Stege - radovi domaćih majstora

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
Stege - radovi domaćih majstora

Početak ribolovačke sezone, čeljusti na indijskoj regalki oštećene, vezivanje mušica praktično nemoguće,  :doh:
kao i svi početnici nalazim najbolje trenutno rešenje i kupujem ORVIS Danvise stegu. :whistle: 

Vezivanje se nastavlja, odusevljen sam oblikom, funkcionalnošću i izgledom stege ali materijal od koga je stega napravljena je
katastrofalan - plastika. :mad: Koliko ce ovo da traje i da li cu da dodjem u situaciju da u sezoni nemam na cemu da vezujem, a to ne  :bye:
...to se više neće ponoviti.

Sa komšijom koji poseduje mašinsku radionicu za obradu metala, uz 'ladno pivce,
rešismo da napravimo kopiju orvisove stege i evo šta smo dobili.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    48,8 KB · Pregleda: 766
  • 2.jpg
    2.jpg
    51,8 KB · Pregleda: 629

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
Stega je izradjena od čelika, za postoljem od čelične ploče debljine 10 mm
Sve funkcije koje ima originalna Orvis Danvise stega, zadržane su i na ovoj kopiji ...

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    46 KB · Pregleda: 607

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
Čeljusti su izradjene od alatnog čelika koji je nakon mašinske obrade nitriran,
tj. termički obrađen gde je dobijena površinska tvrdoća od 49 rokvela, na dubini od 0,3 mm.

Prilozi

• 5.jpg
    5.jpg
    39,2 KB · Pregleda: 434
  • 8.jpg
    8.jpg
    48 KB · Pregleda: 468

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
Stega je nakon sklapanja peskirana, a zatim ofarbana farbom koja daje efekat peskiranog aluminijuma, crne boje ...
I na kraju majstor maltretirao CNC glodalicu i uradio logo...

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    116,1 KB · Pregleda: 325
  • 10.jpg
    10.jpg
    67,3 KB · Pregleda: 357

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
Strashni, Jovanca, Tommylee, drago mi je da Vam se svidja, ;)
strugarski deo posla je bio moj zadatak i završna obrada - farbanje a glodački i brusački deo posla je radio majstor komšija.

Posle teškog ubedjivanja da uradi neku stegu viška, majstor je pristao, cena će biti oko 50 evra za stegu plus od 5 do 10 evra za logo u zavisnosti od veličine slike i slova.
Ali postoji jedan problem serija ispod 5 komada je teško isplativa ima mnogo posla a ukupna cena materijala za jednu stegu je oko 3500 dinara. Tako da, ako nekog interesuje ovakva stega, možete kontaktirati mene na PM da prikupimo potencijalne kupce i čim bude 5 zainteresovanih, za 10 ak dana može početi proizvodnju.

Druga stega koja stiže sutra sa estetskog hromiranja sa cenom, mail-om  i brojem telefona majstora za direktni kontakt, biće postavljena u Oglasima.

Posle ovakvog interesovanja, razmišlja se  o izradi kompletne stege od prohroma naravno osim čeljusti koje ce biti od alatnog čelika. :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
50 eura za full rotirajuću stegu i još celu od metala  i još je lepa pa to je više nego povoljno ,rekao bih Fantazija  :tbumb: želim da vidim tu od prohroma !!!!!

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
Šone, :bye:
cena je više nego prihvatljiva, s obzirom da je cena materijala bez majstorske ruke oko 3500 dinara,
morao sam majstora da dovedem pred komp i da mu lično pokažem kakvi su komentari na forumima oko stege, tako da se nadam da će ubrzo početi sa radom mini serije od 5 komada. :tbumb:

PS. Sve mu zavisi kakav bude bio obim posla, jer čovek radi mašinsku obradu metala za hidrauličare, a početkom jeseni pada i obim posla pa se nadamo da ne dangubi previse, već da radi stege...................  :smoke:  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lepo izgleda  :tbumb:

evo ovako nekako izgledaju stege od jednog našeg slovenačkog majstora samo cena im je malo viša.

kerzic_primezi_02.JPG

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
Uh, baš lepa stega, vidi se da je obrada na vrhunskom nivou i da je radjena za svoju dušu  :tbumb:

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja
0
ja sam danas napokon sklopio stegu - sestru bliznakinju ovoj prvoj, na kojoj je završna zaštita dekorativno hromiranje.

Prilozi

• 1a.jpg
    1a.jpg
    44,6 KB · Pregleda: 482
  • 3a.jpg
    3a.jpg
    43,7 KB · Pregleda: 534

bugitrs

Junior member
Učlanjen(a)
05.11.2009.
Broj reagovanja