Soft Head - fly finish (Loon Outdors)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Za mene novina, za neke od vas možda i nije, danas sam dobio jednu veoma efikasnu zamjenu za epoxi ljepila-smole, zove se Soft Head, poliuretanska (vodena) baza pa stoga nema neugodnih mirisa... moguće nanošenje više slojeva sa vremenskom pauzom od  5-10 minuta između slojeva. Jednokomponentna masa veće gustine pa je primjena jednostavnija, nema mixanja i brzopoteznog nanošenja. U čepu bočice je kist i s njim se nanosi na glavu muhe ili dijelove gdje je potrebno. Prozirna je a postoji i crnoj varijanti. Po potrebi se može razrijediti sa par kapi isopropylnog alkohola a prisustvom topline ubrzava se sušenje. Nakon što se završi nanošenje nezahtjeva konstantno okretanje kao epoxi, dosta se dobro drži "na okupu", a nakon 20-30min spreman je za korištenje.
Isprobao sam ga na jednom malom strimerčiću i čini se kao zahvalna komponenta u finiširanju muha ovoga tipa.
Evo ovako to izgleda uz završenog strimera.
P.S. E da cijena je veoma prihvatljiva ja sam ga platio 5 eura

Prilozi

• soft head strimer.jpg
    soft head strimer.jpg
    180,8 KB · Pregleda: 228

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja nikako da ga poručim - čisto da probam. Mada ne znam zašto bih pored epoxy-ja. ???

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Sigurno je jednostavnije od nišanjenja pola-pola.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo možda se ovdje bolje vidi - prozirnost, oči su potpuno prekrivene Soft Headom i nije ni mutno ni bjeličasto.
Kao što su rekli u opisu proziran je, a što mi se još više sviđa nema mjehurića zraka koji znaju biti kod mješanja epoxija.

Prilozi

• soft strimer.jpg
    soft strimer.jpg
    230,9 KB · Pregleda: 166

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
To za mehurice je tacno. Drugo, uvek jedne komponente izadje vise iz tube. Trece epozi nije toliko brz u susenje pa okrecem musicu po 5 minuta, a ukoliko napravim malo vecu kolicinu, bacio sam materijal. Trazim mu pametnu zamenu, mozda je to bas ovaj preparat. 
Koliko mu vremena treba da zadrzi oblik, koliko do potpunog susenja i koje je gustine u odnosu na epoxi ?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
compshop je napisao(la):
To za mehurice je tacno. Drugo, uvek jedne komponente izadje vise iz tube. Trece epozi nije toliko brz u susenje pa okrecem musicu po 5 minuta, a ukoliko napravim malo vecu kolicinu, bacio sam materijal. Trazim mu pametnu zamenu, mozda je to bas ovaj preparat. 
Koliko mu vremena treba da zadrzi oblik, koliko do potpunog susenja i koje je gustine u odnosu na epoxi ?

Po meni je gušći od epoxja, no malo gubi na volumenu sušenjem, zadržava oblik vrlo brzo, a u opisu kaže da je za 20-30min spreman za korištenje, ja sam ga nanio u 2 sloja sa pauzom od 5min između slojeva, a značajno je to što mi ni blizu ne bježi(ne curi) kao epoxi (10-15 minutni) ako koristim epoxi koji brzo hvata onda opet moram prebrzo raditi, tako da praktično do sada nisam našao niti najmanje zamjerke za Soft Heada nego samo prednosti u odnosu na epoxi, jbte hvalim ga ko da imam proviziju od prodaje  :D. Ma zadovoljan sam pa valjda zato, a i ja sam imao problema sa količinom epoxija koju zamješam, stalno sam bacao, a ovdje ako hoću i ultra malu glavicu raditi nemoram mješati više no što mi treba, stalno me je zezala količina ako istiskam premalo nemogu ga ni izmješati kako trebam ako je više bacam...

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
To da je laksi i brzi za upotrebu, a i da se manje baca nego epoxi je razlog sto sam pre nekih desetak dana trazio takav proizvod ovde u Srbiji. Simps mi rece da Ameri zajebavaju i nece da salju takve hemikalije, pa se nadam da ce ovi iz zapadne Evrope nece da prave slicne probleme i da ce nasi trgovci moci da uvezu takve stvari.
Ja sam imao ovakvu stvarcicu na umu iz razloga sto volim da cesto u vrlo malim kolicinama mackam muvu radi ojacanja, npr ispod biotsa, u tacki motanja pera za parachute.......

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Molim te gdje je to najbliže za naručit

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
gringo je napisao(la):
...Ja sam imao ovakvu stvarcicu na umu iz razloga sto volim da cesto u vrlo malim kolicinama mackam muvu radi ojacanja, npr ispod biotsa, u tacki motanja pera za parachute.......

Za ovakve stvari ti je neprikosnoven stari dobri "head cement" što bi vraća ameri rekli. Tanak, jak i brzo se suši. Lakovi za nokte su rezervna i mnogo gora varijanta.

Vrh Dno