SIMMS Freestone Waders

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ima li tko kakvih iskustava sa ovim modelom?

wm-fs07_zoom.jpg
http://www.simmsfishing.com/site/freestone_stockingfoot_09.html
Na nekim forumima se govori u stilu "nije dosta da gore piše samo SIMMS" da je to to i da ne propušta vodu nego mora da bude i od proslavljenog materijala GORE-TEX®.  Ali muka je ta što kada je u pitanju goretex onda taj kombinezon košta od 400€ pa sve do tričavih :hammer: 780€. Teško je prosečnom smrtniku skupiti tu lovu.

Ako budem izdržao u gumenim čizmama do jeseni možda i ja upadnem u Goretex ali sada gledam ove nekako jedva prihvatljivije cene do oko 260€ pa uspoređujem sve te kombinezone.

Cena ovoga je 269€

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Kratko, krace, najkrace... KUPI

Imam HeadWaters Pant vec 3 godine, guraju i dalje i iz tog razloga sam prosle godine uzeo i headwateres waders.

KUPI

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
headwateres waders su od goretexa i cena im je 299$ sto je jos ok...pogledat ču malo u vezi tog modela!
Hvala Djole za savet! Na žalost u tajmenu su skoro 400€  :( nadam se da ču pronači jeftinije. Možda naručim od familije iz USA jer trenutno planiraju malo do nas. Moram da ih priupitam jer velika je razlika između 299$=216€ i cene u EU od 398,99€

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Pogledaj Dan Bailey, Patagonia, Streamside, WJ, frogtoggs i uporedi cene. Simms je ok(ako se uzmu u obzir skuplji modeli) ali u sustini placas za njihov marketing, slicno kao i Sage stapovi. Ja bih onda najradje uzeo Guideline kombi i zavrsio pricu za sledecih nekoliko godina. 

Redington je izbacio strava kombinezon Ultrasonic ili tako nesto sa patent otvaracem na prsima, pronjuskaj to, sigurno se neces zajebat.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
baš sam jučer na pro bass i cabelasu gledao i uspoređivao cene tih koje si spomenuo...a da ne bi neke firme sada oblatio uspoređivao sam inofrmacije i glede vodopropusnosti i dihanja materijala i jedan "tajmenov" kombinezon koji je neke srednje njihvoe klase ima iste karakteristike kao i neke koji koštaju za 300€ više  :doh: gde je tu logika? Tajmenov najskuplji model koji košta 270€ krase pored mnogih osobina i ove: 1. Waterproofing : 30 000; 2. Breathability: 20 000;  3. Material made in Japan. Sumnjam da lažu a ako li lažu to im je velika greška koja košta. Gledano na karakteristike jednih kombinezona čije cene počinju od oko 400€ su doslovno duplo slabiji. I sada šta se tu plača na prvom mestu, kvalitet ili ime....

Ako se odlučim za neki Simms onda to če biti iz GORETEXa koji navodno nakon četiri godine ispostavljenosti suncu ne postane krut kao drugi materijala. Kada materijal postane krut onda počinje i da se lomi tj. da puca...onda sledi krpljenje, krpljenje i još malo krpljenja dok vam to ne dodija i ne spakirate stari kombinezin i bacite ga u đubre.

Tako da ako budem plačao kakav euro više od 300€ ide Simmsu a u suprotnom če po trenutnim proračunima ako se odlučim za nešto oko 250€ biti verovatno Taimen koji po tim nekim karakteristikama nudi najviše muzike za najmanje para.

Šta če biti u daljnjoj budučnosti videt če mo, do tada ima da gacam u gumenim čizmama ko pravi  :D i nadam se niskim vodostajima kada budem u mogučnosti na vodu  ::)

Inače hvala za informacije jeprli, malo ču još jednom proveriti sve to što si mi naveo i po nekim drugim stranicama.

Dok ja budem $$$ sposoban kupiti neki dobar kombinezon ima da doktoriram "kombinezomatiku"  :hammer:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Uracunaj i okolinu voda na kojima pecas i na kojima nameravas loviti. Ni goretex nije otporan na gomilu trnja  :nowink: ali sta te briga onda ce makar stvarno da prodise  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
gringo je napisao(la):
Uracunaj i okolinu voda na kojima pecas i na kojima nameravas loviti. Ni goretex nije otporan na gomilu trnja  :nowink: ali sta te briga onda ce makar stvarno da prodise  :D

Tereni na kojima ja lovim i mislim da lovim nema gi trnovi... :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Djole je napisao(la):
Taimen ne proizvodi waderse!

Znam, samo nalepi svoje ime gore kao i mnogi drugi.

Mada kako izgleda ja ču učizmama da gacam dok ne skupim lovu za nešto konkretno.

Trn

Newbie
Učlanjen(a)
06.01.2009.
Broj reagovanja
0
Imam ovaj model simms freestone, ali sam ga nosio svega 3 puta na vodu, posto je skoro kupljen. 2 izlaska su bila na Drinu i potpuno sam bio suv kada sam izasao iz vode, tj. iz kombinezona. Malo je to vremena da bih doneo prave zakljucke, ali mislim da treba njega da uzmes.

Cekaj popuste, u cabelasu, pa onda naruci, najbolje tako

Vrh Dno