Smuđ 2012

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja sam malo poranio  :lol: Belly B. sam odneo kući i vratio se loviti još malo sa obale....igrao sam se sitnim klenovima i onda ugledam senku smuđa kako dolazi iz dubine i postavlja se na prelaz dubine i plićaka. Taj je zreo za udicu, kontam! Osmica je sklopljena još jer nju planiram tek kada se skoroz smrači koristiti ne bi li prevario neku veču ribu...vežem ja na predvez H&H Clousera (sivo belog) od 15cm i to bacam četvorkom od 7'7'' stopa  :hammer: ma kakvi problem, leti to samo tako...puštam da potone i jigovanje po dnu....provlačim ga u blizini ovog smuđa i senka ribe se zaleće i u trenu osetim teret na štapu...kontra brza i sigurna i riba je uskoro na suvom...kako se lepo savija ovaj prutić  ;)

Prilozi

• Smuđ i F2.jpg
    Smuđ i F2.jpg
    71,4 KB · Pregleda: 784

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
lepo lepo svaka cast....e koliko nas razmislja o takvoj vodi kao tvoj bled....igras se sa klenovima pa cepis smudja sarka ili stuju ne bitno sta naidje :doh: :doh: :doh: :doh:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Još samo da vam se razmnože ona 2 bucova.  :lol:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Bucova je bilo oko desetak ali posle ove zime nije se vise ni jedan pokazao. Mislim da su nekako nestali.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Izeli ih .... :D mada se ja pitam gde su veliki smudjevi, jos su negde u dubini a i sarana danima nema bas na vidiku ko inace. Juce samo dva u nekom uzurbanom prolazu. Cilj mi je i jednog velikog smudja zapeti ove godine ali to ce da vidimo. Joce sam prvi put imao i linjaka sjoro na udici. Dotaknuo je glo buga usnama i predomislio se. Da ga je usisao bocnuo bi ga u trenu jer sam bio na idealnoj poziciji.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Moj učenik...  ::)  Smuđ 3,20 kg 67cm bijeli strimer sa otežanim očima,subota prvi sumrak oko 20,00 sati. Njegov prvi fly smuđ.

2012-08-18-078Medium.jpg

Moraću početi naplaćivati sate fly fishinga inače...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Sinoć sam konačno obišao neke stare terene na Dunavu koji su mi bez čamca nedostupni, sa starim bojama strimera na koje se lovilo tako davno da sam i zaboravio kako to izgleda kad smuđ udari  :(. Osim Nekoliko sitnih kvrceva sitnog balina i jedan urednog "promašaja" djede balina koji se zaletio na prvi pad strimera na vodu i eto ovaj retur-mališan jedva u mjeri konkretne ribe nije bilo.
No nije bilo dosadno nešto se ipak dešavalo da me podsjeti na dobre stare dane od prije par godina kad sam na tom potezu redovno lovio smuđa.
DSCF8942Medium.jpg

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Gledam ovu temu i zaista vam se divim na volji koju imate da lovite smudja na fly. Meni je to totalno neproduktivno pecanje i poprilicno gubljenje vremena. Da ne shvatite pogresno, naglasavam da je meni takav osecaj, mozda zato sto sam ga mnooogo lovio varalicama. A i osecaj kada smudj uzme twistera na 8-10m dubine i 30-40m daljine je neprevazidjen, ne bih kvario utisak sa fly priborom. :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Polako Gogo,njegovo vreme tek dolazi.
Simsone,slažem se da je na našim opustelim vodama hvatanje smuđeva porcijaša jalov posao.
Moj najveći smuđ nije imao ni dva kilograma;iz perspektive varaličara mršav ulov,ipak,ta riba mi je gotovo izbila štap iz ruke u napadu tik ispod površine vode.To,i sve ostalo iz širokog dijapazona smuđevih napada na strimer takođe ima svojih čari.
Kada sam počinjao da se bavim ribolovom, meštani Kladova su na mestima na kojima ja sada lovim smuđeve u meri,vadili ribe lepih dimenzija.Na pet metara od obale.Sistemsko izlovljavanje i krivolov učinili su da je mušičarenje smuđa na mojim terenima i najmanje neproduktivno.Gotovo sam ubeđen da u poslednjih nekoliko godina po broju ulovljenih riba na strimer,smuđ kod mene drži prvo mesto.To,što su to uglavnom nedorasli primerci najmanje ima veze sa ovime što mi radimo.Uostalom,na you tube-u ima dosta klipova o uspešnom mušičarenju smuđa na zaštićenim vodama uređenih sistema.

Vrh Dno