Šta kaže Orvis?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ramplinstinski je napisao(la):
Posedujem jedan njihov stap, Orvis silver label 6# tip flex 9 ft. - proveren i pouzdan stap. A blank mu je pravo "mastan"  :tbumb:
takodje imam silver label TL #4  8.11ft  i prezadovoljan sam sa njim  :tbumb:

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Al' gledam nesto ovog ZG Heliosa #4 tip flex 9 ft., cudo od stapa :respect:...mozda ga i zadrzim za sebe  :yeswink: :blues:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ramplinstinski je napisao(la):
Al' gledam nesto ovog ZG Heliosa #4 tip flex 9 ft., cudo od stapa :respect:...mozda ga i zadrzim za sebe  :yeswink: :blues:

Ma nije cudo samo ce cele ove godine nositi Kudo Award u kategoriji stapova koju dodeljuje Fly Rod & Reel magazine. :bye:

Mene cudi kako ti to do sada nije palo na pamet, a ako ga das na 12 rata, uzimam :)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Sto slatke,valjda skupe muke...isti si ko i ja,pazario i vata ti prasinu...Ja moje nebi prljao ni sa tvojim babuskama...Mada mozda je Orvis i pravio Heliosa za babuskarenje  :) ;) :D :D :smoke: :hammer: :whistle: :yeswink: :tbumb:

Cek samo da mi dodje "ONE"(bice meni OOOOOOOOOOOH NEEEEEEEEE po novcaniku) :'( :-[

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Dzabe ti sve to ako nije ovako........ :p :smoke: :D :bleh: :bye:

Prilozi

• DSC00293.jpg
    DSC00293.jpg
    59,1 KB · Pregleda: 181

dugi

Junior member
Učlanjen(a)
18.08.2008.
Broj reagovanja
0
Pozdrav,
Imam jedno pitanje, a postavio bi ga ovdje da ne otvaram novu temu.
Naime, dobio sam jedan Orvisov štap model HLS dužine 9".
Na njemu piše jedino HLS graphite i ima tzv. fighting butt.
Da li netko možda zna dali se radi o sedmici, osmici ili devetki ?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Orvis HLS(hight line speed) je malo starija serija koja je bila sam vrh pre nekih 15god.
Nemoj bas da mi verujes ali mislim da je ili 5 ili 6 klase jer je HLS u klasama 7,8,9 radjen u duzini 9,5ft.
Najbolje je da nadjes nekog kolegu koji ima kanape u razlicitim klasama, i da isprobas.

dugi

Junior member
Učlanjen(a)
18.08.2008.
Broj reagovanja
0
Ako ga mjerim sa fighting butt-om ima i moj 9,5 ft. Siguran sam da nije 5 i 6, to se odmah vidi.
Također, prve dvije vodilice su mu klasične okaste, a ne zmije. Sumnjam na osmicu il devetku, malo mi je prečvrst za sedmicu.

Nepoznam nikoga tko ima špagu osmicu i devetku da isprobam, a oboje mi se neda kupovati.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Imas tu jos par varijanti. Ili nadji nekog ko zna izvrsiti CCS merenja ili probaj sam , u sustini i nije toliko tesko a isplati se jer imas dobar stap i ne valja da lezi... :)
Druga varijanta je da uzmes neki Shooting head tezine 20-22 grama i duzine oko 11 metara. Probaj sa celim SH i ako ti se cini da je pretezak, seci pozadi sve dok ne dodjes na zeljenu tezinu, jer ako je stap teze klase ko sto kazes, onda je koriscenje shooting head-ova i pozeljno jer ces ionako bacati vece musice.

Vrh Dno