SAVA FlyVise

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo kao što sam obeča na jednom topicu našega foruma napisati par reči o SAVA stegama.

Čeljusti su od R1 alatnog čelika posebno segmentalno kaljene zbog što bolje funkcionalnosti i trajnosti samih čeljusti.
To je prava rotaciona stega čiju glavu možemo pomerati zbog zgloba ispod glave. Također i same čeljusti možemo podizati i spuštati bez da se pomera sama rotaciona glava. Kod modela GLORI to uradimo pomoču matice iza koje je ručica za rotiranje.
Veoma kvalitetna, lepa i praktična stega. Možda nekome na izgled može delovati malo komplicirana ali u praksi se to pokazalo mnogima u veoma lepom svetlu. Problem može da se desi samo ako ste baš navikli na neki drugačiji sistem ali ako se isprobaju sve mogučnosti brzo se naviknete na ovaj model i pravo ga zavolite. Ja sam se več u prvom susretu oduševio mogučnostima i radom na njoj. Evo več nekoliko meseci radim na njoj i doslovno uživam raditi na njoj.
Odlična je i za seriske vezače zbog svih mogučnosti koje nudi prava rotaciona stega.
Posebno mi se dopada to da mogu sve ft udice od male do največe tako pričvrstiti da joj je vrat u osi rotacione glave. Ako mislimo raditi neke super precizne imitacije ovo je jedna od tih stega koja nam daje prave mogučnosti.

Model GLORY je najskuplji mada postoje i nešto jednostavniji modeli koji su tako i jeftiniji mada nezaostaju nikako po kvaliteti. Sveimaju iste čeljusti gde silu pritiska udice određujete vi a ne klipsna te se tako vrednost strukture i jakosti udice nikako ne menja automatskim pritiskom. Mnoge stege pritisnu svaku udicu istom silom bilo da je to udica #20 ili #1 (ili još manje ili još veče od toga) dok kod SAVA stega to nije slučaj. 

Ako koga šta zanima neka me pita glede SAVA stega i sve što znam ču rado podeliti sa vama.

Ime SAVA nije toliko glasno kao neka druga zapadna ff imena iako je več od osamedesetih na trgu jer proizvođač ne ulaže toliko u marketing koliko u samu kvalitetu i funkcionalnost svojih proizvoda.

Ovde možete pogledati neke od modela i cene http://www.sava-ribiski-pribor.com/primezi.html
Evo i par sličica: 1. GLORI, 2. Malo jednostavniji i jeftiniji model, 3. šire postolje od mramora, 4. Velika udica u čeljustima za veče udice ko zavarena bez neke veče sile pritiska, 5. čeljusti.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
...vezao sam svakojake mušice na ovoj GLORY stezi od sitnih do onih baš konkretnih imitacija, znači na malecnim udicama i ovako velikim...za mene savršena stega...inače, sam majstor/proizvođač tu se nije zaustavio nego radi na dodatnim inovacijama, poboljšanjima i modelima...veoma zanimlj model če biti hidraulična stega koju kao prototip sam imao priliku i malo pregledati i probati u njegovoj radionici.
Jedna zanimljiva informacija što je sve evidentirano i lako se da dokazati, Drago K. koji je majstor/proizvođač/autor ovih stega je pravi inovator i veoma precizan majstor koji je još u osamdesetima uradio pravu rotacionu stegu i nešto stranih proizvođača stega i čekrka su pokupili njegove ideje i preneli ih na svoje proizvode.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ovde na youtube-u možete pogledati funkcie ove fantastične stege.

Model GLORY
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1S4ulG55xUI&feature=channel_video_title[/youtube]

i jeftiniji  model RX
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KRGPx7pGw_c&feature=channel_video_title[/youtube]

Hamlet

Newbie
Učlanjen(a)
22.06.2009.
Broj reagovanja
0
Kolika je garancaija  za ove stege? Način kupovine i prerko koga?Da li se uz svaki model  dobijaju i dve glave?Rezervni delovi su obezbedjeni?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
najbolje je da kotaktiraš proizvođača za sve info. Gore imaš link i sigurno češ nači kako kontaktirati ga. Ovaj majstor govori srpski i nemaš frke oko komunikacije. Važno je da znaš da to nije firma koja radi na veliko pribor kao neka svetsko poznata imena ali radi 100% kvalitetan pribor. Ja do sada nisam našao manu mojoj stegici. Istina je da bi skuplji model mogao imati malo više prostora iza ali toliko je praktičan da mu glavu mogu okrenuti na sve moguče načine za šta god da mi treba. Sve je stvar navike ali najbitnije je da je kvalitet vrhunski.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo još jedne novotarije iz radionice našega slovenskog majstora D. Keržiča. Zadnji put kada smo on i ja nešto časkali o muvama sam iznio svoju ideju pošto se več neko vreme zezam sa tubicama...adapter za tube mi se nije dalo kupovati iako se ga da dobiti več za 3,56€ + poštnina sve zajedno za oko 7-8€ ali mnogo lepše je i komotnije raditi na ovkvom alatu ;) pa sam odlučio nabaviti si takvu stegu kada bude prilika...prilika je bila i evo prva rotacijska "Sava Tube Vise". Jednostavno, komotno i efikasno. Igla je neka moja imrovizacija, "preradio" sam iglu za filcanje. Sama "čeljust" za igle se da menjati i imam 4 različite čeljusti tako da mogu koristiti igle raznih debljina. Ukratko, oduševljen sam  :lol: Do sada sam radio tako što sam tu iglu pričvrstio direktno u čeljusti stege, radilo je to poso 100% ali neke stvari su me mnogo nervirale (ponekada) a na ovoj mogu sve što poželim u svetu tuba imitacija i to sa svom komocijom. Moram osmisliti, nabaviti, još par različitih igala za tube i to je to  :)

Prilozi

• sava tube vise.jpg
    sava tube vise.jpg
    73,1 KB · Pregleda: 391

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas sam pokrstio moju novu stegu. Ovaj model tek treba da udje u prodaju. Cena bi trebala da bude 220€. Uskoro ce da bude u prodaji i na www.flyfishingeurope.de. Ja moram priznati da koliko god da mi se dopada model Glory ovaj model mi je savrsen. Komotan i praktican pravi rotacijski steg za vezivanje musica. Celjusti su takodjer nesto jace i bolje iako su i od predhodnih modela sve bile odlicne. Sve u svemu jednostavnost i savrseno komotno i funkcionalno.

Prilozi

• 2012-11-16 14.01.37.jpg
    2012-11-16 14.01.37.jpg
    114,7 KB · Pregleda: 361

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo još par fotografija o novom modelu "Sava Fly Vise 3D"

Ko je zainteresovan za ovu stegu može se i na mene lično obratiti preko PM-a.

Prilozi

• P1070541.JPG
    P1070541.JPG
    98,4 KB · Pregleda: 761
  • P1070543.JPG
    P1070543.JPG
    98,7 KB · Pregleda: 630
  • P1070548.JPG
    P1070548.JPG
    112,8 KB · Pregleda: 528
Vrh Dno