'' RIBNIK '' nove cene

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
30e dnevna, vikend ili ti tri dana 75e, stare cene znate, ko ne zna 25e dnevna, 50e vikend, sto znaci da bi po novim cenama vikend trebao da bude 60e, to se zove kradja, po nasim dzepovima, mislim na one koji idu par puta godisnje, dok je dolazila domaca buranija kad se kuca gradila, bilo sve ok., sad, kad je kuca gotova, hmmm., neko krade, ko ne znam, ali 15e su tri obroka ili ti dva prenocista, nije malo morate priznati, mogli bi malo zaobici dzeparoske revire, posto nam ocigledno nije stalo do buranije, to se odnosi i na ostale sl. revire...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hvala za informaciju, dobro da znam da ne trošim pare na benzin, takve vode za slične pare imam i kod kuće. Mislio sam obići ribnik jednom onako kada mi bude usput ali ovako nema 'leba. Prepuštam tu lokaciju kolegama sa dubljim đepom. Ko' može neka uživa, "široko mu more"!  :bye:

Samo čini mi se da taj potez i nije nešto previše marketniški smislen na duže staze. Osim ako je u pitanju neki igrač što trči na kratke pruge ;) Ni gosti sa zapada ne beru lovu sa grana, retki su ti smrtnici kojima su đakovi puni. Tako da kada odaberu neku istočnu ili jugoistočnu destinaciju i dalje gledaju gde su potrošili svaki cent...mnogi su u minusu i kreditima a iz vana deluju drugačije...

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Samo ne znam sta im je ovo trebalo? Mislim da je previse...

rakun

Junior member
Učlanjen(a)
03.06.2008.
Broj reagovanja
0
PRETJERANO BRATE!!!!! Umjesto da odem 15 puta godišnje, sada ću najviše 5...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
A tromesecna dozvola? Jeste skupo, ali kad pogledas posteno niko nas ne bije stapom da idemo na Ribnik. Da ce manje ribolovaca sa balkana ici, svakako da. Ali mislim da ce to vise da pogodi Djuru iz Aqua-e koji je prosle godine uleteo dosta para u prosirenje motela i ostale mestane koji rentaju prostor nego li sam LTG.  Nek im je sa srecom

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
možda je i nešto drugo u pitanju, možda im nije do zgrtanja novca nego do toga da nemaju gužvu na vodi. kod mene su neke vode tako skupe i još ima mogučnost da love nekih 5 ribolovaca u jednom danu na jednom reviru koji je dug kakvih par km.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Na izvorisnom delu  (jezerce dugo 300ak metara ) i jeste dozvoljen ribolov najvice petorici u danu. Na ostalih 5 km toka nema guzve na vodi. Jedino ispred hotela gde je svima zgodno da piju pivce a ujedno je dobro mesto za lipljena. Tako da nije to u pitanju Seb. Jednostavno idu ka nivou evropskih voda, pa tako i podizu cene. Izgleda da su zaboravili gde su  :doh:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
:hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:,svaka im cast, ja znam sigurno ko nece tamo ici

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
:hmmmm: :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:,svaka im cast, ja znam sigurno ko nece tamo ici

