REVIRI U SRBIJI

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Bice uspesan projekat ako se cuva kao Gradac, a da bi se cuvao treba novac od prodatih dozvola kojim se placaju ribocuvari a da bi bilo prodatih dozvola treba da bude ribolovaca a da bude ribolovaca treba da reka bude puna ribe.....sve je to povezano.......
    Znam da je Januar ali mi pricamo o stvarima koje su vrlo predvidive, na osnovu prethodne sezone moze da se vidi kakva ce sledeca sezona da bude.....  Osetno poboljsanje ribljeg fonda ce se osetiti posle 2-3 godine ako reka bude dobro cuvana, sto svi mi nesumnjivo zelimo...
Necu da se ponavljam sta ce da se desi dalje ako reka ne ispuni ocekivanja ribolovaca......... 
Ovde ja skrecem paznju na veliku gresku u vodjenju revira......
  Velika greska je napravljena sto reka nije cuvana jedan dobar period, zamislite da je taj period reka cuvana, i da se za to vreme riblji fond preporodio, a da se sada posle toga otvori revir...zamislite koja bi to atrkcija bila, i koje bi interesovanje onda vladalo.....
a vidite sta je uradjeno, reka puna ribe je nebrigom svedena na relativno malo ribe i sada se otvara neki revir koji treba da parira Gradcu....
Ali ako je korisnik ozbiljan za par godina Djetinja ce sigurno biti omiljeno mesto za musicarenje.........

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ali velika odgovornost je i na nama musicarima....
Svi trebamo da platimo dodatnu dozvolu i na taj nacin pomognemo revir....

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ako sam dobro čuo i shvatio na Đetinji je doplatna 1500 dinara na godišnju dozvolu.Revir je podjeljne na spin i fly,od čega je mušičarski dio veći.
Ako bog da pa po Srbiji da zažive reviri i da budu prave oaze.JA se neću libiti platiti i dnevnu 1500 dinara ako znam da u toj vodi ima pravih kapitalaca.
Za te pare na svakom ribnjaku se mogu uzeti solidne pastrmke!

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
milan_mj je napisao(la):
Ne moze dobar revir da bude sad ja i ti resimo da napravimo revir i pocnemo da naplacujemo dozvolu.......
Revir je veliko ulaganje prvih nekoliko godina pa tek onda da se ocekuje neka dobit......
Zato sto ljudi pucaju odma da zarade pare zato svaki propadne brzo
Milane , neke bih ti podatke izneo
Djetinju trenutno cuva dva cuvara plus povremeno i treci , jedan cuvar na godisnjem nivou  kosta oko 700.000 dinara  ukupno
drugo ribolovna osnova i godisnji plan  za podrucje staje oko 3.500.000  plus godisnji plan za samo Djetinju na primer  200.000
Hiljadu doplatnih dozvola je 1.500.ooo dinara , gde je tu racunica za zaradu ?????
Da podsetim jos jednom riba nije nikakav problem  , samo je trenutno problem u nasoj zemlji jer nema nigde da se legalno kupi riba za poribljavanje .

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Da okacim samo neki snimak mresta gde moze da se vide ribe od 40 cm , neke su ivece

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x1f3mYmiznM&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sRC0L7fyARc&feature=related[/youtube]

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
To je moje misljenje, i moje vidjenje situacije........
  Drago ce da mi bude ako i Djetinja a sudeci po tvojim komentarima hoce, postane dobro mesto za pecanje....

Vrh Dno