Savjet za stap

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
Gruja je napisao(la):
vision vipu štap klase #4 i nalakacis mu kanap klase #5 wf i bog da te vidi.
Послато са D2203 уз помоћ Тапатока

Na nasim fly forumima je vec mnogo puta razglabano o ovim varijantama "overlininga" i "underlininga" pa je glupo da se ponavljamo. Ne postoji nikakav razlog da na stap #4 stavis kanap klase #5.  :nowink:

Nisam konkretno probao Vision Vipu ali na nekoliko drugih stapova klase #4 sam probao ovu kombinaciju i nikako mi se nije svidelo kako to funkcionise ili bolje receno "ne funkcionise".  Ovo nikako ne bi preporucio jednom pocetniku.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ocigledno nisi imao priliku da probas Sage TCR , Scott S3, T&T Vector... :D

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Druže moj, da li sam ja to preporučio za neki drugi štap klase #4 ili konkretno za štap vision vipu?? Ko je pomenuo da to treba da se radi tako?? Ovo je moje direktno iskustvo sa konkretnim štapom, iskustvo čoveka od kojeg sam ga kupio a i preporuka čoveka koji je stap oficijelno testirao i objavio članak u časopisu. Zamolio bih te najljubaznije da shvatiš pročitan tekst pre nego li opletes po nekome!!

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
Boki, da li ti to tvrdis da je Vipu u klasi sa njima?

Covek je dao veoma konkretan predlog.  Da li bi to ovako nesto preporucio pocetniku?

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
Gruja je napisao(la):
Zamolio bih te najljubaznije da shvatiš pročitan tekst pre nego li opletes po nekome!!

Koji tekst? Ako ti nije problem okaci link da i ostali mogu da ga procitaju.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Prvi moj post u ovoj kada sam coveku predlozio stap i klasu kanapa za isti...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zac je napisao(la):
Boki, da li ti to tvrdis da je Vipu u klasi sa njima?

Covek je dao veoma konkretan predlog.  Da li bi to ovako nesto preporucio pocetniku?

Neeeee, nisam video da se radi o Vipu...Izvini.

Pocetniku ne bih preporucio tako nesto, pogotovo ako se uzme u obzir razlicitost struna iste klase. Jako je tesko reci nekome "stavi jacu strunu" jer imas jace i RIO Grand i recimo Trout LT koje se medjusobno drasticno razlikuju.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Neeeee, nisam video da se radi o Vipu...Izvini.
Simpsone, ne misli covek na stap vec se uvatio za to da nije preporucljivo da se stavlja kanap klase #5 na stap #4, sto realno i nije ali jeste za VIPU! No dobro, ne zelim da rasplinjujem ovo u nedogled. Inace pisem ono sto znam da je tako i sto sam probao, sad, ako neko to smatra ok onda super, videce da je to tako a ako neko zeli raspravu neka je potrazi na drugom mestu...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Gruja je napisao(la):
Simpsone, ne misli covek na stap vec se uvatio za to da nije preporucljivo da se stavlja kanap klase #5 na stap #4, sto realno i nije ali jeste za VIPU! No dobro, ne zelim da rasplinjujem ovo u nedogled. Inace pisem ono sto znam da je tako i sto sam probao, sad, ako neko to smatra ok onda super, videce da je to tako a ako neko zeli raspravu neka je potrazi na drugom mestu...

Pazi Grujo ima struna iste klase jako razlicitih. Ima onih petica koje su znacajno teze pa su blizu sestice. Generalno ta preporuka nije za pocetnika ali nemam razloga da ti ne verujem. Samo kad dajes peporuku za tako nesto onda mu reci i koju strunu bas iz prethodno opisanog razloga.

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
Gruja je napisao(la):
Inace pisem ono sto znam da je tako i sto sam probao, sad, ako neko to smatra ok onda super, videce da je to tako a ako neko zeli raspravu neka je potrazi na drugom mestu...

Izvini Grujo ako si moje neslaganje dozivio kao napad na tvoje misljenje. Stovise, svi mi cenimo kad je neko u stanju da svoj stav obrazlozi i dokaze. Pa sad je na tebi da se "raspravljs" ili naprosto da u par recenica das svoje razloge za iznetu tvrdnju. Mozda ce nekome da koristi a u svakom slucaju nemoze da smeta.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Hoću, iskopacemo kompletan članak i postavicemo ga ovde.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
simpson H je napisao(la):
Pazi Grujo ima struna iste klase jako razlicitih. Ima onih petica koje su znacajno teze pa su blizu sestice. Generalno ta preporuka nije za pocetnika ali nemam razloga da ti ne verujem. Samo kad dajes peporuku za tako nesto onda mu reci i koju strunu bas iz prethodno opisanog razloga.
Predlozi neku #5 osim Granda i GPX-a

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Maricu jel ti citas stao? Upravo sam napisao da NE perporucujem jacu klasu kanapa, pogotovo ne pocetniku. Nisam ja predlozio nista samo sam naveo primer da cak postoje strune koje su iste klase a drasticne razlike u tezini i da zbog toga nije preporucljivo da se pocetnik igra sa jacim strunama na slabijem stapu.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
O jebo ga ti pa citam ali kad imas npr stap klase #5-6 onda neces da mu predlozis strunu #6 nego neku jacu #5

Vrh Dno