Smuđ 2010

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
love oni koji su glandi :) bar zivotinje nisu kao mi, da imam 3glavna obroka ili 5 dnejvno, oni jednostavno kada osecaju da su gladni jedu.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Samo vrhunski predatori love noću.....  8)

:D sa ovim se slazem.......ali sam ja predator sa davno izgubljenim instinktom za lov...duga veza je cudo..... :D :D :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nekada sam jako često lovio noću a i opet ću kada sve kockice budu naštimane...do tada samo kada je prilika. Nočni ribolov me greje jednako i kao lov na viđeno (jedno i drugo na svoj način). Na dunavu sam gomiletine smuđa noću povadio ali bile je tu dosta i somova pa i bucova i štuka.

Kada sam smuđa lovio noću toliko bi mi se osečaj razvio da bi svaki kvrc po mamcu osetio i prepoznao dal' je za kontru ili ne, tako je to kada loviš tri godine skoro svaki dan...oko 300 izlazaka na vodu u godini i uglavnom smuđ...Čini mi se da sam malo zahrđo za to ali brzo bi se podmazao  ;) Zadnji put na ušču DTD sam razvalio smuđa i ekipu koja je lovila sa mnom  :D Nije da se hvalim  :lol: ali dobro sam se snašo  :D :hammer: Da ne bude zabune, ne tvrdim da sam neki maestro ff-a ali kada pravilno skontamo neke stvari i kada postanemo jedno sa priborom sve "mistično" postaje prosto ko pasulj.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ja sam razvio malo specifičan način držanja štapa prilikom mušičarenja smuđa!Ruka je savijena u laktu malo,skoro ispružena, ali odvojena od tela!Štap držim veoma labavo,gotovo na granici ispadanja!Ugao strune i štapa je uvek malo veći od 90 stepeni!Na ovaj način osećam svaki titraj na kraju strune,a kontra je kratka i munjevita.Kontra je praktično iz podlaktice,a ugao koji prave štap i struna je veoma opasan po smuđa!Broj promašaja sam smanjio na mininmum!

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
sebastiane, sada si me podsetio kakvo sam smudja upecao nekada. Bilo je posle poplave, tamis je poplavio par ribarnica u Srbiju, voda se isto vracala kroz neki kanal koji je bio pun sitnih riba a i krupnih. Na tom ulazu u tamis ljudi se napecali smudja, ali nije bio velik. Neki nahvatali i po 180 komada, ja se secam da sam brojao jednim mojim prijatelju 183 komada za par sati. U tom periodu ja sam pecao malo nize u dubljoj vodi. Jednom sam dosao i na prvo bacanje udari mi velika riba, tada sam koristio voblere trazeci ribe na dno, uspeo sam samo nekih par metra da je vucem i otkaci se, kada proverim udice vidim da se jedna ispravila. Umesto da zamenin trokuku ja je samo savijem nazad. Pecao sam ukupno nekih 30 minuta u tom periodu imao sam 4 udarca velikih riba i samo zadnju sam uspeo da izvadim, bila je stuka 2,5 kg. E... kada sam video da je stuka, sledecih 2 nedelje isao sam tamo i trazio je kasikama, ali nista, dok jednog dana u sumrak udari nesto i ostade nepomican, kao da je balvan, mozda minut, nakon toda za kratko vreme izvadih najvecu ribu koiu sam upecao na spinnigu. Bio je smudj 7880 grama.

