Savjet za stap

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
O jebo ga ti pa citam ali kad imas npr stap klase #5-6 onda neces da mu predlozis strunu #6 nego neku jacu #5

Iako niko sem tebe nije ovde pomenuo stap klase 5/6 vec se radi o cetvorci i to konkretno Vision Vipu, moram da te pitam jel znas uopste koje klase struna su preporucene kada je stap oznacen 5/6?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Zavisi. Mogu da uzmem I #4 ako hocu realno ili #6 ili #5 zavisi od situacije. Ako bih morao da biram samo jednu  uzeo bih neku za pola klase tezu #5 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jesi li pao sa Marsa? Odgovori na pitanje, sta preporucuje proizvodjac stapa od struna kad stap oznaci 5/6? Na sta je on mislio kad je tako obelezio stap?

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Meni se čini da je njemu tek sad pauza počela :D :D :D
Da je do sad "radio" :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Na poslu sam. Pretpostavljam #5 WF I DT a realno mozes I neku #6 da stavis

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Realno nisi uspeo ni da izguglas :hammer:

Kada proizvodjac napise na stapu 5/6 smatra da treba koristiti strune DT5 ili WF6.

Ali i pored toga danasnje trziste je sasvim drugacije pa ima raznih DT i WF struna iste klase a velike razlike u tezinama. Bas zbog toga i dalje ne preporucujem pocetniku da se igra sa jacim strunama. Prvo zato sto pocetnik nema predstavu kad je stap dovoljno napunjen, nema predstavu koliko je zapravo stap opterecen, jedino sto ima je osecaj lakseg punjenja stapa. Drugo, sto ima generalno pogresnu predstavu o svojim realnim mogucnostima.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Nisam guglao koji ce mi klinac to. Simpsone mozes da bacas I strunu #3 sa tim stapom jbt. Ja sam te pitao lepo zamisli da je stap nesto izmedju 5 I 6. Koju bi strunu #5 preporucio a da nije GPX ili Grand koje su za pola klase teze od standardne #5. Izguglaj slobodno necu se ljutiti.

Lipljen67

Junior member
Učlanjen(a)
26.09.2015.
Broj reagovanja
0
Zaboli me glava...Necu sebi ni uzimati stap,pretesko je to za mene gradivo...Onda potrefi snjuru koja je pf :doh: Nekako mi je vaznije pravu muhu zakaciti na kraj tipeta i sibaj.Jbg ako je stap deklasiran kao #5-6 tu ide ili petica snjura ili sestica..Trebao bi moci puniti se i sa jednom i sa drugom normalno.Sad te sitne razlike u prezentaciji i daljini izbacaja ,zato bi se moralo ici u detalje.Mislim da kolegi na tim terenima uopste nisu potrebni toliko daleki zabacaji...Zavisi dosta o prozivodjacu,tacnije modelu stapa...Dok se ne isproba tesko je reci...Iako kolege kazu da Vipu bolje barata sa tezim snjurama ja bih na tvom mjestu stavio finu #4 WF i uzivaj.Toliko od mene... :bye:

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Mislim da se previše opterećujes tim stvarima kupi nešto što se tebi sviđa i uživaj pa nećeš da pecas za reprezentaciju... :D

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
U sustini uzmes stap #4 ili #5. Strune za 4 #4 I za 5 #5 I vozi ne filozofiras, pecas I boli te stojko. Mi ovde imamo konstruktivnu raspravu iz koje u vecini slucajeva naucis nesto novo. Nisam pristalica da se na stap stavi struna za klasu jaca, ali jednostavno postoje stapovi kao sto je Bojan naveo koji sami po sebi traze to al to je vec druga prica. 

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ili ih pod lipljen67 ima dvojica, ili nas je čovek dobro uradio.  :D

Vrh Dno