Sezona 2009.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Na pola smo sezone,ako uzmemo u obzir da se može mušičariti do prvih mrazeva, da napravim malu rekapitulaciju sezone 2009.
1.Bucov-kako ga nisam lovio do juna meseca,a i posle toga je to bilo dosta traljavo,i da ne beše one jedne ribe,pomislio bih da je ovo zaista očajna sezona.Ima nekoliko baš krupnih jedinki koje prolaze Dunavskim plićacima,pa računam da bih na jesen jednim od njih popravio opšti utisak.Ove ribe je sve manje.
2.Smuđ-katastrofa,za razliku od prošle sezone dobrih riba nema,čujem da ih ima po okolnim selima ali ga tamo razvaljuju po celu noć,a i dobro je poznato "gostoprimstvo" lokalaca prema nepoznatim ribolovcima,i to sa mušičarskim štapom,noću.Nadam se da jesen nosi bolje dane.
3.Štuka-osim gubitka jedne prave kapitalke,ništa.I ta voda na kojoj sam lovio zatvorena je za sportski ribolov ali nije za jednog mrežaroša.Tuga!
4.Babuška-hit sezone.Posvetio sam joj celo proleće i nisam se pokajao.Uhvatio sam prilično krupne ribe i udarao zort plovkarošima a najviše ćaletu 8)
5.Skobalj,protfiš-nisam ni pokušavao previše,jer ih nešto nisam ni viđao.
Zaključak je da je ribe u ovom delu Dunava sve manje.Svaka godina je sve lošija i to je najozbiljniji parametar katastrofalnog stanja na Dunavu.Apsurd je što su i lokalni mrežaroši došli do zaključka da ribe više nema,prazne su im mreže.Kad bi u svojim glavama spoznali,a i korisnici voda sa njima,zašto je to tako,došlo bi do pozitivne promene.
Ovako,ostaje nam da se nadamo da će priroda pronalaziti,iznova i iznova,način da pobedi našu gramzivost i kratkovidost!

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Imam jedno pitanje za musicare koji love klena. Koliki je najveci koji ste uhvatili ovo sezone? Moj je bio 1, 2 kg

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nije mi još kraj sezone ,suma sumaru će da bude negde u decembru ,tek sad dolaze štuke na red ..

Zvezdane kod tebe baš loše ,nije nigde bolja situacija što se tiče divljih voda ..jbga ,napadaju ,razvaljuju ,mrežare, grebu ,e i još najsmešnija fora sad ovde neki kao počeli da se bave izdavanjem čamaca za ribolovce ..he he he ..kad su svu ribu plemenitu povadili ajmo na druge videove zarade ..blah

Ledukri u vezi klena ,nisam se nešto trudio ali evo jednog debelog velikana po mojoj skromnoj proceni blizu dvojke ..

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/YjEYPD6yPko[/flash]
p.s malo sam glupirao na videu na zamarajte ..ovo mi najveći klen u životu..pa sam bio pod utiskom..

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Šone je napisao(la):
Nije mi još kraj sezone ,suma sumaru će da bude negde u decembru ,tek sad dolaze štuke na red ..

Zvezdane kod tebe baš loše ,nije nigde bolja situacija što se tiče divljih voda ..jbga ,napadaju ,razvaljuju ,mrežare, grebu ,e i još najsmešnija fora sad ovde neki kao počeli da se bave izdavanjem čamaca za ribolovce ..he he he ..kad su svu ribu plemenitu povadili ajmo na druge videove zarade ..blah

Ledukri u vezi klena ,nisam se nešto trudio ali evo jednog debelog velikana po mojoj skromnoj proceni blizu dvojke ..

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/YjEYPD6yPko[/flash]
p.s malo sam glupirao na videu na zamarajte ..ovo mi najveći klen u životu..pa sam bio pod utiskom..

E ovako,  :respect1: :respect1: :respect1:

U ovakvim postupcima se vidi prava suština onoga što nazivamo plemenitost našeg hobija.

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
E ovako,  :respect1: :respect1: :respect1:

U ovakvim postupcima se vidi prava suština onoga što nazivamo plemenitost našeg hobija.
U dobar! Moguce da je dvojka. Kad je pao? Na sta? Gde?

:tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
2807.gif

..prišunjao sam se kao indijanac ,nimfa kamenjarke ,na vidjeno ,bacio sam mu pred nos pokupio je u propadanju,kontra i to je to ..to je sa Gradca ,klen velika retkost od kada su im pregradili put do kolubare ..

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Super. Mora da me vodis nekad na te klenove. A?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
naravno ,samo nema ih ,uhvatio sam ukupno za celo leto samo još dva i to dosta manje ....

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Vazi se. Ce ih nagazimo negde. Mozes da se javis i ti, pa da te vodim gde znam da ih provereno ima. Posto ja i nisam nesto vichan sa nimfama, mogu i da naucim nesto. poz

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Lepo je rekao Žak Kusto da će veliki broj autohtonih riba iz Đerdapskog nestati,kao posledica rada elektrane.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hmmm....nisam vagao klenove s pocetka sezone jer nisam imao vagu sam cm tako da ove godine najveci 51cm ali sezona jos traje i trajat ce pa mozda oborim svoj rekord (53cm) ... kod mene na jezeru ovi debeli klenovi preko 2kg su uglavnom u dubini i skoro nikada se ne vide na povrsini.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ledukri je napisao(la):
Posto ja i nisam nesto vichan sa nimfama, mogu i da naucim nesto. poz
od mene  ?  :doh:

sebastian je napisao(la):
hmmm....nisam vagao klenove s pocetka sezone jer nisam imao vagu sam cm tako da ove godine najveci 51cm ali
u malo li je !!  :tbumb:

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Ma Shone ima sigurno da se nauci nesto od tebe.
sebastian je napisao(la):
hmmm....nisam vagao klenove s pocetka sezone jer nisam imao vagu sam cm tako da ove godine najveci 51cm ali sezona jos traje i trajat ce pa mozda oborim svoj rekord (53cm) ... kod mene na jezeru ovi debeli klenovi preko 2kg su uglavnom u dubini i skoro nikada se ne vide na povrsini.
Bravo Seb, moj najveci ove sezone, 45 cm. I kriju se dole ma..%^&I&^O)*&

Učlanjen(a)
05.06.2009.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
4.Babuška-hit sezone.Posvetio sam joj celo proleće i nisam se pokajao.Uhvatio sam prilično krupne ribe i udarao zort plovkarošima a najviše ćaletu 8)

Zvezdane, na koje muve (nimfe) si lovio babusku?

Inace svaka cast za ulov krupnih bucova...Moje iskustvo (vise valaricarsko, ali izgleda da je tako i musicarsko) je da manje bucove i nije toliko tesko prevariti ali one krupnije od preko 3 kg ne bas..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mislim da ja mogu sumarizirati sa moje strane ovu 2009...započeo sam ju na salmonidnoj reci sa potočnim pajkama i lipljanima, posle na warmwaters sa štukama, smuđevima, klenovima, crvenperkama, bodorkama, grgečima, sunčanicama i onda dosta vremena posvetio debelim šaranima (največi 16,7 kg) gde je bio i po neki manji...došla je jesen i probao sam ubosti neku veliku štuku ali največa je bila 2,800kg a maštao sam o novom rekordu tj. da prekoračim 5kg ili još više ali izgleda ništa od toga ove godine. Vreme i obaveze su mi srušile moje planove i najidealniji dani koje sam mislio iskoristiti su propali i lovio sam u ne baš idealnim uvetima i niskim tlakom ali ok...nekoliko lepih štukica je ipak palo. Opasno nam je zahladnilo a sutra ujutro minus, vetra imamo previše, jučer je nekoliko velikih stabala bilo izčupano iz korena no to još može da se zanemari ali opet obaveze oko posla i još gomila drugih stvari - tako da ako odem još jednom na vodu probat ču iskoristiti zadnju priliku i da dobijem neku štuju preko 83cm. Možda padne i neka nova vrsta  :D A ako odem još jednom na vodu ove godine onda če to da bude čudo  :blush:
Sve u svemu, iako nisam realizirao sve moje ff planove za ovu godinu mogu reči da sam prezadovoljan ovom sezonom.

Vrh Dno