Stigao SAMURAI

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Konacno sam nabavio ovaj famozni najlon za predvez. Drugar iz Francuske mi donosi razne najlone bombasticnih naziva. Na njima su neverovatne specifikacije zabelezene laznim bazdarenjem. Svaki nosi 50% manje nego sto pise na propratnoj specifikaciji u najboljem slucaju. medjutim kupujem razne najlone kod nas, i one vec probane a i nove. Sve sam skart. Pa majku mu gde da nadjem normalan najlon. Jedino na nasem trzistu sto kupujem i imam neko poverenje jeste stroft na kalemima od po 25 metara. Za dva dana pecanja mi je dovoljan jedan kalem 0.12 i jedan 0.14 ovog najlona recimo, a karakeristike o izdrzljivosti najlona navedene na spulni su manje vise tacne. Jedini problem je sto nekada naletim na spulne koje imaju potpuno drugacije osobine. Da li je pitanje roka trajanja, pravilno skladistenje ili sta vec...Isti brend na spulni od 100m nema veze sa realnoscu. Problem mi je samo sto nema uvek ovog stroft-a na spulnama od po 25 m.  Moj favorit je SAMURAI. Jeste ime zajebano, rekao bi covek da opet ovi kinezi kenjaju i valjaju neki fush pod ludim znacima navoda. Medjutim, to je zaista najlon u koji mogu da se zakunem. JEDVA SAM GA NABAVIO,  a nije nimalo skup. Ima lepu nosivost a sam najlon je mek i ima neku mat belu boju. Kada se potopi postaje transparentan. Nije preterano osetljiv pa nema potrebe da se menja svakih 5 minuta.
Od njega motam i upredeni predvez.
Sta vi koristite i kakva su vam iskustva, zivo me zanima? ???

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Varivas od kada probah ne razmisljam ni o tipetima ni o predvezima. Spulne od 50m taman kako treba a tipeti su mi inace slaba tacka kada razmisljam o uvozu za radnju. Mislio sam prvo da uvozim RIO pa odustao kada sam probao ovog cistokrvnog Japanca. Udice su im takodje apsolutni vrh iako ima malo modela. Fly Line cu tek da probam kad stigne ali znajuci ostalo ne sumnjam da ce biti takodje vrhunski.
E sad znam da ce mnogi ovo da protumace kao navlacenje na moju vodenicu ili kako Joca rece svaki ciga....

Nikada nisam lagao kao i sto nisam nikada promovisao sebe i svoje stvari, a neki cesto moju zagrizenost za pojedine proizvode vide na drugaciji nacin ne poznajuci me. Ko me poznaje, zna i da u radnju necu da unesem nista sto ne zadovoljava neke moje kriterijume i to je vrlo prosto. Ko voli da tumaci to kao samoreklamu ja ne mogu da mu zabranim da misli i tako.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Evo Simpsone ja imam predlog, kad ti stigne ta neka roba za testiranje ti lepo pozoveš nekog sa kime si se puno svadajo po forumima, da bi test bio objektivan i da ne ispadne da si nekog potkupio :D :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
100ka je napisao(la):
Evo Simpsone ja imam predlog, kad ti stigne ta neka roba za testiranje ti lepo pozoveš nekog sa kime si se puno svadajo po forumima, da bi test bio objektivan i da ne ispadne da si nekog potkupio :D :doh:

evo neka čika sims uzme mene kao nepristranog  :) pa neka sve meni šalje da ja to testiram i to če biti najobjektivnije  :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
100ka je napisao(la):

Mislis kao Zeku sto potkupih? :D

Uvek sam verovao da kvalitet ipak na kraju pobedjuje. Moze da mi promakne nesto, ali da slazem za robu ili da prevarim nekoga i jos sa namerom da zaradim, nema sanse. Ko zeli da veruje-zeli, ko ne njegova stvar.
Smatram da je zadovoljan kupac najbolja reklama a i ti si Joco uzeo neke materijale i ne primecujem da se zalis.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Malo je,kume...

Niko se ne žali.Kad stigne Varivas,probat ćemo ga,naravno,za svoje pare,pa možda se desi i da odustanem od Strofta.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
I ja sam ljubitelj Samuraja. Na njihov 0.16 sam hvatao ribe zivota. Sad prvi koji sam koristio jeste bio mat beli a onda sam poceo da ga nalazim u svim bojama sem te. Mirisalo mi je gomilu kopija i digao sam ruke.  Od tad sam presao na Awa-shima i Orvis Super Strong.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Do skora mi je bio nezamenjiv u svim velicinama ali predjoh na STROFT koji mi je na 0,10 pregurao Ribnik bez ijednog kidanja. Jos uvek je tu u priboru za slucaj da me stroft polakomi. valjda nece  ::)

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
simpson H je napisao(la):
100ka je napisao(la):

Mislis kao Zeku sto potkupih? :D

Uvek sam verovao da kvalitet ipak na kraju pobedjuje. Moze da mi promakne nesto, ali da slazem za robu ili da prevarim nekoga i jos sa namerom da zaradim, nema sanse. Ko zeli da veruje-zeli, ko ne njegova stvar.
Smatram da je zadovoljan kupac najbolja reklama a i ti si Joco uzeo neke materijale i ne primecujem da se zalis.

Ma jedina mana je što pakovanaj nisu veća  :doh:

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Imam vrlo pozitivna iskustva sa SAMURAI-om jos iz doba kada sam na plovak pecao sve i svasta. Toliko dobra da 2-3 godine nisam kupovao ni jednu drugu strunu sem nje.  :smoke:

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Uzmite mikrometar i izmerite vase extra strune....mozda cete se iznenaditi!!! :-[

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ja koristom trabuko zuckasto providan najlon i za tipete i kad varalicarim, meni je ok

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Posle puno probanih monofila ja bih preporucio Trabucco T-force, uzmete par debljina u rolni od 150m, lepa cena, apsolutno bez memorije, cak i kad cupate musicu sa neke grane retko se uvije...

Cak i kad sam stavio podvez oko pola metra, zbog nekih plasljivih gogonja, jelte, lepo se ponasao, bez uvijanja i upredanja iako nisam neki narociti bacac...

i da se zna, ne prodajem materijal za ribolov...

drugarski savet :)

kimi

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2008.
Broj reagovanja
0
Jeste,i totalno sam bio zadovoljan dok ga nisam uzeo u ruke--PLASTIKA--

Vrh Dno