Sage Launch #8

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Racunaj stap ako je dobar 80-90e, cekrk 40-50 i struna 10-20 jer predpostavljam da nije od skupljih Vision.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Na strimerte i tipujem,za počeatk imam par dobrih,par gurglera i slično.
Ciljna grupa mi je prevenstveno mladica,optimistično zar ne,ali imam dvije vode širine nekih 10m.Ovo bi bila prava stvar za nju.
Plus ako nađem izgledne pozicije štuka ili bucov,mada po ovom nisam optimističan.
Ciljna grupa bi trebalo da ti bude pastrmka ,a ostalo "kolateralna steta" ,nje bas ima dosta plus niko je ne peca a stap ti je odlican za tu namenu , kanap ti za strimerisanje nevalja moraces da nadjes drugi sa tonucim vrhom ali obavezno da bude  duzi od 3 metra .
I jos nesto ,ako tebi treba taj pribor za stimerisanje a shogun ti ne treba ,odlicno si prosao

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ne bih da reklamiram neke posebne proizvodjače ali sam čuo iz prve ruke da je kanap Vision Big Daddy #8-9 sa tonućim vrhom bomba  ,pozajmiću ga od drugara i testiraću pa ću onda to moći i sa sigurnošću da potvrdim .Nisam nikada strimerisao mladu ali ako se bacaju teški strimeri kao za štuku onda je to to !

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Nije potrebno bacati teske strimere i velike kao za stuku ,bas naprotiv stimeri su manji ,obicno oni koji imitiraju zeke
tonuci vrhovi su potrebni zbog same prezentacije koja se veoma razlikuje od pecanja stuke po stajacim vodama ili rekama tipa Morave .
Tonuci vrh mora biti duzi od 3 metra , cak 5 ili 7nje greska jer bi valjalo da brzo "prosece" buk ,ili brzo potone na mesto gde to treba uizlazu ili ulazu nekog veceg vira  .
Mislim da ti shone nisi dosada video teeny kanape ili sa wet tip express ili rio outbound ,pa zato mislis da je vision dobar .
ali svakako moze da posluzi svrsi posebno ako je povoljan sa cenom  i to ne preko 4000 din.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nisam imao prilike da se upoznam sa tim kanapima Sale ali verujem na reč ,nisam ni ovog Big Daddy-ja još probao a kao što kažeš cena od 4000 din je malo povoljnija od tog vision ,mislim da je on 50 eur ,tako mi drugar rekao da ga je platio .
Attack kanap nije za strimerisanje kao što si rekao  ,ja ga imam i koristim ga za bucova ali to su baš lagani mali strimeri ,može i za štuku  ali nije to to ,loše se ponaša sa velikim strimerima ..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja koristim za strimerisanje riotov outbound i da bi strimerče prošlo kroz vir kako sale kaže stavim tonuči lider 7ips i to ovde kod mene funkcionira. Za pajkicu zeke oko deset cm sasvim uredu. Za mladu valja da je malo duži ali i ne mora.

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
sale je napisao(la):
obicno oni koji imitiraju zeke

Kad si rekao "zeke", pretpostavljam da si mislio na vrstu ribe a ne strimere koji se prave od zecije dlake. Da li sam u pravu?

Zeka ili zekica je bosanski naziv za ukliju (obicnu ali i dvoprugu) koja je najcesci izvor hrane za sve predatore pa i mladicu.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
DA U PRAVU SI  ,
zekica ili  povrusa  , ona sa zelenkastim ledjima  malko veca od dvoprugaste uklije

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Da se i je nadovežem na diskusiju po pitanju veličine mamca,ovdje nema potrebe na ovim mojim vodama bacati xxl strimere,jer ni ribe nisu ogromne.Uglavnom sića ali dosta rasprostranjena.Prema tome treba bacati po meni do nekih 10cm.
E sad treba tu ubosti i boju i siluetu i ko zna šta već.

Evo primjera,bacamo nas dva a sve Drinski vobleri za mladu,i ništa,dolazi lokalac sa nekim krš priborom,a varalica ni na šta ne liči.Iz aviona se vidi da je popravljanja i da je sve gola improvizacija ali momak dobija jednu baš nama ispred nosa!
Ovakve situacije niko ne voli! Ali je bitna poenta,on je imao jednodjelnu varalicu slabije vibracije.Što ovdje na maloj vodi pije vode,a na Drini moraš bacati nešto što će ribu dovući iz dubine ili odakle već.

Tako da strimeri bi trebali biti što "mutaviji",spori i da se duže zadražavaju u određenoj zoni.Na ovoj vodi ima solidno mladice ali nema nekih impozantnih primjeraka,ja kad bih okačio i od par kg bio bih zadovoljan,jer prevenstveno volim ciljni lov određene ribe!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
probaj kojega miša uraditi i bunker varijante sa udicama dugog vrata ili u tandemu dve kratkog vrata od EPF-a ili slinky fiber-a. Takvi strimeri su vrlo laki i ne piju vodu ko krzno. Od takvoge materijala kombinirajuči dve boje i flomastere možeš raditi super lovne ali i realistične strimere. Ako želiš imati vibraciju samo dodaš silikonski disk od vakumskog prilepka. To samo natakneš na okce udice i radi posao a posle možeš skinuti. Več je bilo reči o tome na forumu.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Da , samo  bez vibracije  i ovo sto sam ti vec rekao ,imitacije zekice ,zelena ledja ,malko srebrnog flasha i bela
od 7 do 9 cm nista duze .

Vrh Dno