Skobalj

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam ih pre par sezona dosta dobro lovio!Tada su velika jata,doduše sitnih riba,ništa preko 300gr.,ušla u obalu Dunava,pa sam jedno vreme potencirao nimfarenje skobalja!Teška riba za lov mušicom,ima luda raspoloženja,ne zaostaje za bucovom u tom pogledu!Meni su najbolje uzimali kad pljusnem nimfu posred jata!Tada se podigne i po nekoliko komada.Ako im se nimfa dopadne uslediće napad na nimfu sigurno!Nimfe koje sam koristio,i koje su im najviše privlačile pažnju imale su na sebi tungsten u vidu otežanja!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Skobalj ..

Sale Guitar je izmušičario jednog lepog skobalja pre par dana na Moravi .. biće i fotka uskoro ..

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Moj drug Sale i skobalj sa Morave !

Prilozi

• skobalj.jpg
    skobalj.jpg
    167,1 KB · Pregleda: 471
  • skobalj1.jpg
    skobalj1.jpg
    156,8 KB · Pregleda: 493

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Super ulov :tbumb:
Meni dusu vadi skobalj na Mlavi. Tokom celog dana skuplja nesto na povrsini a ja mu nemogu nista.Nema sta nisam probao, u filmu na povrsini a on me ne ferma uopste.
Tri dana vec idem na isto mesto i corak.Mnogo zajeban igrac.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Nikada nisam mušičario skobalja ali sam čuo da voli da pokupi po površini red tag-a  ...

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Ma sve zivo sam probao,nifu namerno necu jer sam ga tako vec pecao,suvu hocu da uzme. Poceo sam da sumnjam da me cisto zezaju  :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma za njega mora da se ide mnogo na vodu ili da imas srecu i potrefis kada i sta oce da uzme ili da si ga prelovio godinama i znas mnoge finte: gde, kada, sta i kako. S proleča je lakši za uloviti. Jesi li probavao mrave ili možda emergere? Jel znaš možda šta kupi to po površini, za čime se diže?

Sana

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2010.
Broj reagovanja
360
Da nisam naletio na ovaj sajt nikad ne bih znao da postoje rijeke na balkanu gdje je mušica dio ishrane skobalja.
Kod nas to nikako nije slučaj, jedina situacija kad se mrcina odluci podici na povrsinu je predvecerje kad se nalazi u dubljem i mirnijem dijelu korita, gdje rovi po muljevitom dnu u jatima, a sama pojava izlazenja na povrsinu (snazano izvijanje iz vode i natrag) tumaci se kao "ispiranje skrga od mulja i parazita, dok je vecim dijelom dana u brzaku i kupi alge. Jedini uspjesan nacin lova je plovak sa hljebom ili algom.

Eh sad naleti tu i tamo koji novajlija koji ne razlikuje to izbacivanje od lipljena pa potrosi cijeli izlazak na frustracije, mada bi bila posebno iskustvo zakaciti jednog na mahaljku, jer su nerijetki primjerci od po 2 i više kilograma.
O čemu pričam možete pogledati ovdje:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jmcdXSgXTOM[/youtube]

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sana,nije nikakvo čudo prevariti skobalja na veštačku mušicu,problem je što ljudi ili brzo odustaju ili ne pokušavaju da ga prevare.Skobalj,kao i svaka riba ima dane kada uzima sve što mu prođe ispred gubice,a ima i onih opozitnih,najgorih za svakog ribolovca,kad riba ništa ne uzima.Dobro otežane nimfe sa mesinganim glavicama su smrt za skobalja.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Sana skobalj se najcesce na povrsinu ne dize da bi jeo, tacan razlog iz kog to cini ne znam. Naravno ima dana kad to (uglavnom sitniji primerci) uredno rade i tad ribolov na njih moze da bude dobra zabava. Dobro treba da procenis reku njeno dno i navike skobalja u vodi u kojoj planiras da ga lovis zato sto prica zna dosta da se razlikuje od vode do vode.
Po mom iskustvu kad skuplja sa povrsine to je fino i minimalno uglavnom u ne dubljoj vodi od 1m. Kad se 'valja' tj kad se iz dubljih delova digne i tromo se preturi po povrsini to je corak jer nije dosao po hranu.
Kad se hrani nimfama nije neka posebna filozofija izbor muve, a Zvezdanov savet je i po mom ukusu. Pozeljno je imati i imitaciju alge kad je u tom modu (nije retko). Kad se hrani tako sto guli kamen jebao si jeza u ledja ako si nameracen da ga uhvatis jer je veca sansa da ga zagrebes nimfom nego da ga nateras da je pojede.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Nesvakidasnja situacija.........
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n_OzvzXFmGE&feature=player_detailpage[/youtube]

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nije nesvakidasnja situacija . ovako izgleda moravski zimovnik gde grabuljasi plovkarosi pune torbe za par sati .

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
I ako sam odrastao pored J.Morave jos nisam video ovakav zimovnik...pun ko oko.Nego da mi je da znam sta li radi na ovom snimku,dali se hrani ili se zeza?Kad bi znao ne bih imao ovoliki zimski raspust.

Vrh Dno