Skalp petla

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Evo da dokumentujem kako sam skalpirao glavu petla,i recite mi jel to dobro odradjeno?
Ispostovao sam sve propise,soljenja,pranja,i ostalog...
dsc01237.jpg

dsc01238.jpg

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
Dobro si ga zakucao svaka ti cast  :doh: :tbumb: :hammer: :hammer:

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
skalp domaceg petla je neupotrebljiv za vezivanje
Ovo je prilicno tacno, ne 100% ali uglavnom jeste. Odradio sam letos na slican nacin jednog pevca, sve po propisu ali dzaba kada su perca koja su ti najpotrebnija ujedno i najkraca. Ajde nekako i da prevazidjes tu muku sa kontrapincetom ili se napatis na neki drugi nacin, nezahvlano je na kraju jer su isperci previse retki, tj siromasni. Sve u svemu, moze da prodje kod nogica neke mokre muve al to je to.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Ništa onda ide gde je i ostatak glave,a ne preostaje mi drugo,sem da nabavim metz...;)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Upotrebljiv je itekako ;) Panteru pola skalpa je za mene  :D

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
crni je napisao(la):
Upotrebljiv je itekako ;)

Potpuno se slažem. I za suve mušice, naročito ako im dobru plovnost obezbedjuju materijali ugradjeni u krila i/ili telo - polipropilen, zečja šapa, jelenska dlaka, balza, poliuretan i sl.

Sitnog crnog mrava na primer, ako mogu da biram , ću uvek radije napraviti sa nogama od domaćeg crnog pevca (ili čak kokoške) nego od oštrog genetskog.

Ili npr. sedž kome telo daje i više nego dovoljnu plovnost pa za noge mo'š da mu staviš šta hoćeš.
Kokošku, jarebicu, cdc... dobiješ nešto kao suvu mekonogu mušicu koja u vožnji i pri vuckanju pomalo radi i "diše", što ima svojih prednosti.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
za mokre muve i nimfe je zakon domaca kokoska . nema boljeg kupovnog materijala ili ako ga ima ja ga jos nisam video .

e7awz4.jpg

sto se tice suvih muva i skalpa domaceg seoskog petla to je cisto gubljenje vremena . veoma malo upotrebljivih pera ima na skalpu da bi se isplatilo maltretiranje oko pripreme. za imitacije kod kojih nisu pozeljna ekstremno ostra pera pravo resenje su indijski skalpovi koji su veoma pristupacni sa cenom a ima ih u neverovatno mnogo boja  . ja imam indijski potpuno iste boje kao ovaj panterov

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
,,Kad nema kise dobar je i grad,,No u svakom slucaju slazem se sa Saletovim misljenjem ,ne samo zbog toga da bi se slozio nego da bi iskustvo podelio. :bye:

Vrh Dno