Ritz Nymph

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Kako je lovostaj poceo, poceo sam k'o vojnik da odbrojavam i prisecam se lepih trenutaka od protekle sezone. Tako se setih i prvog znacajnijeg ulova na nimfu inace, te krenuh da navezujem takvu, zabave radi. U to pomislih da probam da predstavim tu nimfu i ostalima, jer je dokazano delotvorna. Dobra strana joj je sto nije vezana za vreme, deo sezone ili konkretnu vrstu, vec je u uslovima blago zamucene vode univerzalna. Dobila je ime po svom autoru, Charles C. Ritz-u, interesantnoj licnosti koja je bila direktor svetskog lanaca Ritz hotela i osnovac Fario kluba, vodeceg musicarskog udruzenja izmedju 1950ih i 70ih godina.

Ova nimfa je odlična za malo veći vodostaj i blago zamućenu vodu.
Udica: Gamakatsu F14 #12 (8 - 20)
Osnovni konac: smedji
Otežanje: olovna žica
Rep: isperci fazana iz repa, vrhovi
Trbuh: paun
Rebra: zlatna žica ili lameta
Grudni deo: zlatna ili mesingana žica
Krilni pupoljak: isperci fazana iz repa

Korak 1: Nakon postavljanja otežanja (po želji)...
Korak 2: ... vežu se isperci fazana za rep i zlatna lameta za porebravanje (ostatak isperaka se može ostaviti za krilni pupoljak na kraju ili se ukloniti po želji)...
Korak 3: ...a onda se privežu isperci pauna i namotaju duž trbuha. Preko njih, u kontra-smeru porebri se zlatnom žicom ili lametom...
Korak 4: kojom se formira i grudni deo, ili se za njega naveže mesingana žica i njome se formiraju grudi; pre formiranja grudnog dela, ako su prethodno bili uklonjeni, pričvrste se duž grudnog dela isperci iz repa fazana, koji se nakon formiranja grudnog dela...
Korak 5: ... vežu kod ušice udice.

Izvinjavam se zbog loseg kvaliteta slika (mobilni telefon), ali nadam se da je informativno.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala pedjibg na trudu...originalnog ritz-a nisam koristio nikada ali oću sigurno...neke slične sam radio ali još nikada isprobao  :doh:

Za mutnu vodu sam najčešče koristio zečije uvo za zlatnom glavicom i još neke no name + princa. Zanimljiva nimfica.  :tbumb:

Vrh Dno