'' RIBNIK '' nove cene

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ne znam, nisam se raspitivao za tako nešto a i ne interesuje me previše (za sada). Znam da je kod mene za jezero i bohinjku godišnja oko 150 €. Planirao sam da se pridružim RD-u ovegodine ali ništa od toga neće biti još neko vreme.

Za soču je dnevna oko 50€ ali ja tamo još nisam išao pa ne mogu reći vredi li...koji su bili kažu vredi ali meni to ništa ne znači dok ja sam ne probam barem par puta.

Sada me privlače neke vode koje mi nude ono što mene zanima a uz sve to su mnogo jeftinije od tih razvikanih.

na te tri reke nisam lovio pa ne mogu ni da govorim ništa o rangiranju ali znam da ovde imamo vode i za 15€ pa kriju krupne potočnice i lipljene ali nisu na javnom panou.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Cena kao ekonomski pojam nastaje kao rezultat ponude i traznje. (tacka)
Sumnjam da su ljudi toliko ulozili u celu pricu pa sad naduli cene da im niko ne dodje.
Postoji u ekonomiji i pojam ciljno trziste. Njima je ocigledno neko drugi ciljno trziste a ne mi i pozdravljam.

Nisu oni krivi sto hoce da zarade a mi realno gledano nemamo gde da pecamo krupnu ribu. U svetu postoje slicni reviri ali pored njih ima i divljih reka pa covek sam bira. To sto nema ribe u nasim prelepim rekama je neki drugi problem i to nam ne daje za pravo da im bilo sta zamerimo vec treba da nas podstakne da konacno zasucemo rukave i dovedemo u red Studenicu, Rzav, Moravicu.. i mnoge divne reke pa nam Ribnik nece trebati  8) :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pametno razmišljanje! Jer, ipak destinacije od 500tinjak i više km nisu dostižne svakom našem ribolovcu jednom na vikend. To mu je moguče samo kao izlet par puta godišnje a na žalost nekima ni to.

Kada je puna stražnjica nije teško nuždu vršiti  ;)

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Cene dnevnih dozvola na vrhunskim salmonidnim vodama u Sloveniji se kreću između 50 i 100 evra.
Kako se Ribnik po kvalitetu ribolova bude bližio ovim destinacijama, i cena dozvola će rasti.

Lepo je rekao Strašni, cena proizvoda/usluge je određena ponudom i tražnjom.
Pošto tražnja tj. interesovanje za ribolov na Ribniku raste, logično je da porastu i cene.

Za to što su za većinu od nas i prošlogodišnje cene previsoke nam nisu krivi ni LTG ni Ribnik.

P.S. Kad dobijemo po 1000 evra od besplatnih akcija svi ćemo moći da uzmemo po godišnju.  :hammer:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ribnik ,čitao sam izveštaje ,gledao sam slike ..lepo,bogato ,nema šta  .. mislio sam ove godine bi možda mogao da odem ali  koliko vidim nažalost teško da ću i ići...
Seb koje su rečice u SLO za 15 ak eur dnevna ,ovo mi zvuči zanimljivo i prihvatljivije ? Mislim da ni avionska karta nije više toliko skupa ,,

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
To sto nema ribe u nasim prelepim rekama je neki drugi problem i to nam ne daje za pravo da im bilo sta zamerimo vec treba da nas podstakne da konacno zasucemo rukave i dovedemo u red Studenicu, Rzav, Moravicu.. i mnoge divne reke pa nam Ribnik nece trebati  8) :bye:

100% tačno ...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Bohinjka je kod mene 39€ ali ima i boljih voda...vode su tu uglavnom oko 30€ a soča je 50€....trofejni deo bohinjke je 80€ (nikada bio niti ću). Onda imaš vode za nekih 20tak eura kao što je sava dolinka...pa onda sava kod kranja mušičarski deo je 18€ a mešoviti revir gde mogu da pecaju i na plovak i varke je mislim oko 15€ pa niže još je 12€ to je od mene nekih 40km. Na savi od mene neki 10tak km je dnevna je 30 i 35€. Npr. reka kolpa koja krije velike mladice, lepe potočare i lipljane je svega 15€ i tamo vam u proleće može praviti društvo i neki medo  :D

Za ljubljanicu gde se nikada ne zna na šta češ naletiti, pravu dvilju urbanu reku, dozvola za revie pod upravom rd barje je za salmonidni deo samo 9€, za ciprinidni deo 7€. Za deo pod rd vevče na ljubljanici gde sam ja lovio zaboravio sam koliko je dnevna za salmonidni deo. Mislim da je tu negde oko 15€. To može Kurare da me ispravi najbolje. Mi smo išli na isključivo na mladicu sa kartom za nju koja je nešto skuplja.
Ma imaš tu voda da ne nabrajam koliko ti volja a cene variraju. Najskuplja je čini mi se soča i to je 50€ za dan. Ma ako  čovek za to akupi neku lovu pa ima vremena i zdravlja zašto si ne bi priuštio takav izlet. Ja verovatno ove godine neću obići ni jednu vodu skuplju od 35€. Više bih dao samo ako je voda bogata meatarskim ribama  :D ili lipcima od 50+  ;)
U suprotnom, radije odem do jezera koje mi je ni pet minuta od kuće i igram se svakojakim ribicama pa i onima od desetak kila  :lol:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Ne sumnjam da su reke i destinacije koje Seb pominje više nego odlične za FF ( nama iz Srbije bi verovatno izgledale kao da su sa druge planete), ali dnevne dozvola za SLO vode koje su u rangu Ribnika i Plive ( dakle vrhunske) su ipak znatno skuplje.

