RST SENSITIVE

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Čuvena nemačka firma RST, u kojoj se sve ručno radi i na čijim štapovima je i dalje sve rukom ispisano, uz veoma bitno "handgefertigt" i "Made in Germany", ima novi model, koji nudi po veoma povoljnoj ceni.
Nisam probao, samo sam primetio ovaj novitet, a kao dugogodišnji korisnik njihovog štapa (MPL) i čekrka (Highlight), pretpostavljam da nije zezanje.

http://www.rst-fishing.de/main.php?page=news&lng=de

http://www.rst-fishing.de/main.php?page=start&lng=en

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):
Čuvena nemačka firma RST, u kojoj se sve ručno radi i na čijim štapovima je i dalje sve rukom ispisano, uz veoma bitno "handgefertigt" i "Made in Germany", ima novi model, koji nudi po veoma povoljnoj ceni.
Nisam probao, samo sam primetio ovaj novitet, a kao dugogodišnji korisnik njihovog štapa (MPL) i čekrka (Highlight), pretpostavljam da nije zezanje.

http://www.rst-fishing.de/main.php?page=news&lng=de

http://www.rst-fishing.de/main.php?page=start&lng=en

Na zalost u ovom segmentu Evropa tesko parira USA proizvodjacima i tehnoloski je svetlosnim godinama iza njih u proizvodnji fly fishing stapova. Ne kazem da ovi stapovi nisu dobri ali dobar je i konj pa ga svi jasu :D.
Evropa je izgubila dah u ovoj trci.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Simpsone, neko te nešto lagao.
Nema nikakvog razloga da evropski proizvođači zaostaju za američkim, jer ono što amerikanci ugrađuju u svoje motke očas posla mogu da nabave i evropljani. Posebnu pažnju treba obratiti na RST i pažljivo pročitati naslovnu stranu njihovog sajta i kataloga. U tih nekoliko pasusa ne piše samo kako se prave štapovi u RST-u(!). Iole inteligentan čovek će shvatiti na šta je zapravo gospoda iz manufakture RST htela da ukaže.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Simpsone, neko te nešto lagao.
Nema nikakvog razloga da evropski proizvođači zaostaju za američkim, jer ono što amerikanci ugrađuju u svoje motke očas posla mogu da nabave i evropljani. Posebnu pažnju treba obratiti na RST i pažljivo pročitati naslovnu stranu njihovog sajta i kataloga. U tih nekoliko pasusa ne piše samo kako se prave štapovi u RST-u(!). Iole inteligentan čovek će shvatiti na šta je zapravo gospoda iz manufakture RST htela da ukaže.

Mixe pa zar se ti nisi zalagao da uporiste u ovakvim tvrdnjama ne nalazimo na reklamama naslovnih strana vec u praksi? Smesno je da diskutujemo na ovaj nacin jer situacija na terenu govori sve samo ne ovako kako ti kazes. Ili hoces da kazes da su budale svi oni koji kupe Sage a to cini vise od pola musicara na planeti.
Ja vrlo dobro znam i zasto sam ono rekao malopre. Nije sve u samom materijalu, zato sam gore i rekao da je Evropa u tehnoloskom zastoju i kaska za USA kada je u pitanju fly fishing pribor. Verovatno ima nesto i u posvecenosti (kod amera 100%) istom a oni najbolji se ne bakcu proizvodnjom varalicarskih stapova kao sto znas. Svi oni koji su zeleli da budu svestrani i da proizvode sve, "prdnuli su u cabar". Tako je prosao i G. Loomis, i St Croix a Boga mi i RST. Jedan Sage moze sebi da dozvoli luksuz da napravi varalicarce ali ih adekvatno tretiraju i kvalitativno i cenovno(usput). Zato su amerski stapovi jedno 3 svetlosne godine ispred europejskih.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovo zahteva posebnu temu. Postoje ljubitelji američkih, evropskih, azijskih, srpskih, hrvatskih...proizvoda. Ja sam ljubitelj RST proizvoda, ali ne zato što sam uzeo štap pre godinu dana i čitao reklame, nego zato što njihov štap koristim oko 8 godina i nikada mu nisam našao nijednu manu. Da ne bi ja i Simpson dosađivali sa svojim teorijama o kvalitetu evropskih štapova, hajde da se pod ovim naslovom bavimo samo modelom čiji je naziv i ispisan gore. Dakle, RST SENSITIVE. Vredi li to nešto? Da li ga je neko probao? Kako vam izgleda?
Meni na slici izgleda lepo. Vidim ona rukom ispisana slova i vrhunske jednostopalne sprovodnike. Ne sviđa mi se ovaj držač čekrka i cela ta moda sa dodavanjem metalnih gluposti, ali biće da se RST prilagođava turbo-ukusu većine. Naravno, meni je odvratno i to što se proizvodi isključivo u četvorodelnoj verziji, jer sam ljubitelj dvodelnih štapova. Opet moda...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ovo zahteva posebnu temu. Postoje ljubitelji američkih, evropskih, azijskih, srpskih, hrvatskih...proizvoda. Ja sam ljubitelj RST proizvoda, ali ne zato što sam uzeo štap pre godinu dana i čitao reklame, nego zato što njihov štap koristim oko 8 godina i nikada mu nisam našao nijednu manu. Da ne bi ja i Simpson dosađivali sa svojim teorijama o kvalitetu evropskih štapova, hajde da se pod ovim naslovom bavimo samo modelom čiji je naziv i ispisan gore. Dakle, RST SENSITIVE. Vredi li to nešto? Da li ga je neko probao? Kako vam izgleda?
Meni na slici izgleda lepo. Vidim ona rukom ispisana slova i vrhunske jednostopalne sprovodnike. Ne sviđa mi se ovaj držač čekrka i cela ta moda sa dodavanjem metalnih gluposti, ali biće da se RST prilagođava turbo-ukusu većine. Naravno, meni je odvratno i to što se proizvodi isključivo u četvorodelnoj verziji, jer sam ljubitelj dvodelnih štapova. Opet moda...

