Stap za pocetnika

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
slab je takav stap za moravu. moze da se peca ali dovoljno je da malo duva vetar sto je svakodnevna pojava na moravi i nista ne mozes da uradis . neka dobra brza cetvorka ili medium petica je mera za komotan ribolov za klena na moravi. posebno sto je prisutna lepa kolicina beluna ili bucova pa pozeli covek da ponekad baci i strimer
pecao sam prosle godine dosta puta na maloj moravi iznad kraljeva prema cacku i veruj da znam sta pricam . ja tako preporucujem ali neka se javi oholi ili sale iz cacka pa neka oni kazu sta misle da je pravi izbor kod njih

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Bucova ima bas dosta,letos sam na varalicu uhvatio jednog od 2,8kg a ima ih do 6kg i vise. :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
bas ga ima dosta  :tbumb: ovo je slikano iznad kraljeva na moravi ...

http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=4317.30

ne kupuj ti nista ispod petice i probaj da skupis jos neku kintu da uzmes nesto poput onog stapa iz oglasa koji sam ti postavio. nemam neko veliko poverenje u ove sa tvog linka . vidjao sam slicne a moguce i iste i nekako mi nije to to a veliko pitanje kakav je i kvalitet . lako moze da se desi da ti pukne na pola u ribolovu kao moj prvi stap. nije mnogo da das malo vise para i kupis kvalitetan pribor koji ce biti trajno resenje ...da ne kupujes dva puta

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
alp je napisao(la):
Ne iz knjiga, vec iz prakse, prvi grafitni stapovi koji su se prodvali i Europi bili su Fenwich HMG, pa dosta dugo nista. Ne znam tko i sto je izvor ostalih podataka koje navodis, meni priznajem nisu poznati. Ali, ranga godine '75-'78 (plus mozda koja, ne sjecam se tocno), Shakespeare je prodavao stapove koji su izgledali apsolutno identicno kao Orvis. To sigurno nije bio Ugly Stick (niti je to ime tada bilo u opticaju). Sto je bilo dosta neobicno i lako uocljivo obzirom na neravnu povrsinu blanka, koju je Orvis kasnije isticao kao veliku prednost u odnosu na ostale proizvodjace. Mi smo laicki smatrali da je O. iskopirao S.

Jer je Shakespeare tada, medju europskim ribolovcima, bio puno poznatija tvrtka od Orvisa.

Alpe ja nigde nisam ni rekao da se prvi Shakespeare zvao Ugly Stick vec da je dobio ime zahvaljujuci  onoj anegdoti. Prvi Shakespeare zvali su se Graphlite. Ugly je dosao nesto kasnije sa donjim delom od grafita i gornjim od staklo-plastike (fiberglasa).

To sto je Shakespeare bio tada puno poznatiji od Orvisa u Evropi je samo iz razloga sto je ovaj prvi imao bolju distribuciju po Evropi.

alp je napisao(la):
Sto se Hardy-ja tice, zanimljivio je da je njihova prva serija grafitnjaka bila bacacki i u svakom drugom pogledu inferiorna u odnosu na njihove stapove od stakloplastike. Jedina prednost bila je sto su stapovi od grafita bili laksi.

Ja i nisam ulazio u karakteristike i kvalitet, samo sam izneo podatak kada je Hardy nastupio na trzistu grafitnih musicaraca. Interesantan je podatak da je medju prvima i Kunan izbacio grafitne musicarce.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):
Hvala na info,ja citao nesto o Orvis programu i pominje se  upotreba grafita krajem 60-ih u seriji Superfine. Ubedjen sam bio da Orvis prvi krenuo
s karbonom,pomislio sam da je logicno kad je jedna od najstarijih firmi  ??? :doh:

Nije ni superfine prva Orvis serija niti je bilo Orvis grafitnih stapova sezdesetih godina. Pa imas na njihovom sajtu da su prvi grafitni musicarac izbacili '74.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Uzmi stap 2.70 klase max 5 ili 4/5  srednje akcije,time pokrivas skoro sve situacije i bices zadovoljan.Ja bi to uzeo da lovim na Moravi.Posto sam sa Timoka a on je kao Nisava,Mlava,Toplica... trenutno koristim #3 i prezadovoljan sam a ranije u pocetku sam koristio prvo 5/6 pa 4/5 i ipak je to jako za Timok mada tim stapovima sam uspesno lovio par godina.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
to sam i ja mislio plus po meni lakse se uci tehnika sa laksim priborom,ali vidis da mu za moravu se preporucuje  5/6....uostalom neka sam odluci sta i kako ako mu se svidi lako ce dokupiti jos koji stap,to tako uglavnom ide...znam po sebi :whistle:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
AndrijaRaketic je napisao(la):
Jel mi mnogo dugacak stap od 3 metra za reke koje sam naveo?
Nema nikave potrebe ici preko 9', to dodje nekih 2,74m.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Covek je vrlo prilagodljiva zivuljka tako da mozes da uzmes sta god hoces i na to ces se naviknuti.Ja sam bio varalicar i kao klinac u 7. razred kupim stap Danube 2.7m 20-50 gr. teleskop i njime sam varalicario i vatao sam bre ribu a kasnije sto sam bolji i softiciraniji pribor imao lovio sam sve manje ribe hehehe

Daj reci ti druze nama ono najvaznije a to je koliko bi se ti kinte ispruzio za stap??????

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
druze pecao sam veci deo zivota na moravi, pogotovu oko brane....uzmi peticu stap obavezno

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Moj savet ti je 8.6ft #5 ili 9ft #5 a razlozi su isti koje je naveo sasats.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
..... i postedi sebe pa pristedi jos malo para te kupi nesto kvalitetnije, ovi dzeksoni su fusheraj  :'(

Vrh Dno