Podaci sa neta kažu o iznosu u evrima:

Bača    50
Krka     50
Savinja 50
Idrijica od 50 do 100
Soča i Lepena 60
Mostnica, Unica 100
Obrh 240

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
MM je napisao(la):
Ne sumnjam da su reke i destinacije koje Seb pominje više nego odlične za FF ( nama iz Srbije bi verovatno izgledale kao da su sa druge planete), ali dnevne dozvola za SLO vode koje su u rangu Ribnika i Plive ( dakle vrhunske) su ipak znatno skuplje.

Podaci sa neta kažu o iznosu u evrima:

Bača    50
Krka     50
Savinja 50
Idrijica od 50 do 100
Soča i Lepena 60
Mostnica, Unica 100
Obrh 240

Veruj mi da za manje love na ne tako izreklamiranim vodama možeš isto jako lepo da se provedeš možda čak i lepše. Nisam baš mnogo voda obišao štapom ali ipak se naveliko priča gde je šta i kako. A i sam sam mogao da vidim i bez štapa. Sada ne bih da radim kontra reklamu nekim vodama ali ove cene su malo precenjene. Posebno ova zadnja. Obrh je i voda gde se uzgaja riba i tamo imaju kapitalne potočare.  Čak se tvrdi da je to voda gde bi svaki mušičar hteo barem jednom da lovi. Mene takva cena odbija pa i da imam višak para. Ako tamo pliva dosta potočara od oko 5 do 8kg onda bi dao to jednom pa kud puklo da puklo. A za ribe od dva tri kila, fala lepa. Jednom ču baš iz čiste radoznalosti otići pogledati tu vodu i proceniti svojim očima vredi li. Pošto je Obrh gojitvena voda pretpostavljam da im nije baš stalo da imaju gomilu ribolovaca ali pošto se niko ne brani love pa tako i oni udarili cenu pa ko voli nek izvoli. Jedno je jasno a to je da su neke vode kod nas precenjene. Čak i ta mostnica, jeste da imaju lipce od 40 do 50cm ali uglavnom su to neke mršave ribe. Mene prošla volja i da probam. Dovoljno mi bilo da sam se sam prošetao par puta i pričao sa nekima koji su tamo lovili. Nije da nije lepo ali nije vredno tih para.

Nemate pojma kako me nervira nabijanje cena na nešto što nije toliko vredno, realno gledano. Na te stvari gledam kao i na porez na dodanu vrednost  :p :puke:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Verujem ti da se i za mnogo manje love čovek može vrhunski provesti, recimo loveći ciprinidne vrste na Savi i slično,
uostalom uživanje i (dobar) provod su krajnje individualna stvar.

Ja sam se samo nadovezao na postove Saleta i Simsona koji su se ticali SLO voda koje imaju status i potencijal kao Pliva i Ribnik. U Bosni ima reka koje nikad neće imati status kao ove reke. Realno, reke poput Lašve ili Krivaje nikad neće biti vrhunske destinacije u meri u kojoj su to/će postati  Pliva,Ribnik,Sana,Sanica,Unac i sl.

A to da su sene prenapumpane...  pa možda i jesu, ali u današnjem svetu je cena mnogo toga prenapumpana.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to da je "dobar provod" individualna stvar je istina...a na savi se da loviti i salmonide i to lepe primerke i to svega za nekih 15-20€ pa i na drugim manjim rečicama. A što se prenapumpanih cena tice moglo bi se tu mnogo toga još reći ali verovatno nebi bilo nikakvog smisla trošiti energiju tom pravcu.

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
nemojte da slusate Simsona, on lobira ribnik, jer je ulozio 25.000e u pribor koji se tamo prodaje [ provereno ]

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ahahah kralju provalio si me :hammer: :hammer:

Da mi je tih 25.000 da se ozenim pa da zivim sa dve zene, kao covek :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:doh: lele kako dođe zima nekako posebno nam oživi forum  :D

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Ahahah kralju provalio si me :hammer: :hammer:

Da mi je tih 25.000 da se ozenim pa da zivim sa dve zene, kao covek :hammer:
ti si lud ja bi se razveo i od ove jedne, i kupio bih odmah godisnju dozvolu za Ribnik... :bleh:

Vrh Dno