SDO hehehe

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
https://www.youtube.com/watch?v=6YD-_M1RS4Q

http://www.mreinfo.com/forums/viewtopic.php?t=6253&start=10

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
sasats je napisao(la):
ako me pamcenje dobro sluzi u A pakovanju je bio onaj fantasticni pasulj sa komadima mesa? kakav je to pasulj bio , momentalno sam gladan kad se setim  :blush:

Ime, za te konzerve pasulja sam cesto pravio trampu i kupovao vojnicima  iz voda koka kolu ili cokoladice ''kandi''. Kada bi rucak bio

''bljak'',ja sam u steku imao po 5-6 konzervi  odlicnog pasulja ;)

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
129
Od svega iz ovih paketa, meni je najbolje bilo ovčije meso u konzervi, one stare aluminijumske konzerve, pakovano šezdeset i neke,isto kao i topljeni sir...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Jedino sto sam od ovoga jeo je neka pasteta iz 70 i neke Xaxaxaxaxaxaxa. Dali nam na regrutaciji :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Ja nekako preferiram pecenje od jagnjeta, prema tim muzejskim primercima neka hvala :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Konzerva kao za pasulj, a u njoj pileće belo kuvano meso...kako takav ali nije dlakav :whistle:
Razvaljivali smo se od toga..
E sad, 0.900kg konzerve gulaša, Bajaga snima spot za pesmu "Montenegro zove tebe..bla,bla, bala..", naranismo ekipu, a vala i devojčice iz spota  :drool: :nowink: :hammer: letza Gospodnjeg 1992.godine na rivi u Tivtu... ::) :D

KENO MS IZVOR

Junior member
Učlanjen(a)
14.07.2011.
Broj reagovanja
0
Od svega topljeni sir je bio ekstra.Ćini mi se da su bile dve vrste ovog SDO ,davno je bilo 81 Sarajevo.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ovciji narezak je bio extra ali jednom za dorucak uzmem njega i mleko posle toga. Nikad tava smrad nisam osetio u zivotu. A konzerva gulasa od 5  kg i kisele crvene paprike isto konzerva velka i udri. Opirimo to za cas mada smo to dobijali samo na mufte kad se ode na neki teren ili neko slicno sranje. Recimo Aradac 91 Loznica 91 kad su zene branile rezervistima da predju most na Sepku i jos par takvih situacija

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
129
Valjalo bi opet aktivirati ratne rezerve, ako jos uvek postoji nesto od istih...
SDO u ledjni dzep na prsluku i pici... Kakva jagnjetina, kakav gulas...  :doh:

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
131
A kad se setim straza na izdvojenom objektu sa zalihama za rezervni sastav.
Ovi moji otvorili nekako vrata magacina a ono kamare SDO-a. Otvaras i biras sta ti se svidja Mmmmmm.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
2
    Kako to da starija generacija ( koja pominje 91-u ) ne spomene sunku u konzervi ?

Vojska je jos bila jaka tada pa je bilo '' konzervansa ''  raznih. Gulasa,pasteti i narezaka puno i za nacionalnosti koje ne jedu svinjsko meso.

Ova sunka je bila nesto  :tbumb:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ja sunku nisam ni video a kamoli probao. A kad je pocela frka onda su delili sdo sakom i kapom i onda biras sta ces. Kupus sa mesom je bio extra,bolonjeze makarano kako tako,rizi bizi sranje ,a pasulj standardno dobar. Pastete,sardine i narezaka pun kurac bilo,topljeni sir je bio isto dobar. Ali onaj caj-sok  iz kesice je bio cudo. Slao aam  i kuci mojima pa se odusevili i trazili jos. Jebes ga,bilo pa proslo

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
I ja tako kažem Pero a dodao bih pored svih lepota i mana, nikada se ne ponovilo  :-X

Nego zna li neko gde mogi da se nabave one voćne kocke u alu foliji?

Vrh Dno