compshop
Hero member
Konacno sam nabavio ovaj famozni najlon za predvez. Drugar iz Francuske mi donosi razne najlone bombasticnih naziva. Na njima su neverovatne specifikacije zabelezene laznim bazdarenjem. Svaki nosi 50% manje nego sto pise na propratnoj specifikaciji u najboljem slucaju. medjutim kupujem razne najlone kod nas, i one vec probane a i nove. Sve sam skart. Pa majku mu gde da nadjem normalan najlon. Jedino na nasem trzistu sto kupujem i imam neko poverenje jeste stroft na kalemima od po 25 metara. Za dva dana pecanja mi je dovoljan jedan kalem 0.12 i jedan 0.14 ovog najlona recimo, a karakeristike o izdrzljivosti najlona navedene na spulni su manje vise tacne. Jedini problem je sto nekada naletim na spulne koje imaju potpuno drugacije osobine. Da li je pitanje roka trajanja, pravilno skladistenje ili sta vec...Isti brend na spulni od 100m nema veze sa realnoscu. Problem mi je samo sto nema uvek ovog stroft-a na spulnama od po 25 m. Moj favorit je SAMURAI. Jeste ime zajebano, rekao bi covek da opet ovi kinezi kenjaju i valjaju neki fush pod ludim znacima navoda. Medjutim, to je zaista najlon u koji mogu da se zakunem. JEDVA SAM GA NABAVIO, a nije nimalo skup. Ima lepu nosivost a sam najlon je mek i ima neku mat belu boju. Kada se potopi postaje transparentan. Nije preterano osetljiv pa nema potrebe da se menja svakih 5 minuta.
Od njega motam i upredeni predvez.
Sta vi koristite i kakva su vam iskustva, zivo me zanima? ???
Od njega motam i upredeni predvez.
Sta vi koristite i kakva su vam iskustva, zivo me zanima? ???