REVIRI U SRBIJI

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
milan_mj je napisao(la):
On je sam rekao da vecina musicara nije registrovana na forumima a sada se poziva na borj musicara na forumu...

Ja se ne pozivam na taj broj aman covece. Ja ti kazem kako je moguce doneti pogresne zakljucke ako gledas na osnovu foruma. Znaci to je bio tvoj predlog a ne moj, i posle kazes nisam konstruktivan. :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ova brojka se odnosi na forume , i ubedjen sam da nema na forumu musicara koliko ima clanova ...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sta ti je ne povezano da ti povezem? Mogu i da ti crtam, raspolozen sam veceras :)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja bih zamolio inicijatora teme(koliko ima musicara u Srbiji) da mi kaze svrhu iste i sta se uopste postize tim saznanjem?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
crni je napisao(la):
Ja bih zamolio inicijatora teme(koliko ima musicara u Srbiji) da mi kaze svrhu iste i sta se uopste postize tim saznanjem?
mozda...dal nas ima dovoljno da napravimo drzavni udar ? ???

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
crni je napisao(la):
Planiram da napravim stranku MSS i da vidim koliko bi imao glasova dal prelazim cenzus  :)

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Jedan od osnova svake ozbiljne zajednice je da se zna broj ljudi....
Ova procena brojnosti moze da se gleda simbolicno kao ujedinjenje musicara i pokretanje musicarske zajednice u srbiji sa mrtve tacke...
Mislim da bi interesantno bilo da napravcimo tabelu i uporedimo gradove sa brojem musicara... Taj podatak mogu i ribarska podrucja da koriste u svojim procenama...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ok hvala na odgovoru.
To sto cemo saznati broj(pa makar i okvirno) moci ce da se gleda samo kao neki statisticki podatak koji nece sluziti nicemu.Evo zasto ovo kazem,kad spisak nas 30-50 musicara(pitanje je dali nas i ima toliko u opstini Leskovac) predam udruzenju gde kupujemo dozvole(pitanje je dali bi trebao jer dobar deo nema dozvolu) i zatrazio bilo kakvo pravo ili poboljsanje mogu samo da budem ismejan i nista vise jer musicari nisu interesna grupa kod vlasnika voda tj malo para maknu od nas.
Sve ovo sto si pokrenuo je lepo ali nece sluziti nicemu jer od svih ribolvaca mi smo ubedljivo najsujetniji i najzavidniji tako da bilo kakvo ujedinjenje je unapred osudjeno na propast.

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
od tih 500-700 sigurno je polovina onih koji su se registrovali iz znatizelje ili planiraju da pocnu i kasnije odustanu ...od broja registrovanih naloga kad se odbiju takvi i slicni ...garantujem da nema vise od 300 aktivnih musicara ...znaci ljudi koji bar povremeno odu na reku sa takvim priborom ili povremeno potrose deo svog slobodnog vremena na bar glancanje pribora ako nista drugo ...moguce da sam i preterao i da nema ni toliko na forumima

Uz duznopostovanje ali ne verujem da ima ljudi koji pocnu pa odustanu,jer ljudi koi odluce da musicare nisu obicni ljudi,nego ljudi koi obozavaju prirodu,a kako kazu musiarenje je sam vrh ribolova - spoja prirode i coveka. prvo pribor uopste nije jeftin,drugo prelaze se kilometri do salmonidnih voda sto sve spada u trosak koji nije malikad se na kraju godine presabere. Ja licno znam iz nekog svog iskustva jer kad sam kupio opremu koja nije profi, shodno mogucnostima, odreko sam se nekih stvari ne da bi se zvao musicar,nego je ljubav prema tom sportu velika. A sto se tice broja musicara u srbiji uopste nije bitna jer koliko god nas ima -malo nas je!!! Sto se i vidi po vodama,po regijama,po svesti... Sve sto sam procitao na ovom forumu 90 % se musicari zale na ljude ,na neaktivnost cuvara,na malu kolicinu ribe po rekama i tako dalje... Zato sam i zapoceo temu '' REVIRI U SRBIJI"  jer mozda neko ima neku ideju da se ovo ostvari ?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Gradac, Moravica, Rzav, Djetinja, mislim i Mlava gornji deo. Malo li je revira za sledecu godinu?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Dejan paun je napisao(la):

Uz duznopostovanje ali ne verujem da ima ljudi koji pocnu pa odustanu,jer ljudi koi odluce da musicare nisu obicni ljudi,nego ljudi koi obozavaju prirodu,a kako kazu musiarenje je sam vrh ribolova - spoja prirode i coveka. prvo pribor uopste nije jeftin,drugo prelaze se kilometri do salmonidnih voda sto sve spada u trosak koji nije malikad se na kraju godine presabere. Ja licno znam iz nekog svog iskustva jer kad sam kupio opremu koja nije profi, shodno mogucnostima, odreko sam se nekih stvari ne da bi se zvao musicar,nego je ljubav prema tom sportu velika. A sto se tice broja musicara u srbiji uopste nije bitna jer koliko god nas ima -malo nas je!!! Sto se i vidi po vodama,po regijama,po svesti... Sve sto sam procitao na ovom forumu 90 % se musicari zale na ljude ,na neaktivnost cuvara,na malu kolicinu ribe po rekama i tako dalje... Zato sam i zapoceo temu '' REVIRI U SRBIJI"  jer mozda neko ima neku ideju da se ovo ostvari ?
dejane,
veruj da mnogo ljudi pocne pa odustane mnogo stvari u zivotu .covek se ozeni za ceo zivot pa se razvede za par meseci , zasto ne bi prekinuo da musicari? pogleda par snimaka , prelista net , popali se na price drugara i kupi pribor ...ode par puta na reku i ukapira da nije to za njega .
ima ovde po forumu mnogo takvih , a ja mimo foruma licno poznajem nekoliko.
zatim ubedjen sam da je 70% ako ne i vise musicara lovaca na ciprinide ...mozda i vise ako racunas one koji imaju pribor i dva tri puta skoknu do obliznje reke , ponesu pivo i rostilj i eventualno ulove par klencica uz obalu ...takvih je i najvise u svim tehnikama ribolova . mnogi musicari nikada nisu videli uzivo pastrmku niti nameravaju da je vide  :D
ja cak u musicare racunam i takve rostilj musicare  :) bitno da ima stap i volju ...
u prave musicare racunam ludake koji se bar 10 puta dnevno sete musicarenja . koji ne propustaju ni jednu priliku i slobodan trenutak da zabace bar nekoliko puta , koji su u stanju da na 40 stepeni mlate po vodi i takodje mrznu po minusu makar nista ne ulovili ....to su pravi zaljubljenici u ribolov i takvih ima u svim tehnikama istog ...ali ne bas puno .

Vrh Dno