Salmonidne reke u Makedoniji-Radika

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
Radika je najpopularna reka sta se tice pastrmke.Nalazi se u zapadni deo Makedonije na teritorii Nacionalnog parka-Mavrovo.Izvire iz Sar planine i do njenog uliva u Debarskom jezeru prodje put od 67 km proz prelepom kanjonu.Ima pastrmke po celom toku ,takoodje i u njenim pritokama Ribnica,Mavrovska,Zirovnicka i Mala reka.Otadle preko debarskog jezera istice u Drim i deo je Jadranskog sliva.Takoodje u gornjim tekovima Radike se zahvata jedan deo vode koji pomocu cevima se vodi u Mavrovskom jezeru.Odatle  ispust iz jezera takoodje cevima  se vodi u izvoru Vardara koi se uleva u Egejskom moru.Tako da Radika je reka koja pripada i Jadranskom i egejskom slivu.Od ribe ima uglavnom pastrmku dok se u donjem delu mogu sresti i ostale ciprinidne ribe.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Bas lepa reka sudeci po ovoj slici. Jednom kada se desi da konacno odem i u posetu familiji u mk moram da svratim i na tu reku  :tbumb:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Seb me preduhitri,ova fotka pokazuje svu ljepotu ove vode.Zato ne štedi daj još!

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
Evo jos par slika.Nazalost nisu moje :( vac sam ih nasao na net-u

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Bas lepa reka sudeci po ovoj slici. Jednom kada se desi da konacno odem i u posetu familiji u mk moram da svratim i na tu reku  :tbumb:
Kolko je vremena proslo a da ih nisi posetio? :eek:
Pokusaj ti obrnuto.Dodji na pecanje a usput poseti familiju. :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nisam ih posetio nikada  :'( jer mi nisu krvna familija nego od žene pa jih ja imam za svoje  ;) ali nikako da se potrefi pa da odemo, bilo je planova i priprema pa uvek nešto iskrsne. Jednom če več i to da bude.

Vrh Dno