Stap i sargarepa

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Nije ono sto se kod nas prvo pomisli kad se kaze "stap i sargarepa" :doh:

Evo linka:

http://www.cellucomp.com/

Procesljajte malo po sajtu - veoma je interesantno, a ja vam posle kazem koliko kosta takav stap.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Cuo sam za kombinaciju sa biljnim vlaknima iz sargarepe u stapovima. Nasuprot prvim reakcijama da ne sme da se ostavi stap da ga glodari ne pojedu  :D, secajuci se biomehanickih odlika biljnih vlakana sa predavanja iz botanike prica o tim vlaknima u stapovima mi nije nelogicna, ali kao i sve ostalo sto je novo, i ovo je jos u fazi razvoja i treba ispratiti kako ce se razvijati i biti prihvaceno.
Ako prodje, to ce biti strateska prilika srpske poljoprivrede. :D

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Sad videh da nema bas mnogo na sajtu o materijalu od koga prave stap - elem, bilo ovde po novinama - to je neki kompozit koji se dobija iz sargarepe!? Jebem li ga kako i zasto bas od sargarepe ali neko ce valjda od hemicara (Lucky) ili fizicara moci da nam objasni to. Koliko sam skontao materijal je 95% sargarepa i dodaju malo grafita i to je kao san snova.

Prvo ce da prave opremu za pecanje pa onda za golf - ipak je to Skotska. Momci su ja mislim hemicari i napravili kompaniju, dobili neke pare od vlade i krenuli u biznis. Cena stapa - prava sitnica - 500 funti!!!.

Mozemo svi da se skupimo, ucipimo se sa nekom kintom, kupimo jedan stap, damo ga nekom od nas na koriscenje (ima li dobrovoljaca :D), ali ko ce najbrze da ga polomi - onda Lucky, kao hemicar, uzme ostatke, provali od cega je i kako napravljeno, posadimo sargarepu pored Nisave, pocnemo proizvodnju i obogatimo se. Sta kazete za biznis plan :tbumb:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
pedjabg je napisao(la):
Ako prodje, to ce biti strateska prilika srpske poljoprivrede. :D
Sjajno
Moram da priznam da sam šokiran i zabezeknut materijalom  :eek: :eek: :doh:
Problem je što mi zaista ništa pametno ne pada na pamet od čega je napravljeni zašto baš šargarepa :-\ :-\ : Ludilo, moraću da se pozabavim ovim, mnogo me kopka u čemu je trik! A što se tiče ispitivanja, koja bi ja izveo, pa onako iskreno....zaboravite Ovi moji u su pre par meseci nabavili analitičku vagu i pali u nesvest kao aaaaaaaaa imamo najzad :doh: Ozbiljna eksperimentalna nauka zahteva ozbiljne aparate, a kod mene na fakultetu ih nema. Zato sam ja izabrao put teoretičara drkačije, sedim, razmišljam , povezujem, smišljam ideje, koje nemogu da realizuejm zbog nedostatka sredstava, ali sve to što sam napisao jne zahtebna nikakva ulaganja, mislim na teoretisanje.. Ma milina.....
Druže Bogdane, koliko košta ova perverzija ???

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
;) ;) ;) ma boli te uvo za laganje,
pogledao sam linkove i tamo zaista piše šargarepa. Osnovni materijal je celuloza, ali celuloza je osnovni sastojak ćeijskih zidova svih viših biljaka. Zašto baš šargarepa  ??? ??? ??? Ma ludilo, aaaaaaa
možda zbog narodne pesme
Šargarepo ti ne rasteš lepo,
dole tanko a gore debelo

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
E Lucky, Lucky...
Kao psichobilly, a ovamo narodne pesme, ts, ts, ts... :hammer:
Elem, evo malog doprinosa:
:)Dve seljanke vade repu i odjednom jednoj nesto zape, upre ti ona jace jednom, dvaput i izvadi dugaaacku repu sa dosta jakog korena sa sve zemljom, i rece onoj drugoj:"Gle, more, ova k'o u mog Milojka", a druga ce: "Tako velika?" "Jok, more, tako prljava". ;)
Izvinjavamn s eako nekog vredjam nepristojnoscu. :-\
Elem, sto sargarepa, nmi meni nije jasno, mozda zbog neke odredjene duzine ili debljine biljnih vlakana? Tu vec treba neko iz botanike...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako od šargarepe rade mušičarce onda če od repe da rade one močuge za tune, sabljarke i morske psine  :hammer: :D

heheh...zanimljivo!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Ovo mi daje opasnu ideju. Pocecu da pravim musice od povrca za jednokratnu upotrebu. Verovatno bi bile zanimljive klenovima, a da ne pricam o vocnim. roflmao!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D nemoj da se suzdržavaš niti od voća  :D :D pogledaj moju...nikad realniju "MUVU" nisam navezao!  :hammer: :hammer: :D

Zamisli tek male jednodnevke, kapneš na udicu malehnu kap super lepka i na nju jednodnevku ili bilo šta drugo nalepiš....to je hiper realizam u "vezanju"  :D :D :D :D :D :hammer:

oprostite što odosmo malo izvan topica  :) ...(šala mala) ::) :D

Vrh Dno