SHIMANO u društvu najboljih!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Neka izvini SAGE, T/T, Winston, Hardy, pa i RST, ali japanski proizvođač svega i svačega, pa i mušičarskog pribora, nudi neverovatan kvalitet i dizajn za super cene! Uz to, izrađuje i poseban pribor za evropsko tržište. Iz godine u godinu mušičarski štapovi su im sve lakši, lepši, jači i čvršći. U katologu za 2007. su nova dva modela koji, sudeći po tekstu i slikama koji ih prate, ulaze u krug vrhunskih mušičarskih štapova. Naravno, to treba testirati, ali zar to ne treba uraditi i sa novim SAGE-om, Orvisom... Oslobodimo se mode, koja se stalno menja i prihvatimo pribor koji nam odgovara u praksi.
MIXMASTER kaže:
Ovo ne da je recommended, nego je highly recommended!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Malopre sam bio u Sport Comu i predao direktoru zahvalnicu Mušičarske Sekcije za donatorstvo. Podsećam, dali su vredne nagrade za takmičare u vezivanju muva. Sa mnom je bio Lucky i baš se raspitivao za cene ovih štapova. Ovaj skuplji model koštaće oko 250, a jeftiniji model samo 95 evra.
Ja i Voja (manager) smo malo analizirali naglo poboljšanje kvaliteta mušičarske ponude firme Shimano od trenutka preuzimanja vlasništva nad Loomisom. Pozitivno, svaka čast!
Napomenuo je da su ovo modeli za 2007. i da ih tek februara treba očekivati u ponudi Sport Coma.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Kinezi, Japanci, Englezi, Nemci ili Amerikanci, mene ne interesuje uopste ko je pravio štap. Čak mi nije važno ni šta piše na njemu. Znam samo da na ovim štapovima piše Shimano, jeftini su i, naslućujem, veoma kvalitetni.
Posebno me oduševljava što mi se obraćaju na mom jeziku, što mi govori da i mene imaju u vidu kad prave i prodaju štapove. Poštujem takve proizvođače i predskazujem im dobru prođu na našem tržištu.
Mnoge firme na svojim štapovima ističu u kojoj su zemlji tobože proizvedeni, iako su komponente tog štapa napravljene u raznim zemljama. Da li ste sigurni da sprovodnici na Sage-u, Orvisu, Winstonu ili Powellu nisu iz Kine ili Japana. Možda su lakirani kineskim lakom? Možda su mereni metrom koji je iz Kine? Konac za sprovodnike, šta da radimo ako je on iz Kine ili Japana? A? Da ne kupujemo?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:) kupite si najkvalitetniji bambus, pluto i vodilice(ili i njih napravite sami)...latite se posla pa nece biti ni iz: USA, UK, Koreja, Kina, Irak, Malezija, "Tunguzija" :)... Sve sami napravite :lol:

Koliko ja znam Japanski proizvodi su bili i jos uvek su sinonim kvalitete. NAravno da to nije uvek 100% ispravno, ali... Treba stvar probati pa onda prosuditi o tome.

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
358
Evo danas citam da je jedna od mojih omiljenih americkih kompanija, Diamondback, zatvorila svoju fabriku u drzavi Vermont. Njihovi stapovi su zaista bili fini, narocito kada su u pitanju tradicionalni dizajni i akcije za lov salmonida. Izgleda da ce se kompletno preseliti u Aziju. Pitanje je vremena kada ce retko koji stap da se pravi u USA. Sacekajte jos nekoliko godina-bice samo po par najskupljih modela, ako i to... Uostalom maltene vec sada je tako.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MixMaster wrote:
Znam samo da na ovim štapovima piše Shimano, jeftini su i, naslućujem, veoma kvalitetni.
Posebno me oduševljava što mi se obraćaju na mom jeziku, što mi govori da i mene imaju u vidu kad prave i prodaju štapove. Poštujem takve proizvođače i predskazujem im dobru prođu na našem tržištu.

Naslucujes da su kvalitetni? Kako?? Gledao si ih pa si naslutio ili imas neko licno iskustvo sa istim??
Mislim daj bre Mix o'ladi vise sa takvim komentarima za decu!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Po onome što čuješ ili pročitaš, naslućuješ. Testirao sam mnoge Shimano štapove i znam da za novac daju najviše. Kad vidim da imaju model od 250 evra, naslućujem jedan od najboljih štapova na svetu! Imaju jedan u radnji i nije mi bilo teško da otkrijem da je brz, čvrst i veoma snažan štap. Možda kupim ili dobijem jedan, pa ga isprobam.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Moze da kosta i 2000e ali u proizvodnji kosta 20e najvise, ostatak cene je stvar marketinga!
Video sam te kako "probas" stapove drzanjem u ruci i samo mogu da dam komentar... smesno!! Bili smo zajedno i u radnji, onakvim drmusanjem, niko na svetu nije mogao da oceni nista o karakteristikama stapa. Isto kao kada das nekome lovacku pusku a on je prelomi, pogleda kroz cev i da svoju ocenu!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Eh, nema potrebe da se lažemo. Simpson je bio sa mnom u radnji i drmusali smo štapove, ali ja u takvim trenucima uvek kažem da se štap može probati samo u ribolovu. To znaju svi koji su sa mnom posećivali ribarske radnje. Simpson je taj detalj izgleda zaboravio.
Međutim takav test nigde nije dozvoljen, pa se kupac mora odlučiti na osnovu onoga što oseti u prodavnici i što pročita ili čuje o štapu.

Vrh Dno