Stap za pocetnika

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Prijatelju 25€ je ništa za štap a možeš da loviš to što želiš da loviš i na njemu jednostavno ne možeš da izgubiš
Ima ti još jedan štap Albright prodaje moj frend štap ti je kao nov odnosno nov:
Na prodaju mušičarski štap:

Albright A5 476

- Dužina: 7 stopa, 6 inča (cca 2.2m)
- Klasa: 4
- Dolazi uz tvrdu cordura tubu i platnenu košuljicu

Štap je u odličnom stanju, izuzetno očuvan i bez nedostataka.
Idealan za mušičarenje na manjim rijekama tipa Ribnik, Sanica, Fojnica, Lašva...
Rastavljen i spakovan u tubu bez problema stane u ruksak standardnih dimenzija.

Cijena 90EU.

Moguće ga je uz dogovor dobiti u kombinaciji sa odgovarajućom šnjurom, Scientific Anglers GPX WF klase 4.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Prijatelju 25€ je ništa za štap a možeš da loviš to što želiš da loviš i na njemu jednostavno ne možeš da izgubiš odnosno kad naučiš bacati i loviti možeš ga zamjeniti prodati ili šta već boljim odnosno onim koji ti iz stečenog iskustva bude ležao bolje.

Ima ti još jedan štap Albright prodaje moj frend štap ti je kao nov odnosno nov:
Na prodaju mušičarski štap:

Albright A5 476

- Dužina: 7 stopa, 6 inča (cca 2.2m)
- Klasa: 4
- Dolazi uz tvrdu cordura tubu i platnenu košuljicu

Štap je u odličnom stanju, izuzetno očuvan i bez nedostataka.
Idealan za mušičarenje na manjim rijekama tipa Ribnik, Sanica, Fojnica, Lašva...
Rastavljen i spakovan u tubu bez problema stane u ruksak standardnih dimenzija.

Cijena 90EU.

Moguće ga je uz dogovor dobiti u kombinaciji sa odgovarajućom šnjurom, Scientific Anglers GPX WF klase 4.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Drug ewo ti sajt,prodavnica je u Pirotu i salju pouzecem.Uzmi jedan 8.5ft #4 eventualno #5  srednje akcije,moze cetvorodelac a i ne mora.Takav stap ti pokriva i Moravu i Moravicu.

http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/fly-rods/

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
andrija, ja ti savetujem da ne zuris i ne kupujes bilo sta , kad vec nisi hteo da pozuris i kupis onaj Ross Essence . moras prvo da resis sam sa sobom sta hoces. ako si stvarno resio da musicaris veruj da nemas racuna da kupujes bilo kakav stap . skupi bar 100e i kupi nesto poput ovog sto prodaje falko , verujem da je sasvim dobar stap
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=4707.0
imas jos vremena do pocetka sezone na moravi i bice sigurno jos stapova u ponudi do tada . spremi 100tku i cekaj peticu od 9 ili 8ft. 6in.

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Kupio sam T.F.O Lefty Kreh.  :D
I cekrk Greys GRX 5/6.

Prilozi

• IMG_4218.JPG
    IMG_4218.JPG
    110,5 KB · Pregleda: 306
  • IMG_4224.JPG
    IMG_4224.JPG
    206,5 KB · Pregleda: 344
  • IMG_4217.JPG
    IMG_4217.JPG
    30 KB · Pregleda: 327

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Sta mislite o ovom kompletu?  :)
Meni se mnogo svidja tezina stapa i velicina kada je sklopljen veoma je dobar za transport.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Koliko para toliko i muzike, nauci da sviras i uzivaj  :tbumb:

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Prvi put sam danas otisao na vodu da musicarim.Bio sam na bari u kojuse uliva Zapadna Morava  i malo vezbao zabacaje i lepo mi ide. :)
Imao sam dosta udaraca sitnog klena na suve musice ali sam uhvatio samo jednu povrusu. :blush:
Provalio sam da je problem u kontri,ja ustvari ne znam ni da kontriram musicarskim priborom.
Kako da kontriram?
Kada povucem stap cela struna mi izleti iz vode,mozda da povucem stap a mozda i jedno i drugo. ???

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Lep komplet si uzeo. Cestitam na pocetku i srecno u daljem musicarenju.
Sto se tice kontre, za pocetak kontriraj cim vidis da je riba pokupila musicu. Kasnije ces vec sam da procenis da li je udarila sitnija riba koju, pretpostavljam, ne zelis na stapu, pa da pustis musicu da ide niz vodu u cilju trazenja krupnije ribe. I jos mnogo razlicitih taktika i tehnika kod kontri ima, sve u zavisnosti od ribe i situacije, ali to ce da ti dodje sa iskustvom. Da te ne zbunjujem sada, znaci kontra odmah posle udarca. To sto ti cela struna izleti iz vode nije nista strasno, samo je vrati nazad kao da si ponovo zabacio, ali opet i to ce doci sa iskustvom. Posto si na pocetku i jos uvek ne razumes neke stvari, verovatno ce biti dosta sitnijih riba (nije iskljuceno da imas srece pa da zakacis nesto ogromno), pa ti savetujem da kontriras levom (desnom, ako si levoruk) rukom brzim povlacenjem kanapa odmah nakon udarca i kratkim, malim trzajem stapa. Uvek drzi malo kanapa u ruci u kojoj ne drzis stap tako da mozes da kontrolises musicu, kontru i zabacaj. Radi bolje kontrole, zakrivi kaziprst sake koja ti na stapu kao da napravis jos jednu alkicu na vrhu plute, pa se trudi da ti kanap (kada je u vodi) uvek prolazi kroz nju (izmedju kaziprsta i plute). Ovo za kontriranje ti pricam cisto da bi izbeg'o neke situacije kao sto su izbacivanje sitnije ribe sebi iza glave zbog jake kontre stapom, bespotrebno mrsenje kanapa u slucaju "praznih" kontri, kao i kacenje raznoraznih grana koje stoje iza tebe. Kasnije ces i sam videti koja kontra vise odgovara tebi, situaciji u kojoj se nalazis i ribi koju musicaris.

Napisah ti sve i svasta kao totalnom pocetniku, mozda si dosta ovih stvari i sam znao/zakljucio, ali eto... bolje i tako nego da ti kazem nesto u dve reci, pa da pogresno shvatis.

Sta god te zanima vezano za pocetnicke korake posalji mi PP, a ja cu da se potrudim da ti na najbolji moguci nacin objasnim ono sto znam. Inace, nemam ni ja mnogo iskustva, 5/6 sezona musicarim, mnogo vise ne znam nego sto znam  :D, ali sam voljan da ti pomognem koliko god mogu.  :yeswink:

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Hvala na pomoci! Nisam pokusao da kontriram povlacenjem kanapa ali na prvom izlasku cu pokusati!
Koliko god da znate,znate vise od mene.  :D

Vrh Dno