Shakespeare odissey fly 7/8

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
Što mislite isplati li se kupiti ovaj štap za mušičarenje smuđa štuke bajina i šarana?
ako se isplati peporučite mi šnjuru za njega.
:bye: :bye:

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Mora da je sasvim dobar štap! Ja bi uzeo variantu od 9 feeta. Struna za štuku i generalno strimerisanje neka intermediate varianta s glavom od 30 feeta klase 9 ili 10 (preopteretiš štap za klasu ili još bolje dve pa katapultiraš strimere).
Ja koristim takav pristup i svojim novim Redington predatorom klase 8 i dužine 235 cm bacam leteče glave klase 10 na 25 m+ što nisam mislio da ču moči ovako kratkim štapom.

Janez

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
ja bih uzeo 3metra štap, šnjuru greysovu 7/8, nemam gdje nabaviti šnjuru veče klase u okolici Osijeka  :doh:
:bye: :bye:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Skoro sam bio u dilemi da li da kupim sedmicu ili ne, imam trojkicu i peticu, pa mi je logicno bilo da uzmem i #7.
Probao sam drugarovu sedmicu... neka fala, boli ruka rame otpada, treba ceo dan raditi sa onim, za mene je bolje da imam to sto imam ali da kombinujem strune wf5f, dt5, wf4f... Imam 4 rezervne spulne pa mi je to pametnije
Sto se tice daljine izbacaja, petica mi je ostra i sa wf strunom dobacujem sta mi treba
sumnjam da ce mi udariti tolika riba da mi polomi peticu a trojcica je za merak, takvi stapovi pruzaju pravi uzitak i ravnopravnu borbu sa ribama iz nasih voda.

zivela moja trojcica  :tbumb:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
e da... kad  se setim sta je moj rodjeni bata vadio na obican teleskop (cak je bio na Svetskom prvenstvu u Belgiji) probacu i ja i stuku i sarana sa peticom, veci izazov  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pa koliko sam upoznat sarko od 21kg je peticom izvađen u HR...ali mislim da to nije preporucljivo jer takvu ribu posle zamaranja ako vam uspe ga izvaditi treba malo duze ozivljavati ili ti pomoći mu da dođe sebi, time bi zamaranje postalo preopasno a i pre dugacko. Za sarka bi trebalo koristiti pribor klase od sedam pa na vise. Ok, za one sarnacice do 5 kila je petica i sesticva ok ali za ove od desetke pa na vise valja imati ozbiljniju opremu.

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
mozda ipak uzmem shakespeare salt fly 8klase 9ft, ako ga uspijem naručiti

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
ja sam koristio taj stap, ali klase 7-9, mogu ti reci da radi posao. A struna mi je isto shkespeare (Worchester) ili kako se    zvase. Jedino sto nije bas najbolja mandrina, mislim na onom delu gde se ubacuje cekrt.

Vrh Dno