Rookie dilema....

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
tomose :hammer: :hammer:,sjajan nik, nisam nesto kompententan da ti pametujem ali mogu ti reci jedno,prvo sam koristio strunu dt jer su mi rekli da je dobra za pocetnika posle godinu dana mahanja i patnje i pokusavanja da zabacim malo dalje bio sam  jako razocaran i hteo sam da batalim sve i vratim se varalicarenju ,kad mi u ruke pade WF struna i mogu ti reci da od tada DT kod mene u kolekciji ne zivi....verorovatno ima svojih prednosti ali s obzirom da pecam na velikim rekama poput drine dt kod mene ne pije vode............zivela WF.....

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Evo jednog ekonomsko saveta

Ako kupis nesto jeftinije a cesto i manje kvalitetno, neretko ces biti nezadovoljan i pozeleces da ga se resis i uzmes nazad svoje parice - e tu nastaje problem, neceee niko da ga kupiiiii!  :doh:

Najbolje je da se stisnes malo za kinticu i kupis nesto sto ce ti odgovarati duzi period. Kljucna stvar je da si sa stapom non stop i da je on najbitniji pa treba i da budes zadovoljan njime. Najbolje je ako uspes da nadjes nekog ko donosi "pozajmljene" stapove iz inostranstva, "skinute sa lizinga", ima tu super robe.  ;)

pitanje dt ili wf nije sustinsko u musicarenju pa se nemoj ni opterecivati, uzivaj u musicarenju, to je sustina  ;)

I jos nesto, pre ili kasnije svi se upecamo na udicu zvanu sminkica i gruvamo se opasne pare samo da bi oprema bila zvucna i izgledala manekenski. Ja sam naleteo na stap Trabucco, haha, ko bi rekao da oni prave musicarce a stap izuva strunu, prezadovoljan sam i naravno bio je na akcijskoj ponudi, poreklo robe - nepoznato, dobavljac - samo nekima  :-X

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
Najbolje je ako uspes da nadjes nekog ko donosi "pozajmljene" stapove iz inostranstva, "skinute sa lizinga", ima tu super robe.  ;)

Delis li ovakve savete javno i onima koji kupuju automobil recimo?  :hammer:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ok univerzalnost ,ako je u pitanju aftma #5 kupi neku brzu akciju ,dužine 9 ft ,moći ćeš da pecaš bucove na sve ,štuke na manje strimere ,bandare ,klenove naravno ,ako ti se prohte i smudja ,pa onda razne bele ribe ,ako odeš na salmonidnu vodu nećeš imati probleme ni sa lipljanom i pastrmkom ...ne postoji idealno rešenje sa kojim bi pecao svaku vrstu ribe ali bi ovo bio kompromis za sve..
e sad neki će zamerati što preporučujem i marku štapa ali je vision GT four four što se tiče blanka je dobro rešenje  za ovo gore sve navedeno ...
što se tiče strune uzmi neku sa dva različita završetka glave taper-a  eto recimo Vision Cult DDT ili od nekog drugog proizvodjača RIO ,Scientific anglers..itd   pa možeš da biraš koju ćeš prezentaciju ,sa strimerima okreneš kraći završetak glave ..
main.php

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
@Boki - ne upoređujemo strune, prednosti, mane, osobine, tapere,... već dajemo čoveku koji je početnik savet. Za konkretan štap i konkretne uslove pecanja...
Za pecanje klena na Karašu (a ne Šonetove bucove i štuke, za koje DT jednostavno ne dolazi u obzir).
I to štapom DAM Allround 5/6 (da li ga je iko osim mene od ostalih učesnika ovoga topica ikada držao u ruci???)

Štap je medium, WF5 mu je prelaka, WF6 preteška, DT5 mu je stajala baš kako treba kada sam se ja igrao sa njim (Taj štap je jedan od najčešće viđanih mušičaraca po prodavnicam u SFRJ uz SHAKESPEARE, SILSTAR i CORMORAN pre 20-tak godina) Ako će da uči da baca, trenira na livadi, vežba bacanje sa tim štapom neka kupi još jednu strunu i to WF6. Ako će da peca klena na Karašu neka kupi DT5.

A za štuke, bucove, ljuti grafit i fine nijanse osobina strune ostaju nam neki drugi topici, zar ne?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Delis li ovakve savete javno i onima koji kupuju automobil recimo?  :hammer:
[/quote]

na razbiram sta skazujes  :whistle:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
A zašto uopšte klena da mušičari ima na Karašu i druge ribe ...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
sone koliki je ovaj bucov i na koju ga strunu lovis?????????

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
oko 2 kg otprilike a struna je ispucala ,blatnjava ,stara Scientific Anglers  Expert Distance ...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
A zašto uopšte klena da mušičari ima na Karašu i druge ribe ...
ima.ima stuke,sve od bele ribe kao i sarana,bucova....bukvalno svega.....ali klena volim,to je prva ljubav.....jednostavno,zelim da pecam tu ribu jer mi je pruzila toliko nezaboravnih trenutaka,da je to neopisivo.....hvala svima koji su odgovorili,meni kao starteru izuzetno znaci savet starijih kolega.....
novcana situacija kroji pribor,tako da cu se sa tim i voditi....obavestavacu sta i gde kupim,pa cete i vi reci svoj sud...pozz!

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Mito to sto kazes za konkretan pribor i DT verovatno stoji pogotovo sto imas 100 x vise iskustava vise od mene. Ali ja sam mu rekao uz neke druge modernije stapove da ne gubi vreme sa DT strunama. To nije samo moje misljenje nego su i meni tako rekli iskusni musicari, kada sam ih konkretno pitao a za manje reke, rekli su mi to ti je isti djavo sa modernim WF strunama plus velika prednost na vecoj distanci! U praksi ja stvarno nisam primetio neku bitnu razliku.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je istina, za moderne motke svakako WF struna, ja ih non stop koristim ali za pocetak sa tim starim DAMom neki DT za male pare ce dobro da ga sluzi...dok ne dobije filing coveg bolje da mase tim starim stapom i nekom mozda polovnom DTjkom koja ce da legne na taj stap ili opet kakva WF koja bi se slozila sa tims tapom ali za male pare također...Milanče zna o kakom je štapu reč pa čovek verovatno zna kako bi mu pasala DTjka...no, kako god...opet, moj savet je da se držiš tog starijeg pribora kojega več imaš dok ne dobijeđ filing a onda lepo kada savladaš večinu osnova onda se počasti sa nekim finim štapom i isto tako čekrkom...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
iako je Abu Garcia od 11 fita radio solidan posao,danas je dosao novi napadac u redove.....BFC!!!
videh ga na Djoletovom sajtu i da ne duzim mnogo,na Djoletovu sugestiju,ispazarih ga....cena 45 evra,odlicna za nekog ko se tek upusta u cari musicarenja.......stap odusevljava akcijom,a odusevljava i to da sa njime dolazi i TUBA tako da je i problem habanja prilikom transporta resen....9 fita,klase 5/6,trodelni.....kompletirao sam ga sa wf6 kanapom,tako da sam resen da ga sutra "krstim" na vodi......
stap je kulturno odradjen,odaje utisak mnogo cvrsceg stapa a to cu dodatno sutra da istestiram live.... :)
moja preporuka svima koji traze stap solidno jeftine cene a lepe zavrsne obrade.

Vrh Dno