RUKAVICE

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo, zima je več na vratima i za neke naše kolege se sezona zaključuje a za neke od nas tek ono najzanimljivije dolazi...otvorena je sezona na mladicu a i glavno vreme za velike štuke je več tu. Ne znam kako je kdo vas ali jučer su mi se ruke skoro zaledenile, rosa na klupama oko jezera je bila zaleđena malo je falilo da se mi je rano ujutro voda ledila i na sprovodnicima od štapa. Posle je počeo i oštar vetar da duva i ruke sam jedva osetio. Ako uzmemo u obzir povlačenje strimera i mokrog kanapa koji non stop klizi korz ruke sa kojega se cedi ledena voda to nije ni malo prijatan događaj. Na kraju dana su ti ruke ko šmirgl papir a da se tako lovi nekoliko dana zaredom onda bi došlo i do ranjavanja dela ruke gde se non stop povlači kanap. Meni se to nije desilo jer nisam te sreče (za sada) da idem više dana od jednom ali sam vidio kako izgledaju ruke našim kolegama koji su to prakticirali po ovakvom i gorem mrazu a nisu imali primerne rukavice.

Tako sam ja jučer rekao ima da si danas nabavim rukavice i tako sam malo pre i uradio. Uzeo sam SIMMS FREESTONE HALF-FINGER rukavice http://www.simmsfishing.com/site/freestone_half_finger_glove.html#
GLO-SIM-FREE-GLO-31LA-0000.jpg

Koristite li ih i koje? Ja sam o ovima čuo samo reči hvale. Neke neoprenske sam isto gledao ali sam se odlučo za ove, nekako mi ove deluju udobnije. Čuo sam da su neke slabije kvalitete takve da posle ribolova ruke smrde od njih a isto tako i od neoprenskih. Ne znam, ovo su moje prve i mislim da če me dobro služiti...ako ništa drugo ime firme mi barem to obečava.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
ma kaki halfinger, samo ceo finger i to neopren 3mm, moze samo da bude secnuto za kaziprst i palac zbog vezivanja, ostali prstici uzivaju u tiplom... behr, oko 1700, cini mi se, prosle godine ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kako su ti se pokazale te neoprenske posle celodnevnog riboloba?

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam sledeceg misljenja posto sam koristio par tipova rukavica, neke bas namenjene rivolovu neke iz drugih delatnosti. Ukratko sve ove sa otvrenim prstima su totalno promasena investicija. To je iz razloga sto je uvek problem smrzavanje vrhova prstiju a ne sake gore. Jos kad se tako goli nakvase pa voda natopi i unutar rukavice e onda vam dodje da ih zavrljacite u djubre. Imam Behr-ove  od tankog neoprena kojima se prsti otvaraju i zatvaraju sa mogucnoscu kopcanja na spoljnom delu prstiju. Izgledaju profi ali su i one sviranje q..... kad je u pitanju musicarenje. Za druge vidove ribolova vidim jasnu svrhu ali nikako za musicarenje jer se konac ne oseca ako su zatvorene, a ako su otvorene mokri prsti brzo promrznu, plus voda ulazi i unutar njih. Jedino resenje (ponavljam po mom misljenju i mojoj cirkulaciji) jesu potpuno zatvorene rukavice od 2mm neoprena sa otanjenim delovima na kaziprstu i palcu. Recimo firma Glacier Glove to naziva Touchrite technology. Od zatvorenih modela to su  FRONTIER BAY GLOVE i KENAI GLOVE
http://www.glacieroutdoor.com/products_fishing.php

0071979982313_500X500.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ok, na delu ce se pokazu koliko mi se isplatila ova investicija, ako ne budu za ff onda ce da budu dobre meni za na posao  :D

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Naravno Seb, vidjao sam na dosta klipova dok pecaju stilhede na debelo u - a koriste takve rukavice kao tvoje. Ono nekima nisu ni potrebne, recimo mom caletu koji je inace zimogrozljiv su sake uvek vrele i nikad u zivotu nije nosio rukavice. Ja odlicno podnosim zimu ali prsti na sakama mi se zalede za manje od minut po hladnom vremenu. Tako da je ovo sto sam napisao bilo vezano za mene i one sa meni slicnom genetikom  :)
Inace planiram da posetim lokalne prodavnice ribolovacke opreme i u slucaju da naletim na neke potpuno zatvorene rukavice od tankog neoprena koje mi pasuju mozda se odlucim za neku DIY improvizaciju tako sto bi odseko delove neprena tamo gde mi je potreban dodatni osecaj  ::) i zalepio neki materijal poput onog na hiruskim rukavicama ili nesto slicno.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hehe  :) kada odsečeš ne moj da bacaš taj komadić nego lepo ti to prišij onako da ti visi sa rukavice pa kada ti se prstić smrzne samo natakneš nazad  :hammer:  :D  ;)

Vrh Dno