto si me podsetio, bese to  1975, pa negde oko 1980. i nikad vise, protoka je kao gvozdacka no  mnogoooo pristupacnija/ni danas se to valjda nije promenilo/
Danas je mnogo urasla u "andrak" ali moze da se lovi. Inace je prenapadnuta kederasima. I pored toga moze da se ulovi i po neka lepsa pastrmka inace je prosek ulovljenih riba oko i ispod mere.

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
Sto sam i pomenuo,al je ekstra reka,ko voli male recice. Ja se nadam da ce opstati jer mi koreni poticu odatle  :)

Vrh Dno