Štap za mušičarenje lipljena

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Moj savet je FLi. Mislim da nećeš pogrešiti. Imam isti štap i zadovoljan sam u potpunosti. Možda nije najbolji izbor za Drinu ali u svim ostalim segmentima je odličan.

marinjo

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala svima na info...
Stap od 9 stopa mi nije najsrecnije resenje za sumovite obale Djetinje posto cesto moram da masem ispod grana i uglavnom je malo prostora za to, ali ipak hvala na savetu. :tbumb:
Koji je po Vama bolji model za bacanje na malo vece daljine (20-tak m)? - ipak sam daleko od pocetnika u musicarenju i naprednije tehnike bacanja mi nisu strane
*Izvinjavam se sto sam dosadan, ali se trudim da dobijem sto vise info, jer finansijski sebi ne mogu da dozvolim "gresku" (uslovno receno) pri izboru. A, da, cekrk mi je lagani grafitni mitchell 7730., ako ta info ima znacaja
:zajedno:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Skoro sam ko Travara gledao Vision GT four katapult.Klase 5,dužine 9',izvrstan bacački štap.Koristi ga i naš instruktor od EFFA,Ivan Dragojlović.Mislim da košta oko 200€.Provjeri sad na sajmu u Nišu kod Travara i pogledaj ga.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovo je dobar savet. GT4 u verziji katapult je pravi bacački štap. Samo, ima tu jedan problem. Ne vidim zbog čega bi lipljenski štap morao biti namenjen bacanju u dalj. Koliko ja znam lipljen je riba koja nije previše plašljiva i može joj se vrlo blizu prići. Ipak, ako vam treba bacački štap, obavezno uzmite ovaj katapult. Malopre sam ga proučavao i došao do zaključka da je savršen za te stvari. Izuzetno je čvrst i čini mi se da mu radi samo vrh. Preporučujem ga samo bacačima, ali nikako nije dobar za hiljadu drugih stvari koje bih ja radio mušičarskim štapom. Za to je bolji običan GT4, koji svima preporučujem kao izuzetan, pouzdan i univerzalan štap.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Pa ide u redu,MIx,ali...Jel ne rece Murinjo da mu treba stap izmedju ostalog i za lipljena na Drini?Pa di ces bolje preporuke od jednog EFFA instruktora koji peca samo lipljena na Drini(90%) i uz to jos i predsjednika MFS.Ako on ne poznaje Drinu,ko je poznaje?
Katapult je motka koja ce mozda teze dozvoliti i prastati greske,ali ce bar murinja naterati da vjezba do iznemoglosti da bi prezentacija bila kako treba.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ako je štap potreban za bacanje u dalj, onda je GT4 Catapult "best buy". Zanimljivo je da mu je cena kod Travara ista kao GT4.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Pa ja koliko sam shvatio Drinu i pristup ribolovu na njoj,upravo se to i trazi.Dalji zabacaji i kontrola strune na vecoj daljini.A stap je extra upravo za to.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nisam siguran da je tako. Slažem se da mnogi misle tako, ali pitanje je koliko istine ima u tome da štap za drinskog lipljena treba da bude bacački. Ne bih da ovde polemišemo o raznim tehnikama mušičarenja, ali generalno, štap za mušičarenje lipljena (naslov!) uopšte nema potrebe da bude bacački. Možda štap za pravac u mušičarenju koji se zove "zagazi do guše pa zabacuj u dalj" treba da bude bacački, ali na 99% reka taktika lova lipljena nema veze sa tim.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Opet ide u redu,al covijek spomenu Drinu i Lim,pa ko rekoh da mu reknem sta valja.Nemoj sad da guslamo o tehnikama.I ja nemogi u Drinu da udjem do pazuha,jer imam samo pantalone.A nadam se da cu da lovim,uz moje skromno znanje i primjenu nekog dobrog stapa,npr,T3.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Os samar da ti legne? :p

Zato bata Joco,i postoje razni proizvodjaci i razni modeli.Tak s kojim ste vibacali,Ljubin,je mek stap,extra za ribnik.Imam takav samo stariji model,TL,zato ti to sa sigurnoscu govorim.Obaska sto je zera tezi,ali T3 je ,za mene,extra motka.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Kako nije kad je midflex 8,0?

El ces ti sad mene da ucis o Orvisu.Uskoro ces (nadam se) moci vidjeti T3 tipflex 9,5 pa ce ti biti jasnije.

marinjo

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
1
Malo mi je prejaka cifra 200€, posto imam neke kombinacije za Fli i Launch po ceni od oko 100 jura (shaneri su cudo...), tako da mi se izbor svodi na ta 2 stapa.

Vrh Dno