Sonik 3#4

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Slazem se uopsteno to o kvalitetu cekrka,ali 300e za cekrk je previse! pa da je od 18-to karatnog zlata pa ajd,al ovako...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako je cekrk namenjen za slanu vodu i žestoke i teške beštije mora da bude vrh vrhova....inače za naše potrebe na našim rekama sve što je od 300 € pa na više je luksuz pa ako nekom nije problem što ne bi povečao svoj užitak. Imaš lovu, nešto ti se sviđa i uzmeš jer "ima se može se"...u suprotnom logično da gledaš da nabaviš nešto što če te maksimalno služiti za paru kojom raspolažeš.

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
Ako je cekrk namenjen za slanu vodu i žestoke i teške beštije mora da bude vrh vrhova....inače za naše potrebe na našim rekama sve što je od 300 € pa na više je luksuz pa ako nekom nije problem što ne bi povečao svoj užitak. Imaš lovu, nešto ti se sviđa i uzmeš jer "ima se može se"...u suprotnom logično da gledaš da nabaviš nešto što če te maksimalno služiti za paru kojom raspolažeš.
Pa upravo to Seb. Misljenja sam da ako neko od nas stvarno ima realnu potrebu za cekrkom od 300e on ce jednostavno morati da priusti sebi jedan takav ukoliko zeli u ribolov. Vecina nas peca na takvim vodama gde nam cekrk sluzi samo kao skladiste kanapa i ni za sta drugo, tako da posao zavrsava kako jedan od 10e tako i onaj od 300e e sad, jedno je potreba a drugo merak ili zadovoljstvo a kako se kaze, svako zadovoljstvo se placa :) 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Tako je Grujane moj. Ima jos nesto, stap je malo precenjen na balkanu pa to smesno izgleda stap neki T&T a cekrk krsina neka....jednako ces uspesno loviti i bacati stapom od 150€ i stapom od 1150€ ako si ga upario kako treba sa.pratecom opremom. Zato kazem ako imas 300 za stap imas bar 200 i za cekrk. Ako se vec ides nekog luksuza idi do kraja...to ti je ko ovde kod nas neki bolidi zakreditiraju se i kupe BMW 5 novi ili kakav blesavi Audi jer jos zive kod mame i oca i skoro svu placu koju nagrebu daju na auto, tankaju samo po 10€ jer nemaju za pun tank itd. Skrtare na hrani, nose samo jedan par air max2 jer je.opet postalo popularno, dve trenerke i.suskavu jaknu i zlatan lanac.koji su dobili.od.tetke.iz svajcarske....e to je snobizam i mizerija nasega drustva. Duvanje i gluma.
Naravno, oni koji stvarno imaju e oni su prema takvima duvatori ali bas je to je krivo...onaj koji moze da si priusti i treba da si priusti neki luksuz ako mu je do toga...merak se placa.... I sad.daj molim te kakva je.logiga kupiti neki nov Sage One i cekrk od 30€. Ako mu za sicu od ribe kakva se lovi kod.nas ne treba cekrk sta ce.mu.i ultra motka kakva je One. Da me ne.protumaci neko.pogresno kakva je inace vec.tradicija u nasem.narodu. Ne tvrdim da moras.kupiti skup cekrk ako imas skup.stap nego ne.prenemazi se kao skupo mi sta ce.mi....ako ti je ok za stap dati 700€+ onda ne.kenjaj kao.za cekrk je previse 300. Kupis sta ti se avidja...ako ti se svidja.od.30€ ok samo mi.ne.prodavaj pricu kao nije vredni sta ce mi....ako to tvrdis za mene.je.i.automatski.logicno da nema smisla dati 500€ za stap ako ti je za cekrk optimalna cena 50€.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Seb,ja mislim da  je 300 previse za cekrk u trentunim uslovima  vecinje ljudi ovde. Ima jako lepih i nasmikanih cekrka i do100e.

Video si licno ono moje govance od 200 e, jes Byron # 2,ali Simps mi provali da je ipak ''Kinez'' iako iz Austrije :'(. Malosam cackaosraf a rezultat

Seb si licno video,otili sraf i jedan lager u travu. Pre toga je izgubio onaj prijatan zvuk u kontra smeru a nisam ga dirao nista. Na svu srecu funkcio

nise i sa onim jednim lagerom unutra a jedina uteha je sto je vanredno lepcekrk i ukras na stapu.

U Nemackoj sam  gledao po radnji Hardy cekrke,sve do oko 300 e,ko mi garantuje da nisu ''Kinezi'' ? Evo covek ovde kupio  lep Hardy cekrk i

skup bas a Kindzos :doh:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  I da,zasto natrpali onoliko lagera i  extra kocnica u cekrku #2,namenjen  stapu  koji je opet namenjen ribi za kojusesve resava  rukom a
cekrk sluzi logicno kao magacin. Nikad ne bih puko te pare da nije uparen  komplet bio i da nisam zurio. Evo Orvis Battenkill mali 50 e,sta mu fali?

Opet, varalicari idu drugom logikom,''stap  mora da bude vrh a masine se menjaju i izlaze iz pomodarstva non-stop  noviji modeli zato mnogi i
zapostave  vrhunske masinice''.

