Ribolovna područja i dozvole za 2009

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ribolovačke dozvole za 2009 godinu:
I - kategorija - seniori  - 4.800,00 dinara
II - od 14 do 17 i stariji od 65 godina - 3.000,00 dinara
III - za mlađe od 14 godina i žene) - 1.200,00 dinara
Objedinjena (u mom slučaju Srbija centar i jugozapad) košta 7.300,00

U ovoj ponudi ne vidim neke vode koje su bile obuhvaćene dozvolama za 2008. Recimo nema Djetinje, Rzava, Timoka, Rasine, Vape...nema tačno određenog dunavskog područja...
Interesuje me sledeće:
Da li su promenjena  ribolovna područja za 2009 i ako jesu kakva je sada podela (gde je objavljeno).

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Ribolovačke dozvole za 2009 godinu:
I - kategorija - seniori  - 4.800,00 dinara
II - od 14 do 17 i stariji od 65 godina - 3.000,00 dinara
III - za mlađe od 14 godina i žene) - 1.200,00 dinara
Objedinjena (u mom slučaju Srbija centar i jugozapad) košta 7.300,00

U ovoj ponudi ne vidim neke vode koje su bile obuhvaćene dozvolama za 2008. Recimo nema Djetinje, Rzava, Timoka, Rasine, Vape...nema tačno određenog dunavskog područja...
Interesuje me sledeće:
Da li su promenjena  ribolovna područja za 2009 i ako jesu kakva je sada podela (gde je objavljeno).

Sta znaci objedinjena dozvola i na osnovu cega 7300?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Objedinjena dozvola (tako je zovu u KG) - samo drugi naziv za dve dozvole - Srbija centar i Srbija jugozapad. Ako kupiš obe platiš ukupno 7.300,00 dinara, a što baš 7.300,00 nemam pojma.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Evo zašto pitam.

Beograd, 19. decembar 2007. godine

Na osnvu člana 3. stav 1. Zakona o ribarstvu..................Ministar zaštite životne sredine donosi

R E Š E NJ E

o određivanju ribarskih područja .......

1. "Srbija - Vojvodina"
2. "Srbija - zapad"
3. "Srbija - jugozapad"
4. "Srbija - Jug"
5. "Srbija - istok"
6. "Srbija - centar"
Navedeni su spiskovi voda u ribarskom području i granice područja na kojima važe dozvole.
Navedeni su i svi koji gazduju i kojim vodama gazduju.

Tada je bilo priče da su vode date na korišćenje na jednu godinu i da će biti promena granica ribarskih područja. 
Ovde u KG dozvola za 2008. je bila 4000 dinara, vezane dozvole za dva ribarska područja 6000 dinara.
E, pa sad, da se ne bi desilo da se promenom granica mora kupovati ne jedna nego dve dozvole, ili ne dve već tri. Ukoliko su granice ribarskih područja ostale nepromenjene onda znam gde sve mogu da pecam i sa kojom dozvolom. Recimo sa dozvolom "Srbija - centar" nemože da se peca na Gružanskom jezeru.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Rancicu,obrni-okreni ma koliko ja pricao da necu da vadim dozvolu moracu..
Cuo sam i ja da su izmenjali svasta i da je dozvola skuplja a obuhvata manje voda za pecanje od prosle godine,ali jebi ga nekako sam sigurniji i mirnije se krecem kada imam taj "corobni" pecat u dozvoli i overenu godinu zajedno sa sektorom i Bla bla bla bla....

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ma, jebiga, malo sam mator da se jurcam sa nekim lelemudima po šumama i gorama naše zemlje ponosne. Ako su smanjili ribarska područja onda mi za Gružu treba jedna dozvola, za Veliku Moravu druga, za Dunav treća...šta da se radi. Odabraću jednu ili dve i kraj.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ja opet kazem da saberete koliko putra izadjete na vodu, pa taj broj podelite sa brojem susreta sa cuvarom, pa pomnozite sa iznosom dnevne dozvole ..... Opa! Jeftinije mi je da placam dnevnu dozvolu na bilo kojoj vodi jer lelemudi nece da rade svoj posao. Ima izuzetaka, ali cu na tim vodama iz inata da placam  dnevnu - zasluzili ljudi. Kakvo spokojstvo imas Fox, od godisnje dozvole u dzepu?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Sad sam dobio podatak da dozvole za 2009. važe za iste vode kao za 2008. Nema promena.
Compshop je u pravu, ali ako ide na vode gde retko kad ima čuvara. Neznam kako je na drugim vodama, ali ja idem najmanje jednom nedeljno na Gružansko jezero i Gružu i nema šanse da ne sretnem ribočuvara. Isto tako jurim bucova na Dunavu u Ivanovu, i tamo ima ribočuvara. U tom slučaju se godišnja isplati jer je dnevna bila ove godine 800 dinara.

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Kao što ste rekli,promene granica ribarskih područja nema,niti će biti do promene Zakona o vodama i Zakona o zaštiti i unapređenju ribljeg fonda (umesto Zakona o ribarstvu).Za sada ostaje podela od prošle godine.
Za 2009.godinu,bila je u opticaju opcija-jedna dozvola za celu Srbiju od 8.000,00 dinara,ali nije prošlo.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
compshop je napisao(la):
Ja opet kazem da saberete koliko putra izadjete na vodu, pa taj broj podelite sa brojem susreta sa cuvarom, pa pomnozite sa iznosom dnevne dozvole ..... Opa! Jeftinije mi je da placam dnevnu dozvolu na bilo kojoj vodi jer lelemudi nece da rade svoj posao. Ima izuzetaka, ali cu na tim vodama iz inata da placam  dnevnu - zasluzili ljudi. Kakvo spokojstvo imas Fox, od godisnje dozvole u dzepu?
Lepo kaze covek...Kao kod droce,platis pa klatis  :D  :D  :D Ja necu ove godine da vadim dozvolu i mogu svi oni malo da ga :suck: Lepo cu da stavim 1000din u dzep i pravac reka,jednom,drugi put...stoti put a onda na kraju sezone izvadim onih 1000din. i potrosim na pivce sa prijateljima.
Znam da nije u redu ali necu vise da budem ovca!!!!!!!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ja sam godisnju dozvolu samo 2 puta u zivotu imao, jednom su me castili dozvolu a jednom sam je kupio, ali je vec godinama ne kupujem, a pecam i na knicu, i cuvare retko vidjam, i kad ih vidim veruju mi na rec da imam dozvolu, jebi ga, jednom sam im tudju pokazao i zapamtili me  ;)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Eto pre dve nedelje sam srao kako necu vise da vadim dozvolu(otprilike to radim svake godine) a juce sam izvadio novu za 2009.Zeleo bih samo da sto cesce srecem cuvare i da oni pocnu ozbiljnije da shvataju posao za koji su placeni.
Mislim da ne trazim mnogo za moje 4500din  :-\  :blush:

Vrh Dno