Mixe nece moci tek tako da se zavrsi ova "polemika" :D

Znaci ovde ne pricamo o ljubiteljima bilo cega, vec o jasnim cinjenicama. Ja nisam ljubitelj ni jedne jedine firme ili ako volis ja sam ljubitelj svih firmi jer stvarno imam sarenolike stapove. Meni se licno i svidja RST M3 ali je takve stapove Orvis pravio pre 20 i kusur godina. Koji su to vrhunski jednostopalni provodnici u pitanju? Ako znas da su vrhunski onda valjda treba da kazes na osnovu cega su vrhunski, kakvo im je poreklo, sem sto pise da su tvrdo hromirane. Tvrdo hromirane su i na svakom kineskom stapu pa ih ne izdvaja da su vrhunske. Po tebi je to po defaultu znak da su vrhunske? Daj bre da pricamo kao ljudi, cinjenicama. Znam kako ti je, i ja volim da imam "neuobicajen" stap ali treba biti realan.
Mozes ti da budes ljubitelj jednodelnih stapova ali i to je vise smesna prica. O tome smo mogli da pricamo pre x godina kada su se stapovi drugacije pravili. Sada im se taper projektuje da budu cetvorodelni i tacka. Znaci oni nisu izvedeni iz jednodelnih vec su pravljeni da budu visedelni. Ali ti ces i dalje da budes ljubitelj dvodelnih iz samo tebi znanih razloga i potrebe za razlicitoscu. Pregazilo te vreme bre, ili se prilagodjavas ili propadas :D
Meni bi draze bilo da izaberes prvu opciju!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Trebalo je da otvoriš temu "Simpson- stručnjak za pribor" :doh:.
Sve si pobrkao, Simpsone.
Sprovodnici (ili provodnici) na Sensitive-u su izgleda odlični, jer izgledaju isto kao na mom MPL-u (verovatno su isti). To znači da će izdržati najmanje 10 godina svakodnevnog korišćenja u svim mogućim slatkovodnim uslovima. Tako ja procenjujem da li su vrhunski. Dođeš kod mene i ja ti pokažem kako izgledaju sprovodnici posle više miliona zabačaja i stotinak hiljada izvučenih riba. Nema potrebe da čitam da li piše hard chrome, Fuji, Sage, RST...Tebi bi ovi sprovodnici ostali netaknuti do kraja života, s obzirom na to da provodiš dvadesetak dana godišnje mušičareći.
Drugo, dvodelni štapovi su uvek bolji izbor od 4. delnih jer su im sve osobine bolje. Samo jedna osobina je navodno bolja kod višedelnih štapova, a to je upravo jedina koju i ističu proizvođači- pogodnost za transport. Pošto ja nemam nikakvih problema da transportujem dvodelni štap, nema nikakvog razloga da se uhvatim za višedelni, teži i nepouzdaniji model.
Simpsone, ako ti znaš razlog zbog koga bih ja npr. SAGE XP 586 koji je iz dva dela, zamenio za četvorodelni, objavi ga. Ja mislim da si zbunjen i da takav razlog ne može postojati.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Trebalo je da otvoriš temu "Simpson- stručnjak za pribor" :doh:.
Sve si pobrkao, Simpsone.
Sprovodnici (ili provodnici) na Sensitive-u su izgleda odlični, jer izgledaju isto kao na mom MPL-u (verovatno su isti). To znači da će izdržati najmanje 10 godina svakodnevnog korišćenja u svim mogućim slatkovodnim uslovima. Tako ja procenjujem da li su vrhunski. Dođeš kod mene i ja ti pokažem kako izgledaju sprovodnici posle više miliona zabačaja i stotinak hiljada izvučenih riba. Nema potrebe da čitam da li piše hard chrome, Fuji, Sage, RST...Tebi bi ovi sprovodnici ostali netaknuti do kraja života, s obzirom na to da provodiš dvadesetak dana godišnje mušičareći.
Drugo, dvodelni štapovi su uvek bolji izbor od 4. delnih jer su im sve osobine bolje. Samo jedna osobina je navodno bolja kod višedelnih štapova, a to je upravo jedina koju i ističu proizvođači- pogodnost za transport. Pošto ja nemam nikakvih problema da transportujem dvodelni štap, nema nikakvog razloga da se uhvatim za višedelni, teži i nepouzdaniji model.
Simpsone, ako ti znaš razlog zbog koga bih ja npr. SAGE XP 865 koji je iz dva dela, zamenio za četvorodelni, objavi ga. Ja mislim da si zbunjen i da takav razlog ne može postojati.

