sebastiane, sada si me podsetio kakvo sam smudja upecao nekada. Bilo je posle poplave, tamis je poplavio par ribarnica u Srbiju, voda se isto vracala kroz neki kanal koji je bio pun sitnih riba a i krupnih. Na tom ulazu u tamis ljudi se napecali smudja, ali nije bio velik. Neki nahvatali i po 180 komada, ja se secam da sam brojao jednim mojim prijatelju 183 komada za par sati. U tom periodu ja sam pecao malo nize u dubljoj vodi. Jednom sam dosao i na prvo bacanje udari mi velika riba, tada sam koristio voblere trazeci ribe na dno, uspeo sam samo nekih par metra da je vucem i otkaci se, kada proverim udice vidim da se jedna ispravila. Umesto da zamenin trokuku ja je samo savijem nazad. Pecao sam ukupno nekih 30 minuta u tom periodu imao sam 4 udarca velikih riba i samo zadnju sam uspeo da izvadim, bila je stuka 2,5 kg. E... kada sam video da je stuka, sledecih 2 nedelje isao sam tamo i trazio je kasikama, ali nista, dok jednog dana u sumrak udari nesto i ostade nepomican, kao da je balvan, mozda minut, nakon toda za kratko vreme izvadih najvecu ribu koiu sam upecao na spinnigu. Bio je smudj 7880 grama.