Da se razumemo, nije da branim bilo koga ali sta mislite koliko treba da kosta pecanje u privatnom reviru gde je sasvim realno uhvatiti lipljana preko 50cm, mnogo onih preko 45, mnogo potocara 50-60cm,...?
Pri tom su sve ribe zdrave i u prva liga kondiciji.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja znam također tko neće ići tamo, ja prvi ne s tim ciljem...tolike kilometre ako uradim to nikako neče biti zbog vode kakve ionako imam u svojoj okolici a ako me nekim čudom nanese tamo put možda i probam ako budem imao dovoljno vremena. Za sat dva te pare nedam. E sada kakvi (gentlemesnki ili kobajagegentlemenski) ribolovci če tamo da idu to cena ne određuje. To opet nije neka astromnomska cena ali i da je to opet ne igra nikakvu ulogu selekcije riblovaca. I tu se dodirujemo one teme "za koga je mušičarenje a za koga nije, da li je za sirotinju ili ne?" Ako je nekome pun džep ne znači da je on nužno profinjen, kulturan, plemenit, pošten ili sportski (ribolovac)  :nowink: Objektivno gledano takvo kategoriziranje nema veze sa realnošću. Ali da ne skrećem sa teme i ne otvaram novu...jeste, oni se ugledaša izgleda na EU cene ali  :blush: kakav je financijski standard u BiH ta cena nije realna. Neki gazduju izgleda vodama kao da su ih oni napravili i kao da su apsolutno njihove a nisu. Takve primere imamo i ovde u EU. Znam za jedan slučaj, neki bogati švaba je zagriženi mušičar i kupio je komad zemlje na kojem ima baš svoj revir na reci. Tamo samo on lovi i njegovi prijatelji. Potočare od oko 5kg nisu nikakva retkost. Kada bi on odlučio da naplačuje dnevne dozvole mogao bi tražiti i 1000€ za dnevnu jer je voda njegova a ako je voda u vlasništvu države onda država mora da razume da je ona to što je zbog ljudi koji su njeni građani i tako mora da se prilagođava građanima tj. standardu života zbog svog dugoročnog obstoja, vlasti, vođstva... Kada narod šuti onda se u pokondirenim aparatima svašta radi. I to se dešava ovde kod mene i svuda.

Ne znam kako sve to jeste i ne želim nikoga da vređam ili osuđujem ali malo me ova tema podsetila na ono kada se kaže: "vidila žaba kako se konj potkiva pa i onda digla nogu"....ili...."kada se opanak popapiči...". Ako grešim, ispričavam se.

Malo sam se raspisao previše kritično ali ne do samog slučaja RIBNIK nego jer me to podseča na takve nesmislene uredbe širom balkana i ponegde u EU.

Kada samo pomislim kakvih voda ima, kako su bogate i očuavane a dozvole se ne naplaćuju ili su sasvim prihvatljive  :doh: ehhhh
Nezgodno je kada grupica pojedinaca nešto radi u imenu dobra a ustvari dobra samo za njih i njihov džep.

kad-se-opanak-popapuci

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Seb nisi u pravu! Prvo cena za gradjane Bosne je duplo niza sto se tice dnevnih i trodnevnih dozvola sto sasvim odgovara standardu tamosnjih musicara. Drugo, Ribnik zaista jeste dobar revir sa jos boljom infrastrukturom za strance. On i pretenduje da ocepi deo finansijskog kolaca slovencima i u tome jako dobro uspeva. Sa Plivom i Sanom za par godina i ovim cenama...mmmm bojim se da ce odvuci veliki broj zapadno evropskih musicara  kojima je Slovenija cesta destinacija.
Sto se samog gazdovanja tice LTG company je vrlo ozbiljan na tom polju, cuvarska sluzba je izuzetna i ljudi koji vode ove revire jako dobro znaju sta rade i sta treba ribolovcima. Samo jos da dodam da tu nema svaki cas ubacivanja riba vec se ide na prirodnu varijantu koliko god je to moguce. Za ovo vreme koliko postoji kao voda pod koncesijom, Ribnik je poribljen svega dva puta na samom pocetku. Do sada se riba dobro "iscistila" i vec sam rekao, u izuzetnoj je kondiciji.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
"....za gradjane Bosne je duplo niza sto se tice dnevnih i trodnevnih dozvola sto sasvim odgovara standardu tamosnjih musicara."

Ovo svetlo pokazuje celu sliku i to je onda za pohvalu. Mene baš briga koliko je za turiste. Ovo je najbitnije da su cene za domačine vrlo prihvatljive. Što se tiče turista njima treba naplaćivati ono što dobiju. Ako je voda tako bogata krupnim i zdravim ribiama cena od 30€ bi se moglo uvetovano reći da je prihvatljiva. Neke vode kod mene su oko 40€ pa su krupne ribe retkost i ja tamo ne mislim ići duže vreme. Imamo i vode sa ceonom oko 15€ pa se lepo da uživati u pravom salmonidnom ribolovu sa krupnim ribama ali te vode nisu tako reklamirane pa se i ne zna za njih i po mom mišljenju to je i bolje da ostane tako.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Seb da te pitam nesto , koliko kosta godisnja dozvola za tri reke u Sloveniji koje su u rangu Plive ,Ribnika i Sane?

Vrh Dno