Smuđ 2010

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Iznenadjen sam veličinom smudja sa fotke  ,ovde na Tamišu više ni ribokradice nemogu da uhvate tolikog smudja ...

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
I kod nas ima krivolova.Uglavnom su to "ribolovci" koji hvataju nedorasle primerke. Sreca pa nema mreza i struje inace bi bila pustos.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Markovic je napisao(la):
Sreca pa nema mreza i struje inace bi bila pustos.
Ovo je vrlo bitna stvar!Ako nema mreža, ne čudi me da ovako krupne ribe ulaze u obalu,pa čak i preko dana!Mreže su strašna pošast,a čini mi se da će biti još gore koliko su se pomamili na nekim terenima!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ekoljuba je napisao(la):
Šone je napisao(la):
Iznenadjen sam veličinom smudja sa fotke  ,ovde na Tamišu više ni ribokradice nemogu da uhvate tolikog smudja ...

Gresis Sone!

Figurativno sam opisao situaciju da se ove sezone ovde niko nije pohvalio da je uhvatio nekog većeg smudja od možda jedva u meri na celom potezu od brane do mosta  ...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Šone je napisao(la):
Figurativno sam opisao situaciju da se ove sezone ovde niko nije pohvalio da je uhvatio nekog većeg smudja od možda jedva u meri na celom potezu od brane do mosta  ...

Šone, ove godine posle onog višemesečnog trovanja u Tamišu je ostala samo sitna riba... Sitan šaran, sitna štuka, sitan smuđ, sitan bucov... Krupna riba je jednostavno nestala ili pobijena, ostalo je samo nešto malo riba preko kilograma koje sam ja video ovde dole kod mene :'(

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Dobro na tom potezu ispod brane moguce da su slabi ulovi, mislio sam na Tamis u globalu jer sam prolets u par izlazaka na druga mesta imao nekoliko lepih smudjeva. Na tom potezu koji spominjes lepo sam pecao smudja i bilo je krupnijih ali pre 4-5 god. a sad!?  :-\

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Da ,kod Milančeta je ubedljivo najgora situacija zbog tih trovanja ribe kod Pančeva .. užas

Ma Ljubo znaš i sam da je ova pozicija bila prava meka za smudja ,što bi se reklo hot spot ,dubina ,most ,pa ono ostrvce potopljeno ,brana beton..potopljeni betonski stubovi ,pozicije gde mora da bude smudja i gde ga je uvek bilo  ,medjutim ove godine mrka kapa ,samo su ribolovci (na muvanje najčešće) dobijali one ispod mere i jedva u meri .Ranijih godina Ribolovci su namenski dolazili ovde recimo samo da bi ganjali smudja ,znaš i sam.Sećam se dobro pre jedno 5-6 godina u sred dana neki dečko na leptira (spinnera) dobija ispod mosta smudja od kakvih 3-4 kg ..Ne sporim da  verovatno kao što i sam kažeš negde na Tamišu po nekom granju itd još uvek ima lepog smudja ..Veliki je Tamiš i sigurno negde krije lepu ribu ..

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam bas danas bio do ribolovackog drustva, ovi ribolovci pecaju iskljucivo na Tamisu i mogu reci da se pohvalili lepim smudjevima, ali svi su bili upecani na gumice (twistere), to se podrazumeva, upeca onaj koji ume da lovi smudja.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
..Ne sporim da  verovatno kao što i sam kažeš negde na Tamišu po nekom granju itd još uvek ima lepog smudja ..Veliki je Tamiš i sigurno negde krije lepu ribu ..

Na to sam i mislio!

A da ima krivolova ima, stuke ribolovci masakriraju a smudja i druge ribe stujarosi, mrezarosi i druge lopine, koje upravljac namerno tolerise jer su u talu. Na Tamisu sam bio ove godine nekih 5-6 puta, cuvara ne vide. U stvari video sam ih dvaput u zivotu a jedno vreme sam bas dosta pecao na Tamisu.

Vrh Dno