Skobalj

babac

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2009.
Broj reagovanja
0
Najveci problem kod pecanja skobalja bilo kojom tehnikom je taj sto njegova osnovna hrana nije alga vec fini i tanak sloj mulja koji se hvata na kamenje i stene pod vodom a zove se EPIFITON. Zato se on u nekim rekama koje su brze i kraceg toka mnogo lakse hvata na nimfe pa i sve ostale nacine pecanja a u drugim rekama koje su sporije, duzeg toka i sa mnogo vise epifitona veliki problem ga je pecati i na plovak i klasicne mamce. Zato svaki skobalj koji je uhvacen na muvu predstavlja pravi trofej. Problem je i taj sto vrlo oprezno uzima muvu i neverovatno brzo otkriva prevaru. Sve u svemu musicarenje skobalja je veliki izazov.........

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
danas veoma neobican ribolov na moravi . voda napola bistra pa sam zato bacao mini strimere svetlih boja sa marabuom . klen je lepo jeo ali me iznenadio skobalj i to u nekoliko navrata . uzimao je u brzaku i to pri brzom povlacenju strimera . ovo mi se nije desavalo do sada

p72500291.jpg

p72500341.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Svaka čast Sale  :tbumb: i to na, čini mi se, ne baš malu muvu  ???

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja u subotu varaličario,bacao male leptire,i jasno vidim kako se škobaj zaleće,par puta je kucnuo nosom leptira.Da li je ovo bila odbrana teritorije ili je pokušao da dođe do jeftinog zalogaja ko će ga znati.Sve u svemu ne mogu sebi da oprostim prodaju mahača.A sada blejim i tražim drugi i propuštam svaki dan.  :doh:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Juce na Nisavi jedan malisa na Red Tag Br. 14..

Prilozi

• Skobaljtche...jpg
    Skobaljtche...jpg
    102,6 KB · Pregleda: 250

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Sram te bilo Fox, hvatas ribu rukom. Jesi video juce sta je pravi C&R skobaljceta?  :D :hammer: :D

Vrh Dno