Musicarski stap ako je vrh.  i cekrk bi trebao da bude solidan,samo sto  dobar cekrk  moze duuugo da traje,pa ko ima para moz da se isplati kupiti
neki cekrk vrh. jer ce cuvati godinama i nece biti ''demode''. Znaci jedino ako kupujes cekrk za ''penziju'' isplati se dati velike pare.

Sta Seb ako neko voli da menja non-stop pribor,i uvek bi neki lepsi cekrk od 300-500 e  :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ih bre Mafke pa ne kupuje se cekrk po izgledu vec po kvalitetu. 100e je najgora moguca cena za cekrk jer ne mozes da kupis nista sto valja vise od onog od 50e. Hocu reci da se po kvalitetu nimalo ne razlikuju onaj od 50 i onaj od 100e.

Za 150-160 vec imas korektne cekrke a od 200 pa na vise one odlicne.

Nemam pojma ko je i koji je Hardy kupio ali sve je moglo da mu bude jasno po ceni ako je kupovao u radnji. Hardy ima par novijih modela sa dalekog istoka a oni stari svi su Made in England, svi do jednog.

Varalicari ne idu drugom logikom vec je u varalicarenju masina ta koja trpi najvise i retko koja sastavi 3-4 godine ozbiljnog varalicarenja. Pa cisto iz prakticnih razloga se menjaju masine jer se razvale nacisto a ne zbog pomodarstva i novih modela. Sve si pogresno zakljucio.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Ovo s varalicarenjem ima logike sto si napisao,priznajem. Bojane,ti preskupi cekrci su uglavnom i lepi.

Ja sam samo razocaran sto se upecah na Austro-Kineza od 200 e,samo je lep a od kvaliteta nista brate veruj mi. Zasto bre 200e za wt 2 ?

Ajd sto je lepo uparen u svakom smislu sa stapom ( balans-elegancija ),ali ocekivao sam da ta igrackica puna lagera traje X godina a sada

je samo lep magacin za kanap . Nekad je imao preciznu kocnicu kao sat,nit sam ga forsirao niti sta :( . Gledam stari akani BATTENKILL L. Arbory,ma,ni da mrdne delic mm,kao da je  sad iz kutije  izvadjen.

Znaci 200e nije garncija za kvalitet :doh:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Mafke,da se ne radi mozda o ovom cekrku?
http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/fly-reels/fly-reel-hardy-ultralite-3000-cc

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
black panther je napisao(la):
http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/fly-reels/fly-reel-hardy-ultralite-3000-cc

Ma jok bre,trenutno se zalim na Byron od 200 e,kao Austria made. Vidis sta sam napisao iznad ? Ma u buduce samo Svabovi me interesuju

od cekrka ali original,pa makar i polovni .

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
200e jeste garancija za kvalitet budi siguran, ali naravno cekrk mora da ima "pedigre" a to svakako nije Byron. Rossler je trgovacka kuca a Byron njihov Brend iz Kine, samo malo da si se raspitao pre kupovine ne bi platio taj cekrk 200e. Oni i sad imaju egzibicije kineza od 200+ evra.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
black panther je napisao(la):

Pa i da se radi o tom cekrku lepo pise da je razvijan i dizajniran u Engleskoj, sto u prevodu znaci pravi se u Kini. Taj ko je ocekivao da je i pored takvog natpisa cekrk Made in England je za danasnje uslove nepismen.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Pa i da se radi o tom cekrku lepo pise da je razvijan i dizajniran u Engleskoj, sto u prevodu znaci pravi se u Kini. Taj ko je ocekivao da je i pored takvog natpisa cekrk Made in England je za danasnje uslove nepismen.

Vidi se bre ''na oko''da Kinez  :doh:. Bojane ,ishitrio sam kao balavac jer sam zurio da probam  stap klase 2 ( nisam spavao predhodnu noc zbog tog kompleta,jasno ti je onda sve ). Nisam mogao da cekam drugi cekrk a i mislim da nije tada bilo lako doci do tih malih 2-ki.Porucen iz Austrije
i ja poklonih poverenje. Nista sad,vrsi posao za 2-ku jer sve resavam rukom (sitna riba ).

U buduce (uskoro) se informisem direktno kod tebe a mozda te i obidjem kada budem kupovao komplet #6/7. Tu ce trebati ''masina'' radna jer ce biti namenjen komplet  moravskim mrenama,stukama  a i morskom ribolovu. Ocekujem tvoju pomoc kao i uvek  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Mafke burazeru nisi me skonto'... Kazem ako ti se svidja neki koji kosta i 10€ i turis ga na stap od 750€ je meni ok ali ne prodavaj mi pricu da ti je zao love i da nema smisla...ako ima smisla da lovis klenove od 500grama na skupu pritku  ima smisla i da koristis fin cekrk od oko 200€. 

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Seb braticu,isprsio sam se 200e i nisam dobio kvalitet ,samo estetiku.Video si i sam.Malo sam ljut i konfuzan.
Voli te brat.

Vrh Dno