Siki, neko te opasno laže. Bolje bi ti bilo da više veruješ čika Mixyju  ;).

Mixe bre osnovna stvar da se kvalifikujes za razgovor je da prvo citas sta neko pise. Ako osnovni uslov nije zadovoljen onda od diskusije nema nista!
Da vidim kako ce to dvodelni Sage ZXL da bude bolji od dvodelnog ZXL-a ako ovaj drugi ne postoji bre! Stap koji se projektuje da bude cetvorodelni ne izvodi se iz dvodelnog ili jednodelnog. Stap koji se projektuje da bude dvodelni pa se iz njega izvede i cetvorodelna varijanta niko ovde i ne pominje. Ako me pitas konkretno za XP865, mogu da ti kazem da ni dvodelni ni cetvorodelni nisu ni za qrac. Petica od 9' i cetiri dela je dva puta bolja od dvodelne ali sestica od 9' je bolja dvodelna od cetvorodelne. Sve ovo u vezi XP-a. Kao sto vidis ja svaki od njih gledam pijedinacno a ne opste.
I pazi tvoju kvalifikaciju vrhunskog kvaliteta: "Izgledaju odlicno"!!!!! Pri tom ti izgledaju odlicno na slici!!!! :doh:
Izvini, ali moje diskusije o priboru su daleko od ovakvog vodjenja iste. Ja stvarno nemam sta da pricam sa toliko vidovitim ljudima koji o kvalitetu znaju iz prilozene slike 198x436 pixela na kojoj ni oni sto putem misli savijaju viljuske i kasike nema sanse da vide jednu jedinu kariku.
Lazima se obicno sluzis kada ponestane argumenata a nisi ni toliko vidovit da znas koliko idem na reku. Omanuo si makar duplo za izlaske na pecanje ako ne i vise. No i pored toga imam sigurno vise struganja karika zbog bacanja na tebi mrskoj livadi i betonu nego sto ti imas dana pecanja u godini, pa sam i po tome daleko merodavniji da pricam o kvalitetu karika nego ti. Eto ja zadovoljih i tvoje kriterijume u kvantitetu.

