Snap hook

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ovo mi je vrlo zanimljivo samo ne znam kako utiče na prezentaciju i sl. Brzo menjanje muve bez vezivanja čvorova, idealno!!! Imate li nekog iskustva sa ovim?

http://www.taimen.com/sr/rs/product/snap-hook_99930448/102952

Ritchie3

Senior member
Učlanjen(a)
24.07.2013.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Ovo mi je vrlo zanimljivo samo ne znam kako utiče na prezentaciju i sl. Brzo menjanje muve bez vezivanja čvorova, idealno!!! Imate li nekog iskustva sa ovim?

http://www.taimen.com/sr/rs/product/snap-hook_99930448/102952
Pozz ! Koristim to već neko vrijeme i meni se sviđa. Imaš ih raznih veličina pa ako odabereš pravu veličinu nebi trebalo smetati, ali ja ionako nisam zahtjevan :) . Kupujem mustadove kod bogdana gawlika ...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja sam isto mustadove kupio ali na e bay....uzeo sam velicinu 2 za moje popere i gurglere zabice i sta ti ja znam vec...dobra stvarcica mada sledeci put kupujem najveci model 3...kod bassa je dobra fora ili bucova ne smeta,ali za neke druge riba ne verujem da cu koristiti...

Ritchie3

Senior member
Učlanjen(a)
24.07.2013.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
ja sam isto mustadove kupio ali na e bay....uzeo sam velicinu 2 za moje popere i gurglere zabice i sta ti ja znam vec...dobra stvarcica mada sledeci put kupujem najveci model 3...kod bassa je dobra fora ili bucova ne smeta,ali za neke druge riba ne verujem da cu koristiti...

Meni bi isto dobro došla i trojka ali nisu imali kada sam naručivalio ... Možda sam si umislio ali ne volim koristiti to za klena ... Zna mušicu ostaviti u nekom neprirodnom položaju pa dok ja primetim puno vode prode ;-)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Meni je bila ideja da koristim na dubljim delovima reke, kada se peca nimfama i strimerima.  Kada dođeš na takvo mesto, vežeš snap hook i na brzinu izmenjaš par nimfi i strimera, mnogo je brže nego vezivati sve posebno. Čak bi u obzir došle i mokre muve, ne verujem da bi im smetao snap hook. Kod suvih muva je već druga stvar, to će morati da se proba ali sam gotovo siguran da neće valjati.

Ritchie3

Senior member
Učlanjen(a)
24.07.2013.
Broj reagovanja
0
Baki , isto mislimo :) ... Za strimere je ok, ali suhu radije povezem direktno ... Meni je dobro i na mokrim jer koristim dosta velike na dravi :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Da ..nimfe sam zabiravio..za oranje po dnu isto moze...

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
gegula je napisao(la):

Gegula, ja koristim modele 2 i 3 ali je model 3 manji od modela 2.
Tako ako ti treba veci model od 2 onda uzmi 1.

Inace odlicna je stvar, ja ih koristim za pastrmske nimfe i manje strimere.
Brza izmena a i nimfa mi je slobodna pa "landara", tako da mislim da mi i to utice na lovnost.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ove sto sam ja uzeo je upravo obrnuto,evo pogledaj....
http://www.ebay.co.uk/itm/1-x-PACK-OF-MUSTAD-SNAP-HOOKS-3-SIZES-/221414468036?pt=UK_SportingGoods_FishingAcces_RL&var=&hash=item338d54a9c4

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
A Ja ove..  :D

11glfra.jpg

Ritchie3

Senior member
Učlanjen(a)
24.07.2013.
Broj reagovanja
0
Eko dobro kažeš, ja imam iste kao ti ... Što je veći broj to je snap manji ... uglavnom što više reći nego da je to dobra stvar :)

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Jos kad kidam nimfe kad bi nekako moglo one da se spasu bilo bi odlicno  :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja sam dobio pakovanje 25kom u plasticnoj maloj kutiji na kao vi u kesici

Vrh Dno