Prilozi

• VIII (Medium).JPG
    VIII (Medium).JPG
    46,9 KB · Pregleda: 212

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala prijatelji musicari, hteo bih na strimera nesto tako zakaciti, cudno je bilo sto je udario on na kasiku a ne stuka, kao sto sam ocekivao.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
aaaaaah!!cestitke komso,ovo je smudjina!!!a da je zgutao strimera....ne znam kako bi ga prizemljio,hahahahah!
extra smudj!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Komadina!
Kod mene je sinoć strimer deklasirao varalicu :lol:Dok su svi spremno dočekali košarkašku utakmicu,čiča je izašao na vodu!Tamo je bio i kolega varaličar i drugar Sale!Voda mala,spora,mutna!Kaže da ne juri,javlja se sporadično!U prva tri zabačaja gubim dve ribe u samoj obali,uglavnom zbog sopstvene greške!Dobri komadi,par,lupili su na istom mestu!Ribe preko kilo i po koje sam pokušao da podignem uz kej povlačenjem strune!Obe ribe su se otkačile čim su napustile vodu!Pizdim,psujem.Pod hitno moram da nabavim meredovče,upravo za ovakve stvari!Nakon toga pravim pauzu,razgovaram sa Saletom,na keju je idila,nigde nikoga!Počinje mušičarenje uoči i uhvati!Svaku ribu koja se izbacila dobio sam u dva zabačaja!Preko deset riba ove veličine napalo je clouser!Fntastično mušičarenje smuđa,po idealnom vremenu za njega!Ovo je definitivno godina smuđa kod mene!

Prilozi

• 117.jpg
    117.jpg
    125,9 KB · Pregleda: 183

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
hvala, komso. Mozda treba da probam i ja na begeju da pecam smudja, imaju i ovde kej, ali manji nego sto je na dunavu  :) kod tebe, zvezdane. Ko zna mozda je i ovde na begeju godina smudja a ja da neznam.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da sam imao vremena par dana nakon mresta smuđa ulovio nih barem jednoga onakvog od oko 8kg ove godine. Vidio sam dva komada u mrestu preko 10kg (od prilie). Tada su još malo bili uz obalu a sada im nema ni traga. Drže se dubine a za to treba čamac i čačkanje brzotonučim kanapom a meni je to malo mrsko za sada.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Mnogo volim da uhvatim smuđa ispred varaličara :D
Sinoć se pojaviše dva tinejdžera sa nekim besnim štapovima i kutijama punim varalica!Pršti smuđ,ali neće na varku!Na malog clousera palo je pet komada od kojih je najveći bio oko 700gr.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Mnogo volim da uhvatim smuđa ispred varaličara :D
Sinoć se pojaviše dva tinejdžera sa nekim besnim štapovima i kutijama punim varalica!Pršti smuđ,ali neće na varku!Na malog clousera palo je pet komada od kojih je najveći bio oko 700gr.

uf, uništio si decu i nabio im komplekse sa parče  dlake na udici  :hammer:  :D

siromasi, toliko su bili uvereni u čudo tehnike da če samo da lovio kada ono trt :hammer:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Neka ih malo,a i bezobzirni su.Čim su se raspakovali počeše da pljuskaju sa nekim glavinjarama po plićaku,a vole da zabace i na moju teritoriju!
Nego,sinoć je Dunav nadošao kao u vreme onih poplava od pre nekoliko meseci!Kaže mi jedan elektranac da će takav talas potrajati nekoliko dana!Potpuno obeshrabren izašao sam na vodu,a utisak je dodatno kvario vetar!Kad sam došao na vodu umalo se nisam odmah okrenuo!Mutljavina,štroka,sočivica,plus ogroman vodostaj!Stavih vidljivog clousera i namestih se na mesto gde okreće voda,tu postoji vrlo malo vodene površine gde voda praktično stoji i po najvećim vodostajima!Ako je negde po jakoj vodi,onda je to tu!I zaista,nakon nekoliko zabačaja osetih lagani udarac na koji nisam ni stigao da reagujem!Sve u svemu,za sat vremena pala su ova dva komada uz par nerealizovanih udaraca!Kako sam se nadao,odlično sam se proveo!

Prilozi

• 120.jpg
    120.jpg
    95,2 KB · Pregleda: 192
  • 121.jpg
    121.jpg
    125,8 KB · Pregleda: 186
Vrh Dno