Problem je sto kod mene u diskusiji o priboru neces nikad cuti reci "verovatno", "izgledaju isto", "deluju vrhunski", "protresao sam ga, vrhunski je" i slicno, vec samo cinjenice koje poznajem.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Nedavno sam bio ovdje:

http://www.pijawetz-shop.com/product_info.php?products_id=387

... i uzivo pogledao sve pa i te RST stapove. Nisam bacao, ali odokativno, to je relativno oK kupnja. Za te novce, za prosjecne ribolovne potrebe prosjecnog ribolovca koji ne treba prebrzi stap. Ali, daleko od "stani pani" u bilo kojem pogledu, ukljucujuci dizajn i pedantnost izrade. Ni blizu prve lige. Solidni relativno jeftiniji stapovi. Ni manje, ali ni vise od toga.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
ja sam drzao u rukama vise modela ovog stapa , i mogu vam reci da mi se on najvise svidja od svih RST stapova za musicu , cini mi se da ima najvise snage a i najostriji je tj. on je medium fast po nekoj skali ,
i verovatno je naslednik ovog MPL .
E sad mogu vam reci i da je Launch bolji od najskipljeg RST stapa i pridruzujem se Simpsonovoj tvrdnji da nisu ni za sta i da mnogo kaskaju za amerima a bogami jos dugo ce kaskati .
Randjo ti verovatno nisi nasao manu tvom stapu zato sto ne pecas na Drini i zato sto ne koristis tonuce i intermedialne kanape , kad budes u prilici da uporedis kako je pecati sa tim rst i sa nekom sesticom sage
i kad probas vise vrsta kanapa mislim da ce ti biti jasno zasto su ameri ameri.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Launch je i za moj ukus bolji. Bolji su, cini mi se, i Shimano i Greys za iste ili manje novce. 

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Mislim da je neukusno raspravljati na ovu temu.
Svako si svoga konja hvali i nikako mi za to ne treba uzeti za zlo.
Alpu odgovara SAGE LAUNCH,takodje i simpsonu--POSTUJEM--
Meni licno VISION pa onda sve drugo..
Mislim da je stvar licnog izbora...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Daj bre Foxe ne talasaj molim te. Simpson je probao vise od dva stapa a Alpa da ne pominjemo u svojoj dugogodisnjoj karijeri sta je sve video i probao. To je neukusno, ubacivati se ovde sa bilo kakvim kvalifikacijama a da nisi pre toga probao nesto vise. Koliko si to puta probao Sage da bi znao da ti odgovara Vision. Kako znas da ti mozda neki GoldStar ne odgovara vise od Visiona. Jesi probao? Pazi bre koliko ti neozbiljno pricas navodeci ime proizvodjaca a ne konkretan model. Poredis launch (model Sage) sa Vision (proizvodjac), kojim to???!!! I jos kazes "meni odgovara vise". Ima li sanse da nekada budes objektivan i kazes "ja volim svoj stap, nisam mogao(ili hteo) da kupim drugi i meni je on odlican".
Kratko i jasno, svako ko sa slike kaze da je bilo sta vrhunsko, vrlo je neozbiljan u svojim kvalifikacijama. Onaj ko kaze da su karike vrhunske gledajuci u sliku na kojoj se karike naziru u tragovima je jos neozbiljniji.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma moji bambusi su najbolji na svijetu, nemate vi pojma ni jedan, još ovaj sa vodilicama od prokrom žice (koji sam prvi radio, težak 2kg) kakvi visioni i sagevi . Gogo-bambusi su zakon  :bleh: :bleh: :bleh:
ako ni zašta drugo za body bilding su prva liga

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Na slici Sensitive-a koju sam ja video stoje isti sprovodnici kao na MPL-u, a to je, da ponovim za one koji imaju nizak IQ, vrhunski kvalitet. Simpson je proveo na livadi mnogo vremena "testirajući" pribor, ali to je veoma glupo. Ne testiraju početnici, već oni koji imaju mnogo iskustva u lovu riba muvom.
Kada ja napišem "testirao sam RST", to znači da sam tim štapom izvadio ogromnu količinu ribe na mnogim vodama u najrazličitijim uslovima. To nikako ne znači da sam kosio travu sa njim ili posećivao jednu reku i pecao jednu ribu sa ispodprosečnim uspehom. Zato bi Simpson morao da sa puno poštovanja čita mišljenja o mušičarskim proizvodima, koje ispisuju oni koji popunjavaju galerije sajtova mušičarskim ulovima.
Voleo bih da nam "naš ekspert za mušičarenje i pribor", Simpson (ili bilo ko drugi), pored svakog štapa koji je "testirao" priloži bar jednu sliku sa ulovom pored tog štapa, makar bila i beovica. Bez toga niko mu neće verovati ni reč.

Vrh Dno