sedlo vs skalp

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Razlika je i u santimetrima i u broju vezanih muva i u kvalitetu. Iz skalpa ćeš moći da napraviš veliki broj muva raznih veličina, zavisi od samog skalpa, od recimo #8 pa do #22. Iz sedla ćeš moći da napraviš daleko veći broj muva ali u znatno manjem dijapazonu veličina, od npr. #12 do #16.

Koji god da kupiš kajaćeš se što nisi kupio drugi  :D to je sigurno.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Hogare bolje odi na selo negde kod rodjaka ili drugara pa navatajte pevca pa ga ocerupaj sve  :smoke:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
hogar_strasni je napisao(la):
Jel isto vazi i za genetska pera?

To samo za njih i važi, ostali skalpovi kao indijski npr. mogu da služe samo za bambule i za repove jednodnevki i eventualno za nekog strimera...

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Ma za obicnog petla nije problem, ima ih dosta u komsiluku, nego gledam ove genetske. Mnogo dobro izgledaju.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Odlicni i jedan i drugi.

Razlika neka je sto su isperci kod sedla meksi a kod skalpa ostriji tj cvrsci. Negde preferiram jedne negde druge. Inace ako su dobrog kvaliteta nema greske ali kas su losa dzaba sve.

Pozzz

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Ja se mislim da uzmem ovo http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/neck-saddles/cock-neck-dyed-grade-2 samo neznam izgleda mi da je to farbano, i da li bi moglo za mrava da posluzi,posto ja uglavnom mrave neke pravim i eksperimentisem...  :doh:

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Pa vidi, sigurno je farbano :D Pevci u ovakvim bojama...hmm, prilicno se retko vidjaju :D Razmisli koliko je pametno da uzimas skalp ili sedlo namenski samo za jednu vrstu musice :), mada mozes, nije neka cena, ali moj ti je savet da uvek biras sto "univerzalniji" skalp ili sedlo  :tbumb:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
E pa iz te kombinacije mislim da sam uzeo skalp pod brojem 7 ako se ne varam...smatram da je visenamenski,da moze da posluzi i za nekog strimercica valjda  :(

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
kolega black, iz mog iskustva  od time samo npr. ovi
COCK NECK DYED TOP  GRADE
i npr.  broj 5, mada su i ovi za suve na granici, naravno uzevsi i cenu u obzir, ovo i nisu neke pare a voleo bih da se ne kajes mada je to za nas gotovo neizbezno. kad prvi put narucujes na nevidjeno nemas osecaj a  poneki komentar trgovca uvek je stur. no, ti si vidim zasad odabrao, iskoristi na najbolji nacin, zelim ti sve najbolje. za ove obicne petlove oni  vanie/ nis /su bili najbolji!

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
radezamora je napisao(la):
kolega black, iz mog iskustva  od time samo npr. ovi
COCK NECK DYED TOP  GRADE
i npr.  broj 5, mada su i ovi za suve na granici, naravno uzevsi i cenu u obzir, ovo i nisu neke pare a voleo bih da se ne kajes mada je to za nas gotovo neizbezno. kad prvi put narucujes na nevidjeno nemas osecaj a  poneki komentar trgovca uvek je stur. no, ti si vidim zasad odabrao, iskoristi na najbolji nacin, zelim ti sve najbolje. za ove obicne petlove oni  vanie/ nis /su bili najbolji!
Rade imacu tvoje reci u vidu kad slledeci put budem nesto narucivao  :tbumb:  :tbumb:  :tbumb:  :tbumb:

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
kolega,
ovakve greske treba smatrati uobicajenim, kao u svakodnevnom zivotu, iskustvom se sve stice (predjoh sesdesetu, skoro pedeset  sa musicama), vazno je da zavolis to sto radis, i bistro!

Vrh Dno