i njih ima više vrsta kako sam ja mogao da ukapiram nešto oko ovih larvi...sasats je napisao(la):evo je i prava za uporedjivanje. napravio si je majstorski :yeswink:
od silinih foruma ne stižem svuda na vreme...........odlična je Markoviću bitno je da joj riba ne odoli..............lepe ružne sve su lovne......Markovic je napisao(la):kako vam se cini ova
MASTER, ova je dobra. Ali mozes ti to mnooooooogoooooo BOLJE!bogi je napisao(la):moram još ovu zbog slike lepše se vide kroz telo boje....
za uspeh lova ovakvim imitacijama su presudne i reke na kojima se lovi, ovde gde ja lovim po ovim manjim i većim planinskim rekama pastrmka jednostavno ne stigne ni da vidi da li ovakva imitacija ima traheje ili ne i jednostavno kada joj dođe u videokrug ovako nešto i pre nego li je dobro osmotri ona je pokupi, dok sa druge strane one reke po bosni na kojima sam bio daju drugačiju sliku i na njima riba zna da bude itekako selektivna i probirljiva....i vode su kod mene većinom surkaste retko se dešava da su kristalno bistre, dovoljno je da duva malo jači vetar da nanese prašinu iz okoline i da joj promeni boju, sada je recimo ekstra i bistra i normalna sa vodostajem dok ne krenu snegovi da se tope , na studenicu sa ovakvim sad vremenskim prilikama biće pecanje tek u junu......joker je napisao(la):Bogi muha super izgleda, meni je posebno interesantna jer duže vrijeme "tražim" pravu imitaciju nečega što je univerzalni mamac za pastrmku. Molim te da ako ikako možeš javiš o rezultatima kad je testiraš. Muha super izgleda ali ja sam malo skeptičan jer mi se dosad pokazalo da riba ne reaguje (ili rijetko) ako nema onih sitnih dlačica po tijelu. Dakle po mom iskustvu djavo je u detalju koji naizgled nije bitan ali se kod mene pokazao presudan.
ma ima i bolja, polako ugledaće i ona svetlost danapop je napisao(la):MASTER, ova je dobra. Ali mozes ti to mnooooooogoooooo BOLJE!bogi je napisao(la):moram još ovu zbog slike lepše se vide kroz telo boje....![]()
![]()
Nisam ni sumnjao!!!bogi je napisao(la):ma ima i bolja, polako ugledaće i ona svetlost danapop je napisao(la):MASTER, ova je dobra. Ali mozes ti to mnooooooogoooooo BOLJE!bogi je napisao(la):moram još ovu zbog slike lepše se vide kroz telo boje....![]()
![]()
![]()
:yeswink:
da baš to je od presudnog značaja za neke reke, kod mene dovoljno je da ima samo siluetu i boju da je pokupi bez nogu i sitnih detalja.......joker je napisao(la):Ovdje su rijeke najčešće bistre ali pogotovu Buna koja je puna ovih "baja". Ali dešavalo mi se da neće ni da mi pogleda neku imitaciju ovog tulara a na istu muhu nabacim koju dlačicu od fokinog dabinga ili slično-guta. Čudo je u sitnicama.