Riba koja je opasnija od pirane

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
21. februar 2008. / izvor: Mondo
U Britaniji je nedavno ulovljena ribu za koju strucnjaci kažu da je opasnija od pirane. Frankenfiš (Frankenfish), kako su je nazvali, ima zmijoliki izgled, oštre zube, a velika je oko 90cm, piše Dejli Mejl (Daily Mail)

Taj monstrum se hrani drugim ribama, pticama, a napada i ljude. Rec je o veoma agresivnoj životinji posebno kada brani potomstvo.

Najzanimljiviji podatak je da Frankenfiš može da izadje na obalu i preživi dva dana bez vode!

Naucnici kažu da riba vodi poreklo iz jugoistocne Azije, a da se u velikoj Britaniji našla ilegalno. Verovatno je donate za neki privatni akvarijum, a potom je bacena more. Pronadjena je nedaleko od Linkolnšira.

Panika je nastala kada su naucnici saopštili da postoje velike šanse da riba pocne da se razmnožava u britanskim vodama, cime bi ugrozila ekološki sastav, ali i kupace.

Inace, ista riba uhvacena je 2002. u Velikim jezerima u luci nedaleko od Cikaga, ali i na Florid i u Kini. Nazivali su je razlicito: gangster, terorista, ubica... a borili su se protiv nje otrovom koji su bacali u vodu, a negde caki dinamitom.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Jako zanimljivo
fish_wanted.gif

A koliko vidim ovo je i jako popularna sportska riba na istoku:
http://www.snakeheads.org/gallery/argus/thumbPage1.html

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ovo čudo se garant lovi na velike braonkaste strimere imitacije pekinezera! Ameri za tehniku vođenja nekih varalica imaju izraz "Wolk the Dog". Mislim da bi to upalilo i prilikom lova ovim strimerima...  :)

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
Mislim da sam negde procitao,mozda cak i na ovom sajtu u vezi ove ili njoj slicne ribe.Nisam siguran,ispravite me ako gresim valda je to bilo negde u okolini Vasingtona ili tako nekako a riba je poreklom iz Kine.Pisano je o tome kako je poremetila skroz ekosistem tamo.Sve u svemu izgleda opako!
Pozdrav! Pedja

Vrh Dno