Štap LOOP AEG 590-3, #5 - sa kojom rolom i šnjurom upariti?

elo

Newbie
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Broj reagovanja
0
Potrebna mi je mala pomoć, odnosno savjet iskusnijih kolega, obzirom da sam početnik u mušičarenju.
Naime, u nekoj trampi nabavio sam štap LOOP  AEG 590-3, #5 i treba mi savjet koje kolo/rolu/čekrk da uparim sa njim, kao i šnjuru. Znam da je logično da štap, čekrk i šnjura budu iste klase, a i preporuka je da bude isti proizvođač, ali sam čitao da svako kolo ne odgovara svakom štapu, kao ni šnjura, pa bi volio čuti mišljenje nekog ko ima isti štap ili je bio u prilici da ga koristi, koje kolo i šnjura bi bila odgovarajuća.
Usput da li bi ovom štapu odgovarala kombinacija Rola-čekrk GUIDELINE-REELMAST veličina 5/6 sa WF šnjurom marke Cortland.
Da ne zaboravim, budžet za rolu mi je oko 100€.

Unaprijed hvala za korisne savjete i preporuke

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nadam se da če ti moj savet biti od koristi...ali, to je moj subjektivni savet... ok?! što se tiče čekrka... samo što se težine čekrka tiče, to moraš ti da odlučiš da li ti se dopada ili ne. Balansiranost, ovoliko grama težak ili onoliko....sve to vosi o tebi... jedni vole što lakše čekrke, drugi gledaju na neku kao balansiranost, treći vole da je čekrk malo teži ali na kraju kako češ ti bacati i koliko daleko to ovisi o tvojoj bacačkoj veštin, da li če ti biti "komplet" težak ovisi o tvojoj fizičkoj kondiciji....ma more je tu stvari koje bi mogao napisati ali da nelitanijam... moj savet - uzmi čekrk koji ti se dopada u klasi tog štapa ili za klasu jači ako želiš malo više backinga gore imati. Za moj pojam ne treba tu tražiti neku savršenu gramažu i sumnjam da su se proizvođaći stručno bavili istraživanjima koliko težak čekrk paše tom i tom modelu u toj i toj klasi i toj i toj dužini  :blush:  ;)

elo

Newbie
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Broj reagovanja
0
Hvala kolega, svaki savjet je dobro došao. Znam da bi najbolje bilo kad bi mogao da probam rolu na štapu, ali je prodavac malo udaljen i nisam u mogučnosti da isprobam da li mi odgovara, pa pokušavam da po fotumima skupim korisne informacije. Uglavnom neću žuriti da se ne bi zezno, ima još vremena do početka sezone.

bistrooooo

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
najvaznije kod kupovine cekrka je da ti se svidja  :) sve drugo nije bitno

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
sasats je napisao(la):
najvaznije kod kupovine cekrka je da ti se svidja  :) sve drugo nije bitno

Bas tako  :tbumb: :)
Ma nek je ljubav na prvi dodir...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja gledam lično da mi se dopada na prvi pogled ili dodir a onda gledam cenu i tek na kraju težinu mada mi težina i nije nešto naročito bitna...  ;)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
sebastian je napisao(la):
ja gledam lično da mi se dopada na prvi pogled ili dodir a onda gledam cenu i tek na kraju težinu mada mi težina i nije nešto naročito bitna...  ;)

Ma nek su samo 5-tice  :D :D :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako želiš od LOOPa do 100€ imaš Loop XACT 2/6 za 85€ ili Loop Multi 3/6 za 119€ na sniženju kod www.aos.cc

sasvim ok za tu tvoju peticu...

elo

Newbie
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Broj reagovanja
0
Ja bi, al kako. Problem oko dostave u Bosnu. Ovde kod nas u Sarajevu ima prodavnica koja drži Greys program, pa ću pokušatu tu nešto iskombinovati. pozz

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako si se odlučio za Greys ja bi ti preporučio ovo http://fly.greysfishing.com/en-gb/products/reels/reels/gx900-reel/

meni se taj model najviše dopada što se tiče GREYS ponude. Verovatno jedan od mojih budućih čekrka ;)

elo

Newbie
Učlanjen(a)
23.03.2011.
Broj reagovanja
0
Nemaju ovaj model. Imaju samo GRXi sa tri rezervne špule (mislim da su špule plastika) (80€) i GTX n2 sa jednom rezervnom špulom (mislim da su špule grafitne) - 120€. U suštini nije mi se ni jedna svidjela. Ali sam vidio na forumi LAMSON litespeed 1,5, polovna, bez dodatne špule - 75€, e ona mi se već svidjela  :hammer:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Više para za strunu manje za čekrk elo

